(~215 B)

SpeelgoedSpeelgoed

Hoera! Maddox is 3 jaar!

Hoera! Maddox is 3 jaar!

Lieve Maddox,

Vandaag is jouw verjaardag. Vandaag ben je drie jaar geworden. Wat een gekke tijd is dit; voor mijn gevoel staat de hele wereld stil en toch ben jij jarig vandaag. Zonder slingers, zonder feestje en zonder visite. Je snapt er namelijk de ballen van, wanneer je wel of niet jarig bent en wat daaraan gekoppeld is. Toen ik je gisteren voor het slapengaan vertelde dat je morgen drie werd, stak je vol trots drie vingers in de lucht. Want je weet dan niks over je verjaardag, dat je drie jaar wordt is voor jou heel bijzonder en daar oefen je al lang op met je vingertjes. Ik beloof je: zodra de wereld weer normaal is krijg jij een geweldig feest met alle lieve familie, vrienden en geweldige cadeaus. Maar vandaag staat er ook een cadeau op tafel, omdat papa en ik het toch niet helemaal over ons hart konden verkrijgen om er niks aan te doen. Je was al zo blij met de kaarten van opa en oma en Brad, dat ik zeker weet dat dit cadeau jouw dag al helemaal maakt. Met zijn vieren.

Afgelopen jaar was een geweldig jaar voor jou. Wat ben je mooi gegroeid en wat gaat het goed met jou. De overgang naar de peutergroep op het kinderdagverblijf ging je geweldig af en binnen no time zat je daar op je plek. De uitdagingen die je daar krijgt zorgen voor een gigantische ontwikkeling en ik vind het fantastisch om dat te aanschouwen. En dan je mooie groei, waar we ons de afgelopen jaren zo druk om hebben gemaakt. Je schiet de lengte in en ook de weegschaal stelt ons niet teleur. Zolang we je geen ei geven (wat heb je ons weer laten schrikken afgelopen week!) gaat het heel erg goed. Je doet het goed op je favoriete stroopwafels en maiswafels met appelstroop. Je hebt enorm je best gedaan, zit goed in je vel, bent helemaal tot bloei gekomen en dat zien we terug aan alles.

Je geniet van het leven, lieve Maddox. Zodra je je ogen opent sta je aan en heb je zin in de dag. Corona heeft jouw leven een beetje door de war geschopt waardoor veel dingen voor jou on hold zijn gezet en daar moet je een beetje aan wennen. Niet meer naar school, niet naar gym, niet naar Voetjebal, niet meer samen tosti’s eten buiten de deur, niet meer spelen met je vriendjes en knuffelen met mensen waar je zo gek op bent. Dat resulteert in driftbuien die we nog niet kenden van je. Het resulteert in onrust die ik zo graag bij je weg zou willen nemen. Gelukkig geniet je van de momenten die we voor je regelen. Toch even in de tuin spelen met een vriendje, fietsen met papa op de loopfiets die je eindelijk onder de knie hebt, steppen met mama, samen naar het bos of het strand en lekker spelen en op de trampoline springen met je broer. De driftbuien horen er ook een beetje bij op deze leeftijd, maar hopelijk ga je weer meer, nog meer, stralen als de deuren van school weer voor je openen en we langzaamaan weer terug kunnen naar het normale.

Je gaat steeds beter praten, kunt jezelf beter verstaanbaar maken. Je eet heerlijk en slapen gaat ook steeds een beetje beter. Sterker nog: toen oma je beloofde dat je mocht komen logeren als je goed in je eigen bed zou gaan slapen, sliep je daarna al drie nachten door. Ik heb goede hoop dat je net als je grote broer deze periode gaat doorslapen. En toch, heel stiekem, geniet ik ervan als ik ‘s nachts de slaapkamerdeur hoor opengaan, ik je via het voeteneind in het midden naar me toe voel kruipen, je je lijfje tegen me aan nestelt, een diepe zucht slaakt en vervolgens weer in slaap valt. Op zulke momenten ben je weer even mijn kleine baby. Maar laat ik dat maar niet te hard roepen, want we weten dat je dat niet leuk vindt. Je bent ‘Nennoks!’ en ‘niete baby, grote jongen!’

En ja, dat ben je zeker. Een jongen van drie jaar die ik nog een jaartje dicht bij me kan houden. Waarmee ik nog hand in hand loop door het bos, die al met de kaplaarzen aan staat als ik zeg dat we op pad gaan en die nog af en toe met zijn flesje bij me komt liggen om een filmpje te kijken. Blijf nog maar even zo, want de gedachte dat je volgend jaar met een rugzakje ook naar school gaat, laat me bijna huilen.

Hou van jou, klein draakje van me!

Eerste verjaardag

Tweede verjaardag

Derde verjaardag

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties

 1. Jennie
  26 april 2020 / 07:37

  Gefeliciteerd! Wat een mooie woorden voor deze grote jongen. Geniet van deze mooie dag!

 2. 26 april 2020 / 08:33

  Wat een mooie brief heb je geschreven Shirley! En wat een toffe foto’s van Maddox! Ik vind het zo jammer voor jullie dat het feestje niet kan doorgaan. Doet je toch weer even beseffen hoe triest de wereld momenteel is. Niet te veel over nadenken vandaag, probeer er vooral van te genieten met jullie vieren. Hiep hiep hoera voor Maddox!

 3. Sandra
  26 april 2020 / 10:00

  Mooi Shirley! Gefeliciteerd!

 4. Linda
  26 april 2020 / 19:40

  Van harte gefeliciteerd met Maddox

Secured By miniOrange