(~215 B)
Favorieten van de maand oktober

Favorieten van de maand oktober

We zijn gewoon alweer aangekomen bij de laatste dagen van oktober. Niet normaal hoe snel de maanden gaan! Ik ga vandaag weer een aantal favorieten met jullie delen.

Het boek Zondagsleven

Op 6 februari 2019 schreef ik een artikel over Zondagskind. Het is een boek waarvan ik hoopte dat het nooit zou stoppen. Het is een boek dat me een paar dagen vreselijk geboeid hield en dat ik maar moeilijk kon wegleggen. Het is een boek waarvan ik een paar keer moest slikken en waarin ik mezelf soms best een beetje herkende. Zondagskind van Judith Visser is een boek over een meisje met autisme. Je volgt haar van 3 jaar totdat ze volwassen is en je gaat dus mee in haar schooltijd. Basisschool, middelbare school en de vervolgopleiding omdat ze nog leerplichtig is. Judith neemt je mee in het hoofd van een autistisch meisje en je krijgt te ‘zien’ wat ze denkt, wat ze voelt, wat voor haar normaal is en hoe het leven voor een kind met het syndroom van Asperger is. Nu ben ik zelf niet autistisch, maar waren er toch bepaalde momenten waarin ik mezelf herkende. Misschien dat het boek daarom zo’n indruk maakte. Ik heb best wat raakvlekken met Jasmijn, de hoofdpersoon in dit verhaal. Het is absoluut een van mijn favoriete boeken aller tijden en toen ik online ergens las dat er een vervolg zou komen, stond ik werkelijk te springen van enthousiasme. Zondagsleven is de opvolger en gaat verder waar Zondagskind gestopt is. Bij het volwassen leven.

Rinkelende telefoons, felle lampen, rumoerige collega’s én haar hond mag niet mee. Voor Jasmijn Vink, die autisme heeft, is het dagelijkse kantoorleven een ware beproeving. In Zondagsleven zoekt Jasmijn uit hoe ze, ondanks alle chaos, een veilige en overzichtelijke wereld voor zichzelf kan creëren. Hoe ze haar hoofd boven water kan houden – niet alleen op kantoor, maar ook op het turbulente pad van de liefde. Liefde voor haarzelf, voor haar hond Romy, voor de mensen om haar heen, en in het bijzonder voor die ene man die zo zijn best doet haar te begrijpen… Waar Zondagskind ging over opgroeien met autisme, gaat Zondagsleven over je eigen weg vinden en trouw blijven aan wie je bent. Binnen no time las ik het uit en het heeft me absoluut niet teleurgesteld. Sterker nog: Zondagskind was mijn favoriete boek uit 2019; Zondagsleven is mijn favoriete boek in 2020. Ik heb van ieder woord genoten en heb veel respect voor Judith en hoe ze haar verhaal op papier wist te krijgen. Openhartig, rauw, eerlijk en soms toch ook weer echt herkenbaar. De hoge verwachtingen die mensen hebben, het maar moeten functioneren overal, werken dat centraal staat in veel levens zonder naar de eigen behoeften te kijken. Ik vond het prachtig en baalde ontzettend toen ik de laatste pagina gelezen had. Dit mag van mij wel een hele boekenserie worden.

Door de wind van Miss Montreal

Ik heb twee favoriete nummers op dit moment en een daarvan is Door de wind van Miss Montreal. Tijdens het kijken van de uitzending van Beste Zangers waarin dit gezongen werd was ik al diep onder de indruk en ik ben blij dat het uiteindelijk een dikke hit is geworden. Sanne Hans vertolkt het fantastisch en juist door de emotie die erin zit raakt het me tot het bot. Ik luister sowieso graag naar de nummers die tijdens dat programma zijn gezongen. Gelukkig staan ze op Spotify en heb ik inmiddels een playlist gemaakt met mijn favorieten.

