(~215 B)
Maddox en slapen (update over het verzwaringsdeken en de homeopaat)

Maddox en slapen (update over het verzwaringsdeken en de homeopaat)

Dat Maddox niet doorslaapt weten jullie inmiddels. Dat het in het begin vooral met medische zaken te maken had, is ook wel duidelijk na alle verhalen. Maar de afgelopen tijd heb ik over bepaalde dingen geschreven waar we mee aan de slag waren gegaan en daar heb ik eigenlijk nooit een terugkoppeling over gegeven. Toen ik vorige week twee keer de vraag kreeg of Maddox nog onder een verzwaringsdeken slaapt en hoe het bij de homeopaat is, leek het me een goed idee om daar kort nog iets over te vertellen in een artikel.

Er waren twee dingen waar we tegelijk mee waren begonnen. Natuurlijk is dat totaal niet handig want ja, wat helpt er nu wel en wat niet? Het gaat om pilletjes van de homeopaat en een verzwaringsdeken. Het meest bijzondere was dus wel dat toen we hiermee gestart waren, Maddox de volgende twee nachten die volgden doorsliep. Dit was al maanden niet gebeurd en dus wist ik wel dat dat met een van de twee toevoegingen te maken zou hebben.

Verzwaringsdeken

Het verzwaringsdeken heb ik opgestuurd gekregen en ik ben heel blij met de kans om deze te kunnen testen. Ik hoorde zoveel goede verhalen! En inderdaad, Maddox heeft daar heel wat nachten heerlijk onder geslapen. Verzwaringsdekens zijn bedoeld om kinderen en volwassenen te helpen beter te slapen. Door de constante diepe druk lukt het om beter te ontspannen en dus dieper in slaap te komen. Als je last hebt van overprikkeling dan kan een verzwaringsdeken een oplossing zijn. Tevens zorgt diepe druk voor de aanmaak van dopamine en serotonine. Hierdoor voel je je beter en ontspan je. Dat leek me echt top voor Maddox! De nachten die volgden lag Maddox onwijs rustig onder het deken te slapen en het heeft zeker bijgedragen aan de goede nachten. We gingen van ontelbaar vaak wakker naar twee doorslaapnachten en daarna nog maar 1 of 2 keer even mopperen. Echter zagen we na een paar weken gebeuren dat Maddox het deken niet meer fijn vond. Hij trapte het van zich af en na nog een paar weken werd hij zelfs boos als ik het verzwaringsdeken tevoorschijn pakte. Dat leek me geen goed teken. Uiteindelijk zijn we in de weekenden een paar keer wezen kamperen en heb ik het deken niet meegenomen. We merkten toen geen verschil meer tussen wel en niet slapen met dit deken. Inmiddels slaapt Maddox nog wel onder een kinder dekbed, maar is het verzwaringsdeken niet meer in gebruik.

Homeopaat

Via een arts in het ziekenhuis kreeg ik gegevens van een homeopaat. Het ging hierbij om een kinderarts die jarenlang in het ziekenhuis heeft gewerkt en inmiddels werkzaam is in de alternatieve geneeswereld. Ik weet niet precies waarom, maar haar geschiedenis gaf me een fijn gevoel. Ik ben niet zo van de alternatieve geneeswijzen maar aangezien de osteopaat ook zijn werk had gedaan én me dit aangeraden werd door een reguliere arts uit het ziekenhuis, wilde ik toch graag een afspraak maken. Ik kwam hier terecht omdat Maddox constant aan het kwakkelen was, mega onrustig werd en dus ook steeds slechter weer ging slapen. Ik maakte een afspraak en niet veel later kon ik daar terecht.

Met haar heb ik alles besproken en zij heeft mij toen pilletjes voorgeschreven die bij Maddox zouden passen. Namen ga ik hier even niet noemen aangezien dat nogal persoonlijk is. We hadden pilletjes voor dagelijks gebruik en dan een dosis erbij voor wekelijks. Maddox deed het daar goed op. Hij sliep dus de eerste nachten door en daarna werd ‘ie maar 1 of 2 keer wakker. Ik ben het in de eerste week een keer vergeten en toen was de nacht gelijk dramatisch, dus ik had goede hoop dat de pilletjes het antwoord zouden zijn.

