(~215 B)
Gelezen boeken van 2020 #1

Gelezen boeken van 2020 #1

Het is half april en ik geef jullie vandaag een eerste update van de gelezen boeken. Hier is iets fout gegaan. Ik ben het jaar met verschillende non-fictie boeken begonnen en haakte op een gegeven moment af. Het lukte me niet meer om een boek uit te lezen, het had mijn interesse niet, mijn e-reader bleef onaangeraakt op mijn nachtkastje liggen en zo waren we opeens weken verder. Terwijl ik normaal non-fictie heerlijk vind, werd ik er nu vooral heel erg onrustig van. En dan helpt het natuurlijk niet als je in vijf boeken tegelijk bezig bent. Op een gegeven moment kreeg ik weer zin om te lezen en zette ik mijn e-reader vol met fictie en als ik dan eenmaal een goed boek te pakken heb, ben ik niet meer te stoppen. Inmiddels zitten we in april en heb ik vijf boeken op de teller staan. Vandaag deel ik ze met jullie!

Alle links linken door naar bol.com en dat doe ik omdat ik een kleine commissie ontvang als je via mij iets besteld. Is welkom in deze onrustige tijd. Natuurlijk kun je ook naar je plaatselijke boekhandel gaan om een boek aan te schaffen, die kunnen ook alle support gebruiken.

Je bent jong en je krijgt wat – Monique van Loon

Wat doe je als je op je achtentwintigste baarmoederhalskanker blijkt te hebben, terwijl je vol in het leven staat en juist flink carrière aan het maken bent? Het overkwam Monique van Loon. In Je bent jong en je krijgt wat beschrijft zij soms tussen neus en lippen door, soms expliciet, hoe het is om als jonge vrouw ziek te worden. Hopeloos verliefd te worden, terwijl sommige vriendschappen onverwacht niet tegen de situatie bestand blijken te zijn. Hoe de ene dokter je verdrietig en vol vragen achterlaat, terwijl de ander je steun en toeverlaat wordt. Hoe je je sexy kunt blijven voelen nadat je baarmoeder verwijderd is. Van Loon schrijft vol zelfspot en humor over een leven met en na baarmoederhalskanker.

Ik heb het boek vaker voorbij laten komen dus ik maak er niet al teveel woorden meer aan vuil, maar ik kan wel zeggen dat dit boek me uit de leesdip heeft gehaald. Een waargebeurd verhaal, in een roman-achtig jasje. Indrukwekkend, ontroerend, soms grappig en niet meer weg te leggen. Ik vond het een prachtig boek en weet zeker dat deze bij mijn favoriete boeken van het jaar terecht gaat komen.

Je bent jong en je krijgt wat van Monique van Loon bestel je via deze link.

De oppas – Jet van Vuuren

Kim is de vaste oppas van Max en Suze. Toch is Kim allesbehalve geschikt als oppas: ze houdt niet van kinderen, rookt liever een joint, of vrijt met Anton de buurman en echtgenoot van de bedlegerige, kinderloze Dorien. Als op zekere dag de kleine Suze verdwijnt en niet veel later haar dode lichaampje bij de oppas in de tuin wordt teruggevonden, wijst alles erop dat Kim de dader is. Kim beweert dat ze het niet gedaan heeft, Max bevestigt dat, niemand gelooft hen. Wie vertelt de waarheid en wie is de echte moordenaar? Dertien jaar later proberen Kim en Max alsnog hun gelijk te halen. Want wraak is zoet. Tot het lot zich tegen je keert…

Tot twee jaar geleden las ik eigenlijk alleen non-fictie en chicklit maar sinds de boeken van B.A. Paris (1 mei komt er een nieuwe!) vind ik thrillers en spannende verhalen ook wel heel fijn weglezen. Vorig jaar maakte ik kennis met de boeken van Jet van Vuuren en sindsdien lees ik ze vrij regelmatig. Heerlijk! Spannende verhalen die eigenlijk tot het eind wel heel verrassend blijven. Als ik aan zo’n boek begin, weet ik altijd zeker dat het na twee of drie dagen uit is. Omdat ik altijd zin heb om door te lezen! De oppas heeft me van begin tot eind geboeid, alhoewel ik een paar gedeeltes wat langdradig vond. Toch moest ik doorlezen, om te weten hoe het afliep. Niet mijn meest favoriete boek van deze schrijfster, maar zeker wel een waar ik toch van genoten heb.

