(~215 B)

SpeelgoedSpeelgoed

Maddox’ favorieten op Netflix

Maddox’ favorieten op Netflix

Het is ontzettend leuk om te zien hoe de kinderen verschillen qua interesses. Moest Skyler niet zoveel van Playmobil weten; behoort dat inmiddels wel tot de favorieten van Maddox. Keek Skyler altijd Tractor Tom en Brandweerman Sam; heeft Maddox weer heel andere voorkeuren. Qua speelgoed verschillen ze heel erg, maar ook zeker qua internet en televisie. Via Netflix wil Maddox heel andere dingen kijken, maar ook op bijvoorbeeld Youtube via de tablet worden er andere filmpjes aangeklikt of als het gaat om online spelletjes. Skyler was al veel meer bezig met peuterspelletjes, terwijl Maddox totaal geen interesse toont. Waar ik eigenlijk wel blij mee ben… Gelukkig kunnen ze wel samen een filmpje kijken want een televisie of een iPad is wat lastig delen. We hadden meerdere iPads maar die zijn inmiddels gesneuveld.

Skyler heeft inmiddels ook een oude iPhone in zijn bezit zonder simkaart. Hier heeft hij verschillende spelletjes op staan en kan hij filmpjes kijken, mocht hij dat willen doen zonder het met zijn broertje te delen. Bovendien vindt hij het al erg leuk om zijn eigen muziek te luisteren, onder andere Guus Meeuwis en Tino Martin. Haha. Met al die verschillende voorkeuren hier in huis is het fijn om dan verschillende devices te hebben om gebruik van te kunnen maken. Gelukkig hebben we nog niet te maken met verschillende abonnementen maar als het wel zover is, is KPN Hussel voor gezinnen echt iets om even in de gaten te houden. Dit abonnement afsluiten bij KPN zorgt ervoor dat je alle abonnementen gemakkelijk op één plek beheert. Ook deel je gemakkelijk data in combinatie met de Kids Sim en ik denk zomaar dat dat over een paar jaar geen overbodige luxe is.

Anyway: vandaag wil ik het eens hebben over Maddox’ favorieten en dan voornamelijk op Netflix. Dat staat toch wel het meeste aan als hij ‘viesie’ wil kijken. En nee, dat zijn niet zozeer favorieten van mij… Waarom wil mijn kind geen Calimero kijken?

Kleine Bheem

Ergens snap ik wel dat Maddox dit heel erg graag wil kijken; Kleine Bheem gaat over een dreumes die onwijs nieuwsgierig is, veel krachten bezit en veel kattenkwaad uit wil halen. Hij gaat maar al te graag op onderzoek uit als zijn moeder even niet kijkt. Maddox ligt regelmatig helemaal in een deuk om dit kleine kindje uit India.

Casper en Lisa

Casper en Lisa is een programma dat de kinderen graag allebei kijken. Het gaat over twee hondjes in Parijs en alleen dit thema spreekt mij al aan. Ik vind Casper en Lisa dan ook echt het allerleukste programma uit dit rijtje. Ze beleven samen allerlei avonturen en steeds weer gebeurt er iets waardoor de honden een probleem hebben die opgelost moet worden. Dit doen ze samen en als echte vrienden helpen ze elkaar. Schattig, leerzaam en mega leuk om te kijken. Maddox heeft er zelfs van leren fluiten.

Peppa Pig

Ik weet dat de meningen over Peppa Pig onwijs verdeeld zijn (ik vind andere dingen erger die hier in deze lijst voorbij komen, haha), maar ik kan het wel handelen. Maddox is dól op Peppa en hij heeft zelfs het ritueel met opa dat zodra hij vrijdags van zijn werk komt en hij hier binnenstapt, Maddox direct roept ‘Opa, zitten! Nennoks Peppa kijken!’ We hebben ook speelgoed van Peppa in huis en dat is een groot succes. Inmiddels ken ik iedere aflevering uit mijn hoofd.

Masha en de Beer

Iets wat ik echt, echt, echt verschrikkelijk vind, is Masha en de Beer. Maddox wil steeds ‘beer kijken’ en dan huilt mijn hart een beetje. Het is een Russische animatieserie over het meisje Masha en dat is zó’n vervelend kind. Ik kan er gewoon niet naar kijken, haha. Het jankt, het schreeuwt, het doet gemeen, het is vervelend, ze luistert niet en ik kan dat kind, ondanks dat het een animatie is, niet uitstaan. Ik vind de beer ontzettend sneu in het verhaal en iedere keer weer vraag ik Maddox of we iets anders kunnen kijken. Toch blijft het favoriet. Beetje jammer.

Oddbods

Dit is een beetje uit de lucht komen vallen en opeens was daar Oddbods. De zeven harige, kleurrijke vrienden in het stadje Oddsville spelen, beleven avonturen en halen, zoals bij veel kinderprogramma’s, kattenkwaad uit. Je ziet wel een beetje een patroon in Maddox’ favorieten, hè? Skyler heeft dit ook lang gekeken en dit is dan ook iets dat wordt opgezet als ze samen televisie willen kijken. Waar is Dommel als je hem nodig hebt?

Booba

Om het kattenkwaad-thema af te sluiten, is daar nog Booba in de lijst. Maddox heeft het steeds over ‘Muisje kijken’ en daar bedoelt hij dan ook Booba mee. Is het eigenlijk wel een muis? Het is een figuur dat op ontdekkingstocht gaat en overal interessante dingen tegenkomt waar hij iets mee kan of mee wil doen. Alles loopt altijd helemaal uit de hand als hij er is en daar lacht Maddox dan ook maar al te graag om.

