Gelezen boeken september-december (25-30)

Gelezen boeken september-december (25-30)

Tijdens onze zomervakantie las ik acht boeken in drie weken; de laatste tijd heb ik er slechts vier gelezen in vier maanden. Ik zit altijd in een heerlijke leesflow als ik op vakantie ben maar als ik dan thuis ben, ben ik toch vaker met werk, kinderen of mijn telefoon bezig. ’s Avonds kijk ik nog steeds vaker televisie dan dat ik lees en ik betrap mezelf vaak op het feit dat ik al een uur op Instagram zit terwijl ik in die tijd ook een boek had kunnen lezen. Ik heb de afgelopen weken ontzettend veel toffe boeken op mijn e-reader gezet, zowel via Kobo Plus als zelfgekochte boeken. Het lukt me echter maar niet om me ertoe te zetten te gaan lezen. Mijn doel van 30 boeken in 2019 ga ik ook zeker niet halen. Toch kan ik trots zijn op het aantal van 25. Er komen er nog een of twee bij de komende weken en als ik dan mijn ‘leesjaar’ mag afsluiten met 27 boeken vind ik het evengoed heel mooi.

Het is een jaar geweest met veel afwisseling qua genres. Zat ik eerst nog helemaal in de hoek van non-fictie; kan ik nu absoluut een leuk fictieboek ook weer waarderen. Sterker nog: het zorgt ervoor dat ik vaker het boek erbij pak als ik eenmaal gestart ben en in het verhaal zit. Van de vier boeken die ik hieronder met jullie ga delen is er dan ook maar een een zelfhulpboek. De rest zijn fictie, waar ik enorm van genoten heb. Kijk mee naar de vier boeken die de teller op 25 hebben gezet!

Wat nou als het ook anders kan? – Janne Schuijn

Leef je je leven op de automatische piloot in plaats van bewust te kiezen waar je mee bezig bent? Ben je bang voor de mening van anderen, en pas je je daarom continu aan zodat je maar geen kritiek krijgt?
Mindsetcoach Janne Schuijn helpt je in dit boek brutaal eerlijk te worden naar jezelf. Het leven is immers geen generale repetitie. Hoe wil jij op je leven terugkijken wanneer je op je sterfbed ligt?
Veel mensen denken dat we nu eenmaal zijn hoe we zijn en het daarmee moeten doen. Janne laat zien dat dat niet hoeft; je kunt leren dealen met alle vastgeroeste patronen en overtuigingen die jou op dit moment tegenhouden voluit te leven.
In dit boek ontdek je:
– Hoe je van je perfectionisme, uitstelgedrag en gepieker afkomt.
– Waarom voor jezelf kiezen juist níét egoïstisch is (maar ook hoe je dealt met het eventuele schuldgevoel).
– Hoe je meer in het hier en nu kunt, zonder dat je daarvoor eerst “jezelf moet vinden’ op retraite in een ver land.
– Hoe je het #fucktheodds-principe kunt toepassen in je eigen leven.
– Wat de werkelijke basis van geluk is (het zal je verbazen).

Ik hoef jullie niet zoveel meer over dit boek te vertellen, aangezien ik er een heel artikel aan heb gewijd. Dat lees je hier in de lessen die ik meeneem na het lezen van dit boek! Ik vond het een heel inspirerend boek en heb er veel dingen van geleerd. Wel heb ik er lang over gedaan, omdat je af en toe eens een stuk kunt lezen en het vervolgens kunt laten liggen. Hier ben ik, om de rest van de challenge te halen, wel te lang in blijven hangen. Toch een aanrader, vind ik!

Wat nou als het ook anders kan? vind je op Bol.com. Bovendien is het boek nu beschikbaar via Kobo Plus.

Alles of niets! – Gillian King

Alles of niets! is een gelaagde feelgoodroman van topauteur Gillian King. Leef mee met Nikki, die in de trein de aantrekkelijke Thijs ontmoet. Ze is op slag over haar ex heen. Enige probleempje: Thijs heeft een vriendin. Die óók al ervaring heeft met vreemdgaan. Tja, de liefde is en blijft een slagveld… en Gillian King laat absoluut niet iedereen ongeschonden uit de strijd komen.

Tijdens de vakantie maakte ik kennis met het boek Ik mis je, van Gillian King. Ik had daarvoor nog geen boek van haar gelezen, maar ik was onder de indruk en werd meegesleept in het verhaal. Het kon ook niet anders dan dat er snel een tweede boek op de e-reader kwam te staan. Dat werd Alles of niets! Wat ik zo heerlijk vind is dat je leest vanuit verschillende karakters. Dat maakt en houdt het boek voor mij heel levendig. Ik heb enorm van dit boek genoten, maar vond het einde wel heel erg ‘snel’ en abrupt. Ik miste nog een stuk, ofzo. Ik vond het wat afgeraffeld. Voor de rest: heerlijk boek.

Alles of niets! is te vinden op Bol.com en ook te lezen via Kobo Plus.

