(~215 B)
Deze tijdschriftenjunkie gaat digitaal: toch alles lezen, maar wel geld besparen

Deze tijdschriftenjunkie gaat digitaal: toch alles lezen, maar wel geld besparen

Al van kleins af aan ben ik dol op tijdschriften. Ik liep regelmatig naar het winkelcentrum aan de overkant om daar te kijken of de nieuwe Break-Out, Hitkrant of Tina al uit was en mijn zakgeld ging dan ook op aan al die papieren magazines. Naast dat ik ze kocht hield ik zelf heel erg van schrijven, maakte ik mijn eigen tijdschriften en was het niet zo gek dat ik jaren later een opleiding koos die die richting op ging. Ik heb stage mogen lopen op een tijdschriftredactie en dat was wel een droom die uitkwam. Ik heb nog steeds een wens om eens voor een tijdschrift te mogen schrijven en ik weet zeker dat dat ooit gaat gebeuren. Het heeft iets magisch. De bladen hebben echt een aantrekkingskracht op me en er gaat geen maand voorbij zonder dat ik een tijdschrift heb gekocht. Soms omdat de cover me aanspreekt; soms omdat ik slechts een artikel heel inspirerend vind of het hele magazine die maand wil lezen. Ik kan je vertellen: het kost me een hoop geld. Als ik het hele tijdschrift op dat moment graag wil hebben vind ik dat prima maar als ik het koop voor een specifiek artikel over bijvoorbeeld Anouk of het moederschap dat ik graag wil lezen, vind ik het toch een behoorlijke uitgave. Gelukkig leven we in een digitale wereld en zijn de mogelijkheden eindeloos. Zo kun je nu via Tijdschrift.nl voor 9,99 per maand onbeperkt tijdschriften lezen!

Het werkt heel eenvoudig: download de app, de eerste maand is gratis en daarna betaal je dus een tientje per maand. Vervolgens heb je de keuze uit 75 Nederlandse toptitels en kun je alle nieuwste tijdschriften bekijken. Met een abonnement op Tijdschrift.nl kun je via een iPhone, iPad, Android tablet of -telefoon en computer alles lezen. Van de Marie Claire tot &C en van Quest tot aan Ouders van Nu. Zodra je een abonnement afsluit kun je op vijf apparaten tegelijk lezen dus deel het gerust met de rest van het gezin of bijvoorbeeld je ouders.

Ik ben groot fan van papier, maar merk wel dat ik de digitale uitvindingen steeds meer ga waarderen. Zo sleep ik al jaren geen kilo’s aan boeken meer mee op vakantie omdat ik alles op mijn e-reader heb staan en kan ik nu aardig wat geld besparen door digitaal de tijdschriften te lezen. En is er echt een tijdschrift dat ik graag wil hebben zoals ik dat met een boek ook af en toe heb? Dan schaf ik hem gewoon aan in de winkel. Maar negen van de tien keer is dat niet het geval, wil ik het tijdschrift even lezen en geef ik het daarna weg. Nu kan ik via Tijdschrift.nl scrollen, een tijdschrift kiezen, lezen wat ik interessant vind en vervolgens het volgende tijdschrift aanklikken. Ik vind het een fantastisch idee! Het is qua vormgeving ook allemaal heel duidelijk en zelfs op een telefoon echt heel erg goed te lezen. Ik lees eigenlijk alleen maar via mijn telefoon.

Over twee weken staan we op de camping en naast mijn e-reader kan ik dus nu de tijdschriften op mijn telefoon of tablet lezen. Ga ik zeker heerlijk gebruik van maken! Het fijne is ook dat ik thuis alles even kan downloaden wat ik wil lezen, zodat ik op de camping geen Wifi nodig heb. Alles is na de download offline te lezen. En, wat ik ook heel leuk vind, is dat ik bij het kopje ‘artikelen’ ook losse artikelen kan lezen uit verschillende bladen. Zo ben ik bijvoorbeeld geen Libelle-lezer, maar kan het best eens zijn dat er iets in staat dat me aanspreekt. Door deze artikelen leer ik ook weer andere magazines kennen.

Als je nu een abonnement afsluit, ontvang je de eerste maand gratis. Daarna betaal je 9,99 per maand. Je abonnement is iedere maand opzegbaar.

Delen:
Secured By miniOrange