De oppas van Jet van Vuuren koop je via deze link.

Vlinders voor altijd – Jill Mansell

Lara is zestien en zwanger als haar vader haar het huis uitzet. Wat moet ze doen? Ze vlucht naar haar tante Nettie, een robuuste oude vrijster met rare gewoonten – maar met een hart van goud. Lara mag daar blijven, samen met haar baby Gigi. Achttien jaar later gaat Lara voor het eerst terug naar haar geboortestad, voor haar vaders begrafenis. Niemand herkent haar nog. Behalve haar vroegere hartsvriendin Evie natuurlijk.
En dan! Ze kan wel door de grond zakken: daar is ook haar vriendje van toen. Ze heeft hem nooit verteld dat hij de vader is van haar dochter Gigi. Voor Lara het weet, is ze in een mallemolen van gebeurtenissen beland, vol met raadsels en een hopeloze verliefdheid.

Soms heb ik zin in een luchtig, heerlijk boek en dan is Jill Mansell natuurlijk altijd goed. Een fijn boek dat alles heeft; een leuk verhaal, romantiek, wat verborgen zaken uit het verleden en een happy end. Een leuk boek voor tussendoor!

Vlinders voor altijd van Jill Mansell vind je via deze link.

Patty – Michel Egmond

Ruim een jaar lang volgden bestsellerauteur Michel van Egmond en bekroond interviewer Antoinnette Scheulderman het turbulente leven van Patty Brard (65). Het resultaat is een indringend portret van een geboren overlever, een succesvolle tv-ster en gefrustreerde moeder tegelijk, waarin niets onbesproken blijft. Zoals altijd is Patty Brard openhartig, over alles: haar successen en haar mislukkingen, haar huwelijken, haar cosmetische ingrepen en de dramatische breuk met zowel haar kind als haar eigen ouders, maar ook over haar speciale band met Freddy Heineken, de enige man die een naaktfoto van haar bezat, over de zwarte dagen na haar faillissement, toen ze uit geldgebrek hand- en spandiensten verrichtte voor een drugsdealer, over #MeToo voordat #MeToo bestond en over de pijnlijke juridische strijd met haar eigen zus. Of, zoals ze zelf in dit opzienbarende boek de afgelopen 65 jaar samenvat: ‘Ze kunnen veel van me zeggen, maar niet dat ik weinig heb meegemaakt in mijn leven. En ik ben onderweg vaak genoeg neergegaan, maar ik ben ook steeds weer overeind gekomen.’

Ik smul van dit soort verhalen en wil het dan ook altijd direct lezen. Echter, dit boek vond ik helemaal niet zo leuk. Het leest van de hak op de tak, ik vond het een hoop geklaag, rommelig, veel eenzijdige informatie en zoals ik in een andere recensie las: ‘het lijkt net of ik RTL Boulevard kijk.’ Ik miste iets en ik weet niet zo goed wat. Misschien hoor en wederhoor? Maar ja, als mensen niet willen meewerken, dan lukt dat natuurlijk niet. Ik kan er de vinger niet op leggen, maar ik heb wel wat stukken overgeslagen omdat ik er niet doorheen kwam. Patty Brard als persoon vind ik heel erg leuk maar dit boek had beter en mooier gekund.

Het boek over Patty Brard vind je hier.