Pilletjes

Iedere maand gingen we naar de homeopaat en af en toe wisselden we de tabletjes als het resultaat niet helemaal was zoals we wensten. We hoopten namelijk ook dat het wat deed voor de jeuk en het eczeem. Uiteindelijk vonden we een combinatie van tabletjes waarvan ik kan zeggen dat het wel degelijk zijn werk doet. Ik ben echt altijd heel sceptisch over dit soort dingen, maar Maddox ging er echt heel erg goed op. Hij was rustiger, sliep een stuk beter, de jeuk bleef nog wel een beetje maar het eczeem op zijn voeten werd ook, samen met het smeerschema, een stuk minder. Na een paar maanden vond ik deze combinatie prima en was het voor mijn gevoel niet nodig om nog een afspraak te maken. Het werd niet helemaal vergoed en dan iedere maand zo’n groot bedrag om alleen even bij te praten en misschien iets bij te schaven terwijl dit prima zijn ding deed, vond ik een beetje zonde. Maddox deed het prima en we namen de pilletjes ook mee op vakantie. En toen, een paar weken geleden, waren ze op. ‘Laten we eens kijken hoe dat gaat!’
Dat hebben we geweten. Ik was al eventjes bezig met het afbouwen van de tabletjes en ging van twee naar een per dag. Eigenlijk is toen al het gerommel begonnen. Hij werd vaker wakker, krabde vaker in zijn slaap en was gewoon weer heel erg onrustig aan het worden. De link met het afbouwen legde ik zelf nog niet helemaal, totdat ik geen pilletjes meer had. Het werd ’s nachts weer heftiger en vier, vijf, zes keer eruit was meer regel dan uitzondering. ‘Zeg, krijgt Maddox die pilletjes eigenlijk nog?’, vroeg mijn moeder me. Ook Raymond opperde het de week ervoor al: ‘misschien moeten we toch weer naar die pilletjes kijken.’ Ik zocht online, vond dezelfde tabletjes en bestelde direct twee potjes om Maddox er weer twee per dag te kunnen geven.

Daarna zagen we direct de nachten weer beter gaan. We gingen weer naar 1 a 2 keer eruit en Maddox sliep een stuk rustiger. Inmiddels heb ik ook de pilletjes besteld die hij iedere week erbij moet krijgen, zodat we op hetzelfde schema verder kunnen. We merken wel aan Maddox dat hij nu ook een beetje de leeftijd krijgt om te testen. Zo komt hij regelmatig zijn bed uit omdat ‘ie dan tussen ons in wil kruipen. Gelukkig kan ik hem zonder problemen weer terug brengen naar zijn kamer, maar hij probeert het soms wel een aantal keer per nacht. Als ‘ie nu stil blijft liggen en gaat slapen mag het best van ons. Helaas is het zo’n wiebelkont, dat ik geen oog dicht doe en regelmatig een paar tenen in mijn neus heb.

Het verzwaringsdeken is dus niet meer aanwezig in Maddox’ bed; naar de homeopaat gaan we ook niet meer. We bestellen echter wel de pilletjes zelf, die de homeopaat ons heeft voorgeschreven. Aangezien dat gemakkelijk online te krijgen is, kunnen we dat prima zelf aanschaffen. Scheelt in ieder geval een héél hoop geld. Doorslapen doen we niet, maar de pilletjes hebben wel een dusdanig mooi effect om daarmee door te gaan. Ik had het niet verwacht, maar de homeopaat heeft ons zeker geholpen. Ze heeft veel dingen opgenoemd waarbij ik dacht ‘verrek!’ en de tabletjes en de samenstelling is dus echt door proberen en door naar zijn gehele gestel te kijken, samengesteld. Vandaar dat ik hier ook niks ga noemen qua merk of wat voor soort pilletjes het precies zijn. Voor vragen zou je me kunnen mailen of kun je zelf een afspraak maken bij een homeopaat om eens samen te kijken naar de mogelijkheden!

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties

 1. Merel
  8 oktober 2019 / 09:17

  Mooi hoe dat werkt he!Wat goed dat jullie de homeopaat zijn gaan proberen ondanks dat je sceptisch was. Gelukkig werkt het goed! Wij zijn ook onlangs naar de homeopaat geweest met ons zoontje en kregen toen het advies om een aantal pilletjes op verschillende tijden te geven ivm het ontstoren van een aantal medicijnen die hij tijdens de bevalling en een operatie had gekregen. Dat zou zijn lijfje in de war hebben gebracht. Ik zou nooit zelf dit verband hebben gelegd maar we merken echt verschil 🙂

 2. 8 oktober 2019 / 09:43

  als het zo met die pilletjes te doen is zou ik daar gewoon lekker mee door gaan.kind heeft rust nodig en pa en ma ook hahah

 3. 8 oktober 2019 / 10:15

  Zo’n verzwaringsdeken lijkt me dus oprecht heerlijk. Ga er toch eens naar kijken. En wat fijn dat jullie wat beter slapen. Heb echt diep respect voor jullie — van weinig slaap word ik echt een totale draak die precies niets kan hebben.

Secured By miniOrange