(~215 B)
Cadeaus voor kinderen van 7 jaar en ouder (jullie tips voor Skyler)

Cadeaus voor kinderen van 7 jaar en ouder (jullie tips voor Skyler)

Over twee weken wordt Skyler alweer 7 jaar. Het zal een heel andere verjaardag worden dan de voorgaande jaren, maar gelukkig begrijpt Skyler de situatie en vindt hij het niet zo erg. Het scheelt ook wel dat we niet zo’n heel grote kring hebben en dat we de mensen die we graag willen zien verspreid kunnen uitnodigen. Zo is hij jarig op vrijdag en zijn opa en oma er altijd. Volgend weekend komen onze goede vrienden met hun kinderen gezellig langs of spreken we buiten ergens af, Anke zien we ook nog wel en zijn andere opa laten we op een rustig moment in een weekend langskomen. De mensen die we dan nog niet hebben gezien, houden een taartje tegoed van ons. Het voelt goed om het op deze manier te doen. Coronaproof, maar toch nog een klein beetje feestelijk voor Skyler.

Toen ik hem vroeg wat hij graag wilde hebben, was zijn eerste reactie ‘weet ik niet’. Veel verder dan een spelletje voor zijn Nintendo Switch kwam ‘ie niet. Ik vind zeven jaar echt een lastige leeftijd als het om speelgoed gaat en aan jullie reacties te merken ben ik niet de enige. Op Instagram vroeg ik om tips en ik hoorde ontzettend veel dat jullie in hetzelfde schuitje zitten. De kinderen zijn dol op gamen, Lego is alleen leuk om in elkaar te zetten en belandt daarna in een hoek en verder dan een game voor een spelcomputer komen ze niet. Enerzijds fijn dat er veel herkenning is; anderzijds toch best lastig zo voor een verjaardag én de feestdagen. Vorig jaar vroeg Skyler aan iedereen geld om de Nintendo Switch te kopen en dat was een schot in de roos. Wat het dit jaar gaat worden weet ik écht niet. Gelukkig kreeg ik een heel hoop tips en die wil ik graag met jullie delen.

Wat moet je een 7-jarige nu nog geven in een tijd waarin gamen helemaal hot is en ze na al die jaren eigenlijk al heel erg veel hebben?

By far het meest genoemd: een stuntstep. We hebben een grote step (bijna een fiets) voor Skyler gekocht via Marktplaats, maar dat is natuurlijk niet zo’n cool ding als dat zijn klasgenoten hebben. Dit ga ik zeker even overleggen hier thuis met Raymond én Skyler. Je kunt natuurlijk ook kijken naar een space scooter. Voor Skyler vind ik dat (nog?) niet zo geschikt en ik vind het ook een beetje te duur, maar dat zul je zelf voor je kind moeten beslissen. Ieder kind is anders!

Deze is van Black Dragon en vind ik heel mooi! De prijs is nu 59,99, hij is in de aanbieding.

Ook heel veel genoemd: de Lego-sets van Super Mario! Nu moet ik zeggen dat wij de starterset al in huis hebben, dat dat in elkaar gezet is en dat er daarna niks meer mee is gedaan. Maddox loopt af en toe met het Mario poppetje door het huis, maar dat is het ook wel. Echter, ik denk dat dat komt omdat Skyler nog niet helemaal weet wat de mogelijkheden zijn én dat het leuker is als je verschillende sets met elkaar kunt combineren. Ik heb Raymond de taak gegeven (haha) om aankomend weekend met Skyler die starterset te ontdekken en dan te kijken of we de gok willen wagen om nog een set op zijn lijstje te zetten.

De starterset kost 49,99 en heb je nodig om te kunnen starten. De andere sets wisselen qua prijs, van een tientje tot bijna 100 euro.

Gravitrax kreeg ik ook onwijs vaak getipt, maar dat heeft Skyler al. Dit heeft hij eens gekocht van het geld dat hij voor zijn goede rapport had gekregen van opa. Ook dit staat een beetje te verstoffen in zijn kamer en dat is natuurlijk onwijs zonde. Het is wél heel tof speelgoed, dus zeker iets om te onthouden als je op zoek bent naar iets leuks.

Misschien heeft het niet mijn voorkeur omdat ik het zo leuk zou vinden als hij ook andere interesses gaat ontdekken, maar we zijn er dan wel zeker van dat er mee gespeeld wordt: spelletjes voor de Nintendo Switch. Skylers favorieten zijn Pokémon, Fortnite en Luigi’s Mansion dus misschien een andere variant van Pokémon zou hier wel een hit kunnen zijn. Ook heeft hij het wel eens over Minecraft en heb ik gehoord dat Lego City enorm leuk is.

Een boek is altijd een goed idee! Skyler en ik lezen bijna iedere avond even samen, maar ik zou het ook zo leuk vinden als hij wat vaker zelf gaat lezen. Qua niveau is het niet nodig en loopt hij prima op schema, maar qua ontspanning zou ik dat zo fijn voor hem vinden. Momenteel zijn we lid van de bieb en daar lenen we dan ook een hoop boeken, maar een boek op zijn verlanglijstje vind ik ook erg leuk. Hij is veel bezig met moppen dus een moppenboek mag niet ontbreken. Ook gelijk goed voor het begrijpend lezen! Wat we ook merken, is dat hij boeken over een dief en iets oplossen heel erg leuk vindt. Iedere avond kijkt hij er dan weer naar uit om te gaan lezen en hij vertelt het ook echt op school waar het boek over gaat. Daar wil ik dan ook naar op zoek gaan!