Mijn vader is een vliegtuig – Antoinette Beumer

De bijna 40-jarige Eva lijkt alles te hebben: een mooi gezin, een succesvol bedrijf en binnenkort het huis van haar dromen. Dan sterft haar moeder en beginnen de nachtmerries. Eva wordt steeds angstiger en raakt ervan overtuigd dat er gevaar dreigt voor haar en haar kinderen – langzaam maar zeker verliest ze haar grip op de werkelijkheid. Ze gaat op zoek naar de oorsprong van haar angsten en ontdekt hiaten in haar geheugen. Als ze besluit contact op te nemen met haar vader die al 33 jaar in een psychiatrische inrichting verblijft, is dat het begin van een ontdekkingstocht naar het verleden.

Ik vond dit een prachtig boek en heb er enorm van genoten. Meeslepend en spannend vanaf het begin tot het eind. Je komt zelfs pas op het allerlaatst te weten wat er precies gebeurd is en dat maakt het voor mij een boek dat ik niet meer weg kon leggen. Het leest lekker weg, is niet al te moeilijk geschreven, maar wel genoeg diepgaand. Na dit boek heb ik ook direct gekeken of de schrijfster nog een ander boek op haar naam heeft staan. Het antwoord is helaas nee, maar hopelijk komt dat nog eens. Ja, ook een boek dat van mij vijf sterren kreeg op Goodreads.

Mijn vader is een vliegtuig van Antoinette Beumer is hier verkrijgbaar.

Dat was hem voor nu! Welk boek heb jij gelezen in 2020 en is jou het meest bijgebleven?

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

9 Reacties

 1. 14 april 2020 / 08:38

  Ik vond het boek van Monique ook heel erg goed. Ik heb Mijn vader is een vliegtuig toegevoegd aan mijn Kobo Plus, want dat klinkt ook indrukwekkend. Ik heb de laatste tijd weinig boeken gelezen die ik zou tippen. Een boek dat me verraste was De ware (op Kobo Plus). Het onderwerp klinkt cliché, maar ik vond de verhaallijnen goed uitgewerkt en het leest lekker weg, wat me weer uit een leesdip hielp.

 2. sarina
  14 april 2020 / 09:12

  ik heb meteen De oppas besteld. Ik ben nu nog bezig in zondagskind. Ook op aanraden van jou, haha. En hiervoor las ik Huidpijn van Saskia Noort.

 3. Chantal
  14 april 2020 / 16:51

  Het boek van patty vond ik ook niks aan haha. Ik ben door jou geinspireerd om een e-reader en een abonnement op kobo aan te schaffen. Ik heb ook net zondagskind uitgelezen haha. Ontzettend mooi boek inderdaad. Bedankt voor de tip! Daarvoor las ik achter gesloten deuren van B.A. Paris. Heel spannend! Nu lees ik de kleine bakkerij aan het strand van Jenny Colgan. Ik ben er net in begonnen, dus weet nog niet of het een aanrader is.

  • Shirley
   Auteur
   14 april 2020 / 17:20

   Wat toevallig, ik lees nu Café Zon & Zee van haar. Ook net in begonnen!

 4. Marloes
  14 april 2020 / 17:59

  Leuk! Het e-book van ‘Het dilemma’ van B.A. Paris is al verkrijgbaar, dus je zou meteen kunnen beginnen met lezen 😉

  • Shirley
   Auteur
   14 april 2020 / 18:16

   Oh! Op bol nog niet, vandaar 🙂 Maar thanks voor de tip!

 5. Nikki
  15 april 2020 / 08:17

  Ik hou ook van B.A Paris, maar ik heb onlangs Emelie Schepp ontdekt (eerste boek is Memento). Ook echt aanraders! Ik raad je wel aan om ze in de juiste volgorde te lezen!

 6. 16 april 2020 / 07:11

  Als je van luchtige boeken houdt zijn de boeken van Lisette Jonkman ook zeker een goed idee! Feelgood, maar met touches uit het “echte” leven. Heel mooi, ontroerend en grappig tegelijk! Ken je ook Ik niet op jou van Sally Thorne al? Die is echt heerlijk.

  • Shirley
   Auteur
   16 april 2020 / 08:06

   Van Lisette Jonkman heb ik inderdaad alles gelezen! Heerlijk 🙂 ‘Ik niet op jou’ staat op de ereader!

Secured By miniOrange