Mijn voorbereidingen voor de vakantie

Mijn voorbereidingen voor de vakantie

Vorige week stond ik op het schoolplein en hoorde ik een aantal moeders praten. ‘Nog maar twee weken school, hè? Wat een fijn vooruitzicht. Hier zijn we er echt aan toe!’ Ik bleef zelf even hangen bij het horen van ‘nog twee weken’. Voor mijn gevoel zitten we nog ergens in maart maar inmiddels hoeft Skyler nog maar één week naar school. En nog maar één week naar school, betekent ook dat het nog maar twee weken is tot onze vakantie. Op het moment dat dit artikel online komt is het nog maar ruim anderhalve week. En zoals altijd voor een vakantie waarin we ook nog eens weggaan, raak ik een beetje gestrest. Voor mijn eigen gemoedstoestand zou het gewoon veel beter zijn om nooit op vakantie te gaan, haha.

Er zijn een aantal dingen die ik doe voordat we daadwerkelijk vertrekken naar een vakantiebestemming. Nu is alles inpakken, de bestemming uitpluizen en iemand regelen om op ons huis te passen tijdens onze afwezigheid een beetje voor de hand liggend. Het cilinderslot vervangen van je huis een dag voor de vakantie omdat je je huissleutel bent kwijt geraakt en je bang bent dat ‘ie in handen is van iemand is weer het andere uiterste (been there…), maar er is nog een aantal andere dingen die ik doe voordat we daadwerkelijk kunnen vertrekken.

1. Ik ga niet weg voordat ik alle medicijnen en zalven in huis heb. Ik check dus altijd wat ik nog op voorraad heb en wat er nog bij moet. Het gaat hier dan voornamelijk om vette zalven, hormoonzalven en astma-inhalators. Ook heeft Maddox nog speciale koemelkvrije melk die hij ’s avonds drinkt en dat moet ook goed in huis zijn.

2. Bij Maddox op school kan ik de dagen dat hij er niet is in verband met een vakantie, kosteloos ruilen voor een dag maand vóór en een maand ná de vakantie. Bij Skyler was ik de dagen altijd kwijt, dus dit is een heel fijne service. Ik pak dus altijd de agenda erbij, kijk welke dagen we er niet zijn en wissel de dagen voor donderdagen dat we nog/alweer thuis zijn. Voelt voor mij altijd als extraatjes, want het zijn dagen die ik normaal niet heb. Geeft me weer de ruimte voor een vakantie en na een vakantie om aan het werk te gaan.

3. En die ruimte heb ik nodig want ik ga nooit op vakantie zonder dat ik de site gevuld heb. Zo’n twee weken voor een vakantie ben ik dan altijd flink aan het schrijven, maak ik flink wat uren en zet ik alle artikelen klaar. Ik wil op vakantie niks hoeven doen (tenzij ik daar zin in heb) en laat eigenlijk alleen de maandagen open zodat ik ter plaatse mijn fotodagboek online kan zetten. Het is iedere keer weer stressen voor een vakantie maar het lukt me altijd. Voor de komende twee weken schrijf ik dus zo’n 30 artikelen en daarna kan ik met een gerust hart weg. Ik doe mijn werk graag consequent en netjes dus ook als ik weg ben, wil ik (bijna) iedere dag een artikel publiceren.

4. Mijn e-reader moét mee op vakantie en ook wil ik dat ‘ie helemaal volstaat met boeken. Ik heb een Kobo Plus abonnement en ik ga dan ook de pagina’s met best gelezen boeken af om te kijken wat ik allemaal erop wil zetten. Het resulteert vaak in een veel te volle e-reader maar ik heb graag iets te kiezen. Daarnaast download ik, helemaal nu we kinderen hebben en met de auto weggaan, via Netflix wat filmpjes voor de kinderen die ze offline kunnen kijken én zorg ik voor leuke afspeellijsten via Spotify die ook offline staan.

5. De kinderen breng ik altijd nog even naar de kapper! Niks fijners dan met een korte coupe op vakantie te gaan, helemaal omdat ze met warmte vaak jeuk op hun hoofd krijgen. Bij Maddox komt de kapper deze week nog op school (luxe service!) en Skyler mag volgende week nog even plaatsnemen in de stoel bij de kapper om de hoek.

6. Ik moet altijd naar de drogist om spullen in te slaan, helemaal nu we met de auto en caravan weggaan. Omdat we zulke moeilijke huiden hebben, zweer ik bij mijn eigen producten en die wil ik mee zonder me druk te hoeven maken of het daar wel te koop is. Denk hierbij aan eigen shampoo, bodylotion, zonnebrandcrème… Ik zorg ook altijd voor eigen zwemluiers. Ik weet dat luiers makkelijk verkrijgbaar zijn en daar neem ik er dan maar een paar van mee, maar zwemluiers heb ik altijd graag zelf achter de hand. Heb vaak genoeg ergens gestaan waar ik het niet kon vinden.

7. Als laatste, nog voordat ik ga inpakken, bekijk ik de kleding voor de jongens. Het gebeurt regelmatig dat ik nog even bij Zeeman naar binnen ren of een online bestelling plaats. Zoals nu ook weer het geval is. Ik wilde nog een extra uv-pakje voor Maddox, ik bestelde nog wat fijne en handige pakjes voor als het heel warm is en voor Skyler mis ik toch ook nog wel een shirt. Deze stresskip heeft graag alles goed voorbereid. Om vervolgens tot de conclusie te komen dat je voor jezelf nog best het een en ander had kunnen kopen.

En dan komt het ‘leukste’: alles inpakken. Honderd keer denken dat je iets vergeet en straks dus ook tientallen keren alle kastjes van de caravan checken. Wel heel fijn dat we lekker veel spullen mee kunnen nemen. Daar gaat deze niet-vakantieganger erg lekker op…

Nog anderhalve week!

Share:

3 Reacties

 1. Marja
  9 juli 2019 / 08:38

  Misschien ook een tip: via de app De Vakantiebieb kun je kosteloos boeken lezen tijdens de zomervakantie!
  Fijne vakantie alvast!

 2. 9 juli 2019 / 09:33

  heerlijk bijna vakantie he 😀 en ja het is even een geregel maar dalijk is het zen modus on 😀 morgen is Ras haar laatste ochtend en nio moet tot de 16e maar allemaal halve dagen dus chill en daarna relaxen 😉 hier verder geen regel dingen, ja mijn huis puber proof maken hahah. su6 met het geregel meis x

 3. 9 juli 2019 / 13:35

  Grappig, ik ga altijd na de vakantie met de kinderen naar de kapper. Haren zijn dan vaak droog van zon en zee. En dan zijn ze weer “keurig” voor school start.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.