Nog iets wat veel genoemd is: gezelschapsspellen! Vooral Monopoly Junior, Stratego Junior en Qwixx werden veel genoemd. Nu hebben we echt net Stratego Disney ontvangen van het pr-bureau dus tijd om dat te ontdekken. Als ik merk dat dat in de smaak valt, zal ik gaan kijken naar een leuk bordspel voor op zijn lijstje. Mens Erger Je Niet vindt hij al enorm leuk tijdens vakanties, maar thuis is hij toch weer sneller afgeleid door zijn andere spullen…

Een horloge vind ik een heel goed idee! Skyler leert steeds beter klokkijken en we merken ook dat hij er veel mee bezig is. Misschien moeten we maar eens gaan kijken naar een mooi en goed horloge! Als ik online kijk zie ik zowel digitale kinderhorloges als gewoon de ouderwetse met wijzerplaat. Ik weet nog niet echt waar wij goed aan doen, ik denk dat ik toch met wijzerplaat wil voor Skyler. Dit horloge van Swatch Flik Flak kwam ik tegen en vind ik wel tof en mooi duidelijk!

Skyler begint de laatste tijd steeds vaker over een gitaar. Nu vind ik het fantastisch om een muziekinstrument te geven, maar vind ik het ook leuk om daar lessen bij te doen omdat ik weet hoe lastig het is om zoiets te leren. Alleen krijg ik van Skyler steevast ‘nee, alleen een gitaar want ik wil geen lessen’ te horen, haha. Voor nu gaat dit nog niet op de lijst, maar het werd wel veel genoemd door jullie. Ik schuif dit misschien door naar volgend jaar, tenzij er de komende weken vaker over wordt gesproken. Een paar maanden geleden had hij ook opeens bedacht dat hij een dj-set wilde en dat is hij inmiddels ook vergeten. Zeker iets om te houden, maar ik denk nog niet voor nu.

Zoals iemand op Instagram zo mooi zei: misschien wil hij nu toch liever een herinnering. Je kunt dan denken aan een dagje weg naar bijvoorbeeld NEMO, een hotelovernachting met mama en samen eten en een film kijken in bed en dat soort dingen. Dit vind ik iets heel moois en ga ik zeker onthouden! Natuurlijk kun je ook kijken naar een museum jaarkaart als dat jullie interesse heeft of bijvoorbeeld een jaarkaart voor een dierentuin.

Er waren laatst goochelaars bij Skyler op school en dat heeft veel indruk op hem gemaakt. Toen ik als tip ‘goocheldoos‘ las, dacht ik gelijk ‘wat leuk!’ Dat vind ik wel wat voor Skyler, haha.

Dan nog wat andere dingen die ik getipt kreeg en graag op een rijtje wil zetten:

K’Nex bouwset

Kapla

Skeelers

Skateboard

Programmeerbare educatieve robot

Wetenschapslab

Lego Technic voor iets meer uitdaging

Of Lego Minecraft, omdat dat dichter bij zijn interesses komt

Een eigen koptelefoon in plaats van een oude roze van je moeder…

Het spel Keer op Keer schijnt fantastisch te zijn!

Abonnement op een tijdschrift naar keuze

Nintendo Labo

Een boek over Fortnite voor onze Fortnite-freak

Heel prijzig, maar wel iets om te onthouden: Lego Boost, voor het bouwen en coderen van robots. Mega tof!

Beyblade wordt ook altijd veel genoemd en tijdens de zomervakantie heeft hij er met een vakantievriendje mee gespeeld, maar als ik het noem roept hij steeds dat hij het niet zo leuk vindt. Misschien een tip voor anderen, maar hier wordt het niet zo enthousiast ontvangen. Ik ga het wel nog eens laten zien aan Skyler.

SmartGames

Ik heb helemaal niks met NERF en probeer dat al tijden te vermijden hier in huis. Ik zie het echt voor me dat die jongens elkaar als schietschijf gebruiken en dat er dan een soort oorlog uitbreekt hier thuis… Maar toch werd het veel getipt.

Natuurlijk kun je ook nog voor meer praktische cadeaus gaan: kleding, schoenen, een dekbedovertrek, een bureau voor in de kamer, etc!

Als ik deze lijst nu bekijk zijn er een paar dingen die voor nu op Skylers lijstje komen te staan en die ik graag met hem wil gaan bekijken:

  • De step!
  • Lego van Super Mario nog een kans geven
  • Een leuk spel voor zijn Nintendo Switch
  • Een bordspel
  • Een leuk boek
  • Horloge!
  • De programmeerbare robot vind ik écht iets voor Skyler. of de Lego Boost maar zoals ik al zei: de prijs is heel hoog…
  • Een eigen koptelefoon
  • Misschien een tijdschrift, maar dan eventueel los als schoencadeau om het af te tasten.

Bedankt voor alle leuke tips en hopelijk hebben jullie hier ook nog iets aan!

 

 

 

 

 

 

 

Delen:
Secured By miniOrange