(~215 B)

SpeelgoedSpeelgoed

Hoera, Mommyhood bestaat 7 jaar!

Hoera, Mommyhood bestaat 7 jaar!

Vandaag is het 4 juni en 7 jaar geleden vond ik het tijd worden om Mommytobe.nl te lanceren. Net zoals zo vaak kreeg ik het impulsieve idee om, naast mijn goedlopende modeblog, een nieuwe blog te starten. Omdat ik toen net zwanger was van Skyler wilde ik dolgraag mijn verhalen ergens kwijt. Wekelijkse zwangerschapsupdates, maar ook zaken die ik tegenkwam als kinderwagens, babycollecties, een uitzetlijst, dingen die je als moeder nodig hebt of moet weten, waar ik als zwangere tegenaan liep, etc. Wat begon als een ‘leuk blogje’ voor erbij en iets dat ik weer zou stoppen zodra Skyler geboren was, is uitgegroeid tot mijn baan. Jarenlang schreef én publiceerde ik een aantal artikelen per dag; drie op mijn modeblog en dan nog eens een artikel op Mommytobe.nl. Uiteindelijk is het allemaal zo gelopen, dat ik een paar jaar geleden de stekker uit mijn modeblog heb getrokken omdat ik daar niet gelukkig van werd. Het ging allemaal heel natuurlijk en terwijl ik opeens op Mommytobe.nl veel aan het publiceren werd, werden de artikelen op mijn modeblog steeds minder. Gevalletje andere levensfase en andere interesses. Inmiddels is Mommytobe.nl omgedoopt tot Mommyhood (alhoewel je nog steeds de url ziet staan) en zijn we 2717 artikelen, 32000 comments en duizenden DM’s verder. Zeven jaar, ik vind het heel erg mooi.

Natuurlijk proces

Na al die jaren ben ik nog steeds niet uit geschreven. Inmiddels ben ik moeder van twee en zij zorgen voor een flinke dosis inspiratie. Ook merk ik dat ik de onderwerpen iets breder ben gaan trekken, omdat ik toch een plekje miste waar ik mijn persoonlijke verhalen op kwijt kon. In plaats van weer een blog erbij starten, besloot ik Mommyhood iets meer uit te breiden. Ook omdat ik niet wil dat het alleen maar om de kinderen draait. Voor nu heb ik daar een goede balans in gevonden en zul je misschien ook hebben gemerkt dat ik iets terughoudender ben geworden in het delen van verhalen over mijn kinderen. Vooral Skyler zie je iets minder in beeld en als je hem ziet, past daar niet een heel persoonlijk stuk bij. Ook dit is een natuurlijk proces waar ik doorheen ga en ik doe dan ook dagelijks wat goed voelt. De site groeit met me mee en zo beslis ik iedere dag weer hoe ik het ga aanpakken.

Ups en downs

De afgelopen jaren had ik zo mijn ups en downs. Ik heb heel goede tijden gekend, maar ook zeker weten weken waarin ik de boel heel erg zat was. Maanden waarin ik ontzettend veel schreef en amper inkomsten had en opeens weken waarin de ene na de andere opdracht zich aandiende. Periodes waarin ik veel last had van mensen die het leuk vonden om alles van me te bekritiseren en dagen waarop ik de ene na de andere lieve DM kreeg met woorden over waarom men mij zo inspirerend vindt. Feit is dat ik maandelijks bijna 50.000 unieke bezoekers trek en dat al deze mensen ervoor zorgen dat ik kan doen wat ik nu doe. Schrijven, delen en hopelijk inspireren.

De helft van mijn leven

Ik heb geen idee hoe de komende maanden en jaren eruit gaan zien. Ik weet niet of ik volgend jaar nog kan zeggen dat Mommyhood mijn baan is of hoe mijn leven er over drie jaar uitziet, maar wat ik wel weet is dat ik niet stop met schrijven. Ook al gaat het nog maar één keer in de week zijn; er moet geschreven en geblogd worden. Simpelweg omdat ik dit al de helft van mijn leven doe. Als ik de jaren van mijn modeblog meetel, ben ik al ruim 16 jaar te vinden op het wereldwijde web. Het hoort bij mij en het is niet meer weg te denken. Ik denk in blogs, zie overal content in en dat laat je niet zomaar los. Dat wíl ik ook niet loslaten. Ik heb er ook enorm veel aan te danken, aan deze online aanwezigheid. Van dierbare vrienden tot een boekcontract en van mijn maandelijkse inkomen tot duizenden volgers die iedere stap van me volgen en steeds weer mijn dag een beetje mooier maken door lieve woorden te sturen.

7 jaar

Mommyhood bestaat 7 jaar en ik vind het een mooi mijlpaal. Tussen al het mommybloggers-geweld vind ik dat Mommyhood een mooie plek heeft ingenomen en op haar beurt heel erg uniek is. Ik ben trots op wat ik heb neergezet en wat ik iedere dag mag doen. Op naar jaar 8!

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Comments

 1. 4 juni 2020 / 14:47

  Wat leuk dat Mommyhood al 7 jaar bestaat! Ik volg je al sinds Styleguide. Ik ben dus een heel trouwe volger, haha. Ik heb niet altijd de tijd om te reageren, maar ik lees je blogs wel. Soms met een beetje vertraging, maar ik sla er nooit eentje over. Dat je soms ook over andere dingen schrijft dan je kinderen is alleen maar leuk. Naast mama ben je ook gewoon een vrouw met doelen en interesses, toch? Hup naar de 8 jaar!

 2. Adel
  4 juni 2020 / 17:03

  Je bent er terecht trots op! Al zo lang mensen blijven boeien met wat je schrijft, dat is niet iedereen gegeven!

 3. 5 juni 2020 / 06:54

  Gefeliciteerd en op naar de 8 jaar… ik lees je blogs graag. Ook je eerlijkheid is fijn.

 4. Linda
  5 juni 2020 / 17:51

  Gefeliciteerd! Ik volg je al heel erg lang en ben altijd blijven lezen. Dit is echt een mijlpaal en ik hoop dat je nog lang door zult gaan, op naar de 10