(~215 B)
Kamperen in de herfst

Kamperen in de herfst

Terwijl het momenteel met bakken uit de lucht komt vallen, zit ik droog en warm binnen achter mijn computer dit artikel te schrijven. We zijn maandag terug gekomen van vakantie en ik kan je vertellen: kamperen in de herfst is toch wel een heel andere ervaring dan tijdens de zomerweken. We kochten onze nieuwe caravan vlak na onze zomervakantie en wilden hem toch nog wel erg graag proberen voordat ‘ie voor maanden de stalling in zou gaan. ‘Waarom gaan we niet in de herfstvakantie naar camping Bakkum?’, stelde ik voor. Omdat Skyler ook nog een studiedag had op maandag, konden we extra lang genieten van het kamperen. Vrijdag 9 oktober reden we weg en maandag 19 oktober kwamen we thuis.

De eerste dagen veel regen

De eerste twee dagen hadden we flink wat regen. We hebben alles droog kunnen opzetten maar niet veel later liepen we in onze regenjas een rondje over de camping. De dag daarna regende het ook nog enorm hard, maar gelukkig werden de weersvoorspellingen bijgesteld. Terwijl het eerst de hele week zou gaan regenen volgens alle radars die we bijhielden, was het vanaf maandag op een enkele bui na helemaal droog. Ik moet zeggen dat dat er wel voor gezorgd heeft dat de vakantie leuker werd. De eerste dagen waren prima, maar de hele week regen hadden we niet fijn gevonden. Door het droge weer konden we er nog lekker op uit en konden de kinderen heerlijk spelen. Kan natuurlijk ook in de regen, maar de wereld ziet er net wat gezelliger uit als de regenbuien wegtrekken.

Kachel for president

Tijdens onze zomervakantie kochten we een kachel voor de avonden in de voortent. Ik kan jullie vertellen: die was nu geen overbodige luxe. We moesten wel een kachel gebruiken want zonder was het simpelweg te koud. In de caravan zelf hebben we de kachel maar af en toe aan gehad. Ik vond de temperaturen daarbinnen prima. Alleen ’s ochtends ging ‘ie soms even aan om de kou eruit te halen, maar we hebben allemaal prima geslapen en werden niet met ijspegels aan onze neuzen wakker, haha.

Gewenning

Kamperen tijdens de herfstvakantie is heel wat anders, maar zolang het droog is en je je goed aankleedt valt het alles mee. Sterker nog: ik vond het heel erg fijn om er met de jongens uit te zijn. Ze hebben de hele week heerlijk buiten gespeeld en opwarmen kon prima in de voortent en in de caravan. We hadden genoeg warme kleding mee en kwamen eigenlijk niks te kort. Ik moest zelf een beetje wennen aan de kou de eerste dagen, maar met mijn nieuwe regenjas, Uggs en nieuwe Timberlands die ik speciaal voor de vakantie heb aangeschaft kwam ik een heel eind. Ik heb er zelfs van genoten om lekker op een bankje met een goede koffie naar de spelende jongens te kijken. De strandwandeling in het herfstzonnetje was fantastisch en het bos stond er prachtig bij met al die bladeren. Eropuit tijdens vakanties doet me toch beter dan de hele vakantie thuis zijn en iedere dag kijken wat we nu weer moeten doen terwijl mijn werk ook gewoon doorloopt. Nu hoefden we niks en deden we van alles.

Verwachtingen bijstellen

Het is niet zo dat je lekker met een boek voor de caravan gaat genieten van de zon zoals je dat tijdens de zomervakantie doet. We waren er wat meer op uit, zaten minder bij de caravan. En als je dan bij de caravan was, moet je wel echt in de voortent zitten met een kachel aan. We hebben twee keer zo’n lekkere middag gehad, dat we heerlijk buiten konden eten. Met een jas, maar wel met een fijn zonnetje. De laatste twee dagen regenden het toch wel weer hard en ja, dat waren dan ook direct weer mindere dagen. Maar tussen de buien door was er evengoed ruimte voor plezier en genieten. En heel fijn; tussen de buien door hebben we toch nog droog kunnen inpakken omdat de zon begon te schijnen.

Voor herhaling vatbaar

Al met al is het me heel erg meegevallen, maar dat komt ook omdat ik me er echt op ingesteld had. Oké, het wordt koud en oké, als het tegenzit ook echt heel erg nat. De kou bleek op een paar flink koude dagen en nachten mee te vallen en we hebben het qua weer erg getroffen met een paar prachtige herfstdagen. Vorig jaar riep ik nog: ‘ik ben alleen een mooi weer kampeerder!’ Ik wilde alleen tijdens warme dagen met de sleurhut weg. Nu zou ik het echt niet erg vinden om volgend jaar weer de caravan te pakken tijdens de herfstvakantie. Maar als het iedere dag had geregend, had ik daar misschien wel anders over gedacht…

Delen:
Secured By miniOrange