(~215 B)
Het gebruik van mijn Apple Watch na twee jaar

Het gebruik van mijn Apple Watch na twee jaar

Alweer bijna twee jaar draag ik een Apple Watch. Raymond nam hem als cadeau mee uit Amerika en alhoewel ik er in het begin een haat/liefdeverhouding mee had en hem regelmatig op mijn nachtkastje liet liggen, is ‘ie inmiddels niet meer weg te denken om mijn pols. Een paar weken geleden droeg ik een Fitbit vanwege een samenwerking met een gezondheidsapp, maar momenteel is die weer opgeborgen en is het de Apple Watch die ik draag. Toen ik hem net een week in huis had, schreef ik voor Mommyhood een artikel met alle punten waar ik het horloge voor zou gaan gebruiken. Veel dingen in huis ermee bedienen, navigatie, fotoscherm voor de camera, etc. Dit is uiteindelijk in de praktijk anders gelopen. Het is en blijft een gadget die zeker niet noodzakelijk is, maar na twee jaar zijn er een paar dingen waarbij het horloge me helpt.

Zo’n twee weken geleden kreeg ik mijn Watch niet meer aan de praat. Hij was blijkbaar ’s nachts gaan updaten en uitgevallen. Gek, want ’s nachts ligt ‘ie altijd in de oplader en dus moest alles naar behoren werken. Hij moest opgestuurd worden en ik miste dat ding de eerste dag al. Uiteindelijk kon het niet meer gemaakt worden, kreeg ik een nieuwe toegestuurd en prijkt hij weer om mijn pols. Gelukkig maar, want ik vond het best een gemis. Ik ben geen fanatieke gebruiker en heb zeker niet tientallen apps in gebruik die beweren me het leven makkelijker te maken. Maar er zijn dus wel dingen waarbij de Apple Watch me helpt en die voor mij een toevoeging zijn. Komen ze.

1. Ik mis geen telefoontjes meer. Ik ben zo’n persoon die haar telefoon altijd op stil heeft staan. Geen idee waarom eigenlijk, maar dit is al jaren het geval. Hierdoor zie ik altijd pas later dat ik gebeld ben en ondanks dat mensen me eigenlijk nooit bellen omdat ze weten dat ik dat niet fijn vind, is het prettig dat ik het nu direct merk doordat mijn Watch gaat trillen. Waarschijnlijk een van de redenen waarom Raymond het horloge voor me gekocht heeft; zodat ik niet pas na een uur terugbel met de boodschap ‘Je had gebeld? Mijn telefoon stond op stil.’

2. Wat werkt de activity tracker motiverend! Ik zie hoeveel stappen ik heb gezet, hoeveel minuten ik actief heb bewogen en ik krijg op het scherm te zien hoeveel calorieën ik al heb verbrand en kan daarvoor een doel stellen (de mijne staat op 600 calorieën per dag). Bovendien krijg ik een melding als ik te lang zit (heb ik weleens last van op werkdagen) en is het een teken voor mij om even op te staan en te bewegen, ook al is het maar om drinken te pakken. Ik vind het vooral heel motiverend tijdens het sporten om de activiteit aan te zetten (crosstrainer, wandelen, krachttraining, etc) en te kunnen zien hoeveel ik zoal beweeg en verbrand, maar ook om mijn stappen bij te houden. Ik probeer twee a drie keer per week te sporten en toch wel drie van de vier weken in een maand mijn 10.000 stappen te zetten en aangezien ik een sucker ben voor grafieken, getallen en volgemaakte ringen, helpt de Watch me heel erg goed.

3. Mijn telefoon heb ik niet de hele tijd nodig omdat alles gekoppeld zit aan mijn Apple Watch. Nu blijf ik het meeste op mijn iPhone doen, maar soms is het fijn om dat ding even uit het zicht te leggen als ik aan het werk ben. Mijn scherm springt niet meer aan bij de meldingen en ik zie/voel het meest belangrijke via mijn horloge binnenkomen. Bovendien kan ik mijn telefoon met sporten nu ook in het kluisje laten liggen. Met mijn draadloze koptelefoon en Spotify via mijn Watch kan ik muziek luisteren, een ander nummer kiezen en het harder en zachter zetten. Vind ik fijn, want zo heb ik toch mijn eigen muziek en loop ik niet alleen maar te slepen met mijn spullen van de ene oefening naar de andere.

4. In een opslag de belangrijkste informatie. Je kunt namelijk je beginscherm instellen met de dingen die jij het belangrijkste vindt. Ik zorg daar altijd voor de datum en tijd (duh, het is en blijft een horloge), de activiteitenbalken zodat ik mijn voortgang kan bekijken, het weerbericht en de eerstvolgende afspraak in de agenda. Als ik weet dat ik voorlopig geen afspraken heb die ik moet onthouden wil ik de button ook nog wel eens veranderen in het aantal Weight Watchers punten dat ik nog heb (op de dagen dat ik die app er weer eens bij pak), Spotify of bijvoorbeeld de maanstand (vind ik gewoon mooi). Je kunt ook een foto of afbeelding instellen als achtergrond, maar ik hou het rustig met een zwarte achtergrond en roze letters.

5. Ik vind het gewoon een mooi ding. Tsjah, ik kan er niks anders van maken. Ik moet ook eerlijk zeggen: punt 1 en 2 schreef ik zo op, over de andere voordelen moest ik echt even nadenken. Het is voor mij een leuk extraatje en aangezien ik dol ben op alles wat Apple maakt, kan ik deze Watch qua design ook enorm waarderen.

Heb jij een smart watch? Waarom gebruik jij er wel of geen een?

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties

  1. Maaike
    10 maart 2020 / 18:57

    Hier een eerste generatie Apple Watch en zou wel een nieuwe willen. Vergroeid met dat ding en had hem eigenlijk alleen niet om in m’n kraamtijd..

  2. 11 maart 2020 / 09:45

    ik kan echt niet meer zonder mijn apple watch!! zo mega handig en overzichtelijk

Secured By miniOrange