Basta! – Jet van Vuuren


Lynn van Waasdorp volgt haar hart en trouwt halsoverkop met Matthew Smith, een charmante, twintig jaar oudere man met twee puberdochters. Haar baan en het pleegmoederschap vallen haar echter zwaar en een burn-out ligt op de loer. Dan wordt Lynn benaderd door de eigenaar van een vakantiepark in Drenthe. De man wil weten wat ze met het chalet van haar tante Bella gaat doen. Bella, een bekende tv-kok, is sinds een paar jaar vermist. Niemand weet wat er met haar gebeurd is – een lichaam is nooit gevonden. Lynn ziet een bezoek aan het chalet als een buitenkans om tot rust te komen en vertrekt in haar eentje naar Drenthe. Daar ontmoet ze niet alleen Bob, de wat wereldvreemde eigenaar van het park, maar ook Sjouk, een rechercheur in ruste en vaste parkbewoner. Eenmaal gesetteld ontdekt Lynn dat er achter de goedlachse Bella ook een heel andere persoon schuilging. Hoe meer vragen er rijzen, des te meer weerstand Lynn ervaart van haar omgeving. Het verlaten vakantiepark wordt ineens een onheilspellende plek…

Ook maakte ik tijdens de zomervakantie kennis met Jet van Vuuren. Ik ben iemand die de afgelopen jaren alleen maar chicklit of zelfhulpboeken las, dus in andere genres ben ik nog niet heel bekend. Ik was direct onder de indruk van Papadag en dat was ook het laatste boek dat ik tijdens de vakantie las. Ik wilde graag wat anders van haar lezen en kwam Basta!, haar nieuwste boek, tegen op Kobo Plus. Ik ben erin begonnen en heb het boek niet meer weggelegd. Ik vind ook dit boek weer heel spannend, interessant en met bizarre wendingen waar je totaal niet aan denkt. Ik vond de verhalen uit het verleden soms een beetje ingewikkeld, maar uiteindelijk vallen steeds meer puzzelstukjes op zijn plek en kun je het verhaal gaan koppelen. Spannend, meeslepend en een zeer goed plot. Love it. Jet van Vuuren heeft mijn aandacht getrokken in 2019 en dat gaat in 2020 hopelijk nog wel even door!

Basta! vind je op Bol.com en tevens weer via Kobo Plus.

Christmas Shopaholic – Sophie Kinsella

Becky Bloomwood is dol op kerst. Het gaat altijd hetzelfde: haar ouders verzorgen het diner en de buren komen langs in vreselijke kersttruien. Maar dit jaar lijkt alles anders, Becky’s ouders verhuizen en vragen Becky het diner te organiseren. Wat kan er nou misgaan? Haar zus Jess eist vegan kalkoen, haar man Luke vraagt alweer aftershave en Minnie wil een heel specifieke picknickmand – en dan verschijnt er ook nog onverwacht een ex-vriendje met zijn opdringerige nieuwe vriendin, en hun motieven zijn verre van duidelijk. Wordt het een chaos of lukt het Becky er een fijne kerst van te maken?

Ik ben een Shopaholic-vrouw. Ik heb alle acht eerdere boeken gelezen en iedere keer als er weer een boek uit komt van Sophie Kinsella, zit ik klaar om erin te starten. Alle andere boeken moeten dan ook echt uitwijken. Het laatste boek dat ik las viel me enorm tegen en ik merkte dat ik Becky-moe werd. Ik kwam er lastig doorheen en kon het geduld niet meer opbrengen om me met de personages bezig te houden. Toch zette ik direct dit boek op mijn e-reader toen ik het online zag staan en ben ik er in begonnen. Het boek was binnen een paar dagen uit en toch heb ik er weer van genoten. Ja, het wordt een beetje veel Becky en soms dacht ik echt ‘ah Beck, kom op!’ (haha), maar het blijft keer op keer toch weer een boek waar ik uiteindelijk van geniet en waar ik echt mijn e-reader voor pak. Geen hoogstaand verhaal en absoluut niet vergelijkbaar met de eerste drie delen, maar uiteindelijk toch wel weer een echt Sophie-Kinsella verhaal voor rond de feestdagen. En ook al blijf ik zeggen dat het steeds een beetje tegenvalt; als het tiende deel komt sta ik weer vooraan in de rij.

Christmas Shopaholic vind je op Bol en is tevens te lezen via Kobo Plus.

Momenteel ben ik (nog steeds) bezig in het geweldige boek van Mayra, Op je lijf geschreven. Ook lees ik af en toe een stuk uit het boek van Moeder Genoeg van Florine Duif. Twee boeken waar ik echt van geniet en waar ik heel rustig doorheen wil gaan. Als laatste ligt het boek van Kelly Weekers, Happy Lifehacks 365 op mijn nachtkastje. Genoeg te lezen en dan heb ik het nog niet eens over de pareltjes die op mijn e-reader staan. Note to self: lezen, Shir!

Share:

3 Reacties

 1. Mar
  13 december 2019 / 08:52

  Ik ben erg benieuwd naar die laatste 3 boeken. Ik moet dus ook maar weer eens gaan lezen ipv hele tijd op mijn telefoon. Op de een of andere manier ligt mijn e-reader nu al eventjes stof te happen in de kast.

 2. 13 december 2019 / 23:57

  Vooral het boek “Wat nou als het ook anders kan” spreekt me erg aan. Ben ik mis, of was je in één van je diary’s het boek “Moeder genoeg” aan het lezen? Daar ben ik ook heel benieuwd naar!

  • Shirley
   Auteur
   14 december 2019 / 00:11

   Klopt, ben ik nog in bezig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.