Feetje pyjama, voor de jongens en voor mij

Een tijdje geleden stuurde Anke me een foto door; ze had pyjama’s gescoord voor het hele gezin. Pyjama’s van Feetje, wel te verstaan. Nu wist ik dat Feetje af en toe een limited edition heeft en de pyjama’s in volwassen maten uitbrengt, maar daar is een ongelofelijke run op. De kans om er zo een te bemachtigen is heel klein. Ik vroeg Anke direct om terug te lopen en ook een pyjama voor mij en de jongens te halen. Hij moest besteld worden, maar werd wel direct gereserveerd voor ons. Vlak voor de vakantie konden we de Feetje pyjama’s ophalen en ik kan zeggen: ik ben er dól op. Ik slaap eigenlijk alleen in een slaapshirt, maar deze pyjama is heerlijk voor ’s avonds op de bank. Hij is heel zacht en voelt heerlijk aan op mijn huid. Ik ben nogal kieskeurig als het om stofjes gaat, helemaal als ik mezelf helemaal heb ingesmeerd vanwege mijn eczeem. Dan moet iets vooral wat losser en heel zacht zitten. Deze pyjama voldoet aan al mijn eisen en ik ben ontzettend blij dat ik een Feetje bemachtigd hebt. De jongens dragen de pyjama’s ook heel graag en vinden het fantastisch dat mama dezelfde heeft en dat we kunnen twinnen.

Regenjas van America Today

Vlak voor de vakantie checkten we het weerbericht voor onze dagen op camping Bakkum en de moed zakte ons een beetje in de schoenen. Iedere dag was er regen voorspeld en dat hoeft in principe geen probleem te zijn, maar met een vakantie in de buitenlucht is het natuurlijk fijn als er af en toe ook droge momenten zijn. Of als je jezelf er goed op kan kleden! Ik reed naar Hoofddorp, bracht een bezoek aan America Today en zag daar dé regenjas hangen die ik op het oog had; zwart, en gevoerd met teddy, in mijn maat. Ik trok hem aan en was verkocht. Mijn winterjas is me inmiddels te groot geworden en is ook niet waterdicht; mijn leren jas was natuurlijk veel te koud. Deze jas van America Today ging mee en ik heb vrijwel niks anders gedragen. Sinds ik hem zelf heb valt me pas op hoeveel andere mensen deze jas ook hebben, haha. Zowel de gevoerde als de niet-gevoerde zie ik veel voorbij komen. Op de camping, maar ook hier op straat en op het schoolplein. Ik snap het wel! Het is echt een goede wind- en waterdichte jas en dat is perfect voor het Hollandse klimaat.

Ik heb even getwijfeld over de teddy-variant of de normale zonder voering, maar ben uiteindelijk voor de meest warme optie gegaan. Met het oog op ons kampeeravontuur, maar ook met de komst van de winter en het feit dat ik nu geen goede winterjas heb, vond ik dit een goede optie. Maar de jas bevalt me zó enorm goed, dat ik voor het voorjaar zeker nog een ongevoerde variant wil hebben in een vrolijke kleur. Kan ik daar mooi mee afwisselen. Als het écht koud gaat worden is deze jas niet warm genoeg; hij is prima tijdens de regenachtige herfstmaanden maar tijdens de vrieskou gaat deze je niet warm houden. Maar ach, tegen die tijd zien we wel weer verder. Voor nu ben ik ontzettend blij met deze aankoop. Ik denk dat dit wel een van mijn beste aankopen van dit jaar is geweest, als ik zie hoeveel plezier ik er nu al van heb gehad.

In de schuur van Snelle

Ik ben fan van Snelle. Eigenlijk ben ik zijn muziek pas gaan ontdekken toen ik begon met wandelen in maart. Ik luister altijd ontzettend graag naar muziek tijdens mijn rondje en vind de playlist Moerstaal op Spotify heerlijk. Zo kwam er eens iets van Snelle voorbij en zijn stem vond ik zo prettig, dat ik meer ben gaan zoeken. Sindsdien luister ik bijna dagelijks naar zijn nummers en ben ik hem ook als persoon gaan volgen. Ik heb ook kaarten voor zijn concert gekocht in februari dus hopelijk gaat het tegen die tijd een beetje beter in de wereld en kunnen we gaan aftellen. Tot die tijd strooit Snelle gelukkig met nieuwe nummers en kunnen we veel van hem horen momenteel. Zijn eigen hit Kleur luister ik graag, maar ook De Overkant met Suzan & Freek is groot favoriet. En daar is een nieuw nummer bij gekomen die ik graag draai: In de schuur, in samenwerking met Ronnie Flex. Nu ben ik niet zo’n groot fan van Ronnie, maar dit nummer vind ik fantastisch. Heerlijk om naar te luisteren en echt een favoriet van afgelopen dagen!

Delen:
Secured By miniOrange