Heel eerlijk? Het zijn zeker geen favorieten van mij. Casper en Lisa kijk ik graag mee, maar de rest is niet zo mijn ding. Ik merk wel, gelukkig maar, dat Maddox steeds vaker iets anders wil ontdekken. Zo stond laatst opeens Casper en Emma op en is Maddox helemaal in de ban van Emma. Bovendien kijkt ‘ie steeds vaker Robocar Poli en Airplanes. Masha en de Beer ga ik wel echt even minderen hier want dat vind ik verschrikkelijk en voor de rest ga ik de komende tijd veel nieuwe programma’s introduceren. Er moet toch iets tussen zitten wat Maddox leuk vindt en wat ook daadwerkelijk nog leuk en schattig is om naar te kijken…

Waar kijkt jouw kind graag naar wat jij eigenlijk verschrikkelijk vindt?

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

9 Comments

 1. Nadine
  12 december 2019 / 23:12

  Mijn dochter van 2,5 kijkt graag naar Casper en Emma, juf Roos, Pieter konijn en Paw Patrol. Dit vind ik ook allemaal nog wel oké om naar te kijken.
  Hetgeen wat ik echt vreselijk vind, zijn YouTube filmpjes met coloured cars, dan komt er zon witte auto aanrijden die door een bak met een kleur verf of ballen gaat en dan zeggen ze “red coloured car”, etc. Ze leert er wel wat van hoor, maar ik vind het echt drie keer niks haha, vooral die irritant muziekjes er ook bij.

  • Shirley
   Auteur
   12 december 2019 / 23:52

   O ja, dat soort ongein kijkt Maddox ook allemaal…

 2. Ilona
  14 december 2019 / 10:28

  Mijn dochter van 3,5 jaar is ook helemaal weg van Peppa Pig. Ik kan er op zich wel tegen haha, maar ik ken onderhand ook iedere aflevering uit mijn hoofd. Daarnaast kijkt ze ook veel naar de Bellinga’s vlogs op YouTube. Haar broer is 9 en die vind Peppa natuurlijk afschuwelijk haha, die kijkt vooral naar Pokémon, Ninjago, Marvel films en game filmpjes op YouTube.

 3. Mariska
  15 december 2019 / 10:20

  Ik vind zelf Puffin Rock heel mooi geanimeerd en ook schattig (en leerzaam, je leert over allerlei dieren). Jammer dat het geen favoriet is hier 😉 verder heb ik Barbapapa verkocht onder het mom van fantastische tranformeerders maar na 1x alle afleveringen, kijkt hij nu niet meer… Van jouw lijstje kan ik ook alleen Peppa en Casper en Lisa goed verdragen 😉 Robocar poli was trouwens lange tijd favoriet hier, nu is dat paw patrol (Maar dat gaat best snel en snapt de 4jarige niet altijd even goed). Andere serie die ik ook leuk vind: space racers (maar dat is denk ik ook meer voor Skyler dan Maddox).

 4. Sara
  15 december 2019 / 10:28

  Haha herkenbaar van Mascha en de beer! Er zitten nu ook Belgische versies op Netflix en die stem vind ik beter te doen dan de Nederlandse! Hoe dan ook blijft ze ondeugend, net als Tip de Muis.. ook een favoriet hier. Uiteindelijk zegt hij wel sorry of komt het goed, maar eerst heel veel nee en nog is nee! Verder Pieter konijn (vind ik zelf het leukste van alles), Bheem en paw patrol!

 5. Angela
  15 december 2019 / 13:59

  hahaha peppa pig, verschrikkelijk vind ik het. Komt hier er dus ook absoluut niet op.
  Op dit moment kijkt mijn zoontje het liefste de hele tijd naar filmpjes op youtube hoe ze duplo in mekaar zetten. Verder staat gemiddeld 1x in de week alle 3 de films van cars op. Verder kijkt hij graag Bing, Buurman en Buurman, Blaze en de monsterwielen en Paw Patrol

 6. Nanda
  17 december 2019 / 14:14

  Mijn dochtertje wil ook altijd “muisje kijken”, maar bedoelt daar dan Tip de Muis mee! Helaas maar 1 seizoen op Netflix…

 7. Nynke
  18 december 2019 / 17:09

  Haha, Mascha en de beer vind ik ook vreselijk!

  Wat hier wel favorieten zijn, en ook goed door ons te verdragen zijn: Ben en Holly, Shaun the Sheep, Timmy Tijd en de Kleine Prinses

 8. Iris
  14 maart 2020 / 13:35

  Haha mijn dochter vind Masha en de beer ook leuk en ik ook! Mijn man kan er ook smakelijk om lachen. Ik vind het helemaal niet irritant maar er juist veel humor in zitten, wat niet alleen voor kinderen leuk is. En wie herkent niet zo’n ondeugende peuter of kleuter? 🙂 Die aantrekkingskracht is heel normaal, kijk maar naar de boeken van Roald Dahl. Gemeen is Masha niet, dan heb je er denk ik weinig van begrepen..
  Ik ben juist blij dat K3, Plop en Teletubbies niet op hoeft te staan. Vreselijk die uitgemolken Studio 100 rommel.