(~215 B)
Onze plannen voor de zomervakantie

Onze plannen voor de zomervakantie

Vorige maand schreef ik een heel leuke blog (al zeg ik het zelf) over onze plannen voor de komende maanden. Hierin deelde ik alles wat er tot nu toe in de agenda staat. Het is zo fijn dat de wereld weer opengaat en dat dingen zoals vakanties en festivals weer gepland kunnen worden. Ik vertelde alvast over onze vakantie naar Ibiza (volgende maand!) en een aantal weekenden weg. Inmiddels kan ik jullie vertellen dat we eindelijk onze zomervakantie geregeld hebben. We twijfelden enorm wat we wilden doen, maar we zijn eruit! En aangezien de vakantie- en kampeerblogs het altijd goed doen, deel ik vandaag onze plannen voor de lange vakantie!

Binnen- of buitenland?

Twee jaar geleden waren we kamperen in Nederland, op een camping in Haaksbergen. Vorig jaar vertrokken we voor drie weken naar Frankrijk. Voor dit jaar twijfelden we enorm tussen Nederland en het buitenland. Ik heb even gekeken naar campings in Italië, omdat ik verliefd werd op het Comomeer na de afleveringen va Lago di Beau. Echter, ik zag enorm op tegen de reis. De jongens vinden autorijden vreselijk, Skyler vindt het niet leuk en Maddox is vooral snel wagenziek. Frankrijk viel ons vorig jaar een beetje tegen qua omgeving en weer en dingen als België en Duitsland spreken ons, voor een zomervakantie, niet zo aan. Al vrij snel opperde ik: ‘waarom blijven we niet in Nederland?’ In Haaksbergen hebben we echt heerlijke weken gehad. De jongens vonden het fantastisch, wij vonden het fijn, het weer was heerlijk (beter dan in Frankrijk vorig jaar, haha), het was vooral ook allemaal heel gemakkelijk.

Zeeland of toch ergens anders?

Mijn voorkeur ging uit naar Zeeland. Ik heb daar altijd snel een vakantiegevoel. Maar de campings die ik op het oog had, waren al volgeboekt. Ik pakte mijn artikel erbij, over kindvriendelijke campings in Nederland. Ik schreef dit twee jaar geleden en nog steeds is het een dikke hit. Ik ben gaan scrollen, campings gaan kijken en plekken gaan vergelijken. Nadat Raymond zijn goedkeuring had gekregen op zijn vrije dagen, hebben we knopen doorgehakt. Het wordt…

De Molenhof in Twente!

De Molenhof in Twente

De camping heeft eigenlijk alles wat we zoeken. Leuke velden met speeltuinen waar je omheen kunt staan, veldjes waar de kinderen zelfstandig naartoe kunnen, een zwembad, binnenspeeltuin, horeca en een leuke omgeving. De camping ligt vlak bij Ootmarsum en Enschede, de plekken die we al eens eerder bezocht hebben. Het is een heerlijke omgeving om erop uit te trekken, maar de camping heeft ook alles om daar te blijven. Ja, ik denk dat dit een goede keuze is! We staan op een leuk veld met een speeltuin voor de deur waar de kinderen lekker hun gang kunnen gaan. We staan hier twee weken en ik heb er veel zin in. Hopelijk hebben we lekker weer en kunnen we heerlijk genieten.

Door naar Bakkum!

Maar! We houden het niet bij deze twee weken. Raymond heeft helaas maar twee weken vakantie, maar ik ben de overige weken met de jongens thuis. Dat zie ik niet zo zitten, omdat ik weet dat ik dan aan het werk ga en de jongens zich alleen maar gaan vervelen of elkaar gaan irriteren. Raymond wilde eventueel de camping in Twente een week langer boeken zodat ik daar kon blijven met Skyler en Maddox. Maar dat vond ik geen fijn idee. Daar alleen met ze, zonder auto… En toen dacht ik: waarom rijden we de caravan niet naar Bakkum? Ik voel me daar heel fijn, ik ken de weg, we zitten in de buurt, Raymond kan na zijn werk naar ons rijden voor fijne zomeravonden, ik kan mijn auto halen, in ken de omgeving en de jongens vinden het waanzinnig. Dus als we wegrijden vanuit De Molenhof, rijdt Raymond de caravan niet naar de stalling, maar naar camping Bakkum! Hier verblijven we het weekend dan samen, Raymond gaat maandag naar zijn werk, ik ben daar de overige dagen overdag met de jongens en het weekend daarna is het dan echt tijd om de vakantie af te sluiten. Dan hebben we er drie weken kamperen op zitten. Heel, heel veel zin in!

Festivals

Als we terugkomen van Bakkum, gaan Raymond en ik naar Dutch Valley. Het weekend erop zijn we met vrienden op Festival Zand te vinden. Daarna is het voor de jongens tijd om weer naar school te gaan. We zijn dus de eerste week van de vakantie thuis, gaan vervolgens twee weken naar De Molenhof, daarna door naar camping Bakkum en vervolgens nog twee weken thuis. Prima verdeeld, denk ik zo!

Laat het mooie weer maar komen!

Delen:
Secured By miniOrange