(~215 B)
Hoe ik de kinderkamers graag zie veranderen

Hoe ik de kinderkamers graag zie veranderen

Al eerder heb ik jullie verteld over de veranderingen hier in huis. De achtertuin is bijna klaar, de voortuin is al gedaan en het dakraam op zolder zit erin. Momenteel is Raymond nog druk bezig met bekijken of we boven de kinderkamers kunnen gaan uitbouwen. We hebben een groot huis met veel ruimte, maar de kinderkamers blijven qua ruimte toch een beetje achter. We zijn niet de eerste bewoners van dit huis en de vorige eigenaren hebben tijdens de bouw gekozen voor de schuine wanden. Er was echter ook een optie om een halve meter uit te bouwen, mét rechte muren. In eerste instantie dacht ik ‘wat scheelt dat nou?! dat is het geld toch niet waard?’ Maar toen ik bij onze buren ging kijken die deze optie wel hadden genomen, schrok ik een beetje van het resultaat. Wat een enorm groot verschil!

Nu is zo’n verbouwing natuurlijk behoorlijk kostbaar én zitten we ook met de houten vloeren boven. Nu zouden we het ook kunnen laten voor wat het is, en zelf bijvoorbeeld op zolder gaan slapen. Dan kunnen we slaapkamers doorbreken en gaat een van de kinderen in onze slaapkamer slapen. Maar of we dat nu zo leuk vinden? Voor nu zijn de kinderkamers nog wel groot genoeg, omdat ze allebei in een klein bed slapen, ook Skyler nog. Als ze allebei naar een eenpersoonsbed gaan en ook nog een bureau willen, wordt het iets krapper. Maar ik ben er van overtuigd dat dat eigenlijk ook wel prima is. Keuzes, keuzes, keuzes. Vooralsnog in de zolder voorlopig niet klaar om tot slaapkamer om te toveren en is de verbouwing ook nog even niet aan de orde. We zijn wel alvast aan het kijken wat we zoal aan de kinderkamers kunnen gaan veranderen om ze een beetje op te leuken. Maddox heeft nog wel echt een babykamer en Skyler kan ook wel wat stoere elementen gebruiken.

In Maddox’ kamer willen we graag de kleur babyblauw/turquoise van de muur af. Sowieso is dat een beetje beschadigd en is het gedeelte boven de commode ook wat vies geworden. Het liefst zie ik hier een donkerblauwe kleur, of misschien wel donkergroen. Ik ben dol op donkere muren en we gaan even kijken wat we het leukste vinden. van Histor kregen we een paar weken geleden hun nieuwste trendkleur voor 2020 opgestuurd, en die voldoet wel goed aan de eisen. We gaan het nog even overwegen! Ik vind de trendkleur van 2019 ook waanzinnig. Voor de rest wil ik de trolley die nu gevuld is met hydrofiele doeken en luiers even een metamorfose geven. De hydrofiele doeken een plekje in de kast en dan vullen met wat leuke boekjes, die nu verstopt liggen in de lade onder zijn bed. Er staat nog een speelhuisje in zijn kamer waar hij af en toe mee speelt, maar die op zich wel naar boven (of het liefst heb ik hem naar buiten, haha) kan. Over de commode twijfel ik nog. We hebben hem nog heel even nodig voor verschonen en omkleden, en misschien wil ik hem daarna gaan vervangen voor een toffe kast. Alhoewel de commode ook prachtig is en als kast kan fungeren. Zoveel twijfels, haha. In de speelgoedkist ligt nog een hoop babyspeelgoed en dat moet ook even uitgezocht worden. Om nog maar over zijn kledingkast te zwijgen. Hij heeft wel nog niet zo lang geleden een peuterbed gekregen en die volstaat prima. Misschien nog een leuk vloerkleed? Daar ben ik nog niet helemaal over uit. Ik denk dat een andere kleur op de muur al voor een heel andere uitstraling kan zorgen.

Ik vind dit open kastje ook erg leuk om de plek van de commode. Maakt het geheel wel een heel stuk luchtiger. Aan de andere kant staat een grote kast waar we alles wel in op kunnen bergen.

Of een bankje met wat leuke kussens, waar we ook speelgoed in op kunnen bergen.

Skyler heeft een prachtige blauwe kleur op de muur waar ik dol op ben, Blueberry dream van Flexa. Deze blijft er ook dan zeker nog wel op. Hij slaapt ook nog in een peuterbed van steigerhout en ondanks dat hij er nog zeker wel even in kan slapen en we dol zijn op dit gepersonaliseerde bed (de makers zijn ermee gestopt dus heb geen link voor jullie), zijn we alvast aan het kijken naar hoe we de ruimte het meest optimaal kunnen benutten. Ik kwam via Pinterest een geweldige hoogslaper tegen, die precies van de muur tot aan de schuine wand is gemaakt. Dit zou bij Skyler echt de perfecte oplossing zijn. Lekker boven slapen en beneden een bureau en misschien een stoel of klein bankje waar hij kan zitten. De grote kledingkast is nog steeds mega mooi, maar ik zou zijn kleding ook in de kastjes aan de andere kant kunnen opbergen. Of we zoeken een andere plek voor de kast. Ik denk dat de hoogslaper al voor een mega metamorfose zorgt in de kamer, dus hopelijk kunnen we daar snel eens naar kijken. De kleine muur bij de deur wil ik ook nog een kleurtje geven. Er zit nu een grijs/paarse kleur op die ik heb gekregen voor een samenwerking, maar ik had hem toch iets grijzer gewild. Nu is het meer lila en dat vind ik niet zo tof voor hem. Even kijken wat we daar nog mee gaan doen!

Ik vind dit bed van OTTO ook wel heel erg tof. Niet te hoog, en wel voldoende opbergruimte én plek om te zitten. Toch vind ik het ook wel knus als ze onder het bed kunnen zitten. Als we dan zelf iets (laten) maken, kunnen we wel optimaal gebruik maken van de ruimte. Dit beeld kwam ik tegen op Pinterest en is ook zeker een inspiratie.

Ik heb zoveel ideeën maar ben eigenlijk helemaal niet zo handig met interieur. Omdat het wat kleine kamers zijn, zijn we ook wat beperkt qua ruimte zolang de aanbouw er niet is of we de kamers niet doorgebroken hebben. Maar misschien maken we er straks wel zo iets leuks van, dat we al die verbouwingen niet eens nodig hebben. Stiekem hoop ik daar een beetje op, haha.

Zoveel plannen, zoveel op ons lijstje! We beginnen met de muren verven; daarna is het nieuwe bed van Skyler aan de beurt. En dan zien we uiteindelijk vanzelf hoe de kamers gaan transformeren van schattig naar stoer voor twee hele grote jongens.

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties

 1. 9 oktober 2019 / 09:38

  zo’n bankje waar je speelgoed in kan is ideaal!! meiden hadden dat ook en heb er zelfs nog een die ze gebruiken!!
  Verder leuke ideetjes en dat komt vast goed want dat kan jjij wel 😀

 2. Jessica
  9 oktober 2019 / 10:40

  Wij hebben een soortgelijk bed van OTTO voor de kinderen en zijn daar zo enorm blij mee!
  Niet te groot en toch veel functies!

Secured By miniOrange