(~215 B)
Favorieten van de maand oktober

Favorieten van de maand oktober

We zitten alweer in november maar we kunnen natuurlijk nog niet écht een nieuwe maand starten als ik de maand ervoor geen favorieten heb gedeeld om het af te sluiten. Hierbij mijn fav’s van oktober op een rij!

Weekplanner van Gezinnig

‘Mama, welke dag is het?’
‘Mama, welke kleur dag is het?’
‘Mama, wanneer ben ik vrij?’
‘Mama, heb ik gym vandaag?’

Ik werd soms gek van de vragen, maar vond het ook heel verwarrend voor die kinderen. Wanneer staat er wat te gebeuren? En hoe moet ik in hemelsnaam weten wat de roze dag was? Ik kwam online de weekplanner van Gezinnig tegen en bestelde hem direct. We hebben hem een paar weken in huis en het is een schot in de roos. Alle dagen van de week, alle kleuren van de week zoals ze die op school bij ons hanteren en magneten om de activiteiten in de week weer te geven. Iedere zondag vul ik de planner met Maddox in en iedere dag wordt er even gekeken naar wat er vandaag op de planning staat. Het is fijn als houvast voor de kinderen, maar ook voor mezelf. We zetten de activiteiten van school erin, wanneer het een ‘hele’ of ‘halve’ dag is, wat we in het weekend gaan doen, wanneer we met Skyler naar zwemles moeten, wanneer de sportlessen zijn, etc. De planner is wel wat klein en ik had hem graag een slag groter gehad, maar al met al helpt het ontzettend met overzicht. Ik heb mijn eigen agenda en dit bord is dus voornamelijk voor de activiteiten voor de kinderen. Wanneer ik ga sporten zet ik er bijvoorbeeld niet op, maar als ik een dag weg ben en de jongens bij Raymond zijn weer wel. Fijn ding voor rust en overzicht!

Ugg sloffen

Jaren geleden mocht ik eens een paar Ugg sloffen uitzoeken bij een webshop en jarenlang heb ik deze dingen iedere dag gedragen. Ze waren versleten, het bont was helemaal plat gelopen en ze zagen er werkelijk niet meer uit. Toch stelde ik het lang uit om ze weer opnieuw te bestellen. Ik weet niet zo goed waarom want voor hetzelfde geld klik ik gemakkelijk een jurkje mijn winkelmand in. Maar het moment is daar: ik heb nieuwe Ugg sloffen en ik ben er helemaal mee in mijn nopjes. Zoals Anke al zei: ‘dat ik dit moment nog mocht meemaken, dat je niéuwe sloffen bestelde!’ Ik loop altijd op deze sloffen en vind het prettig dat ze een harde zool hebben. Of het nu -10 is of 20 graden, als je bij me thuis bent heb ik deze sloffen aan. Helemaal in mijn nopjes met dit verse paartje!

Mom jeans van Levi’s

Opeens was ik mijn skinnyjeans zat. Ik had geen zin meer in een slecht model en was op zoek naar een iets wijder exemplaar. Ik kocht in de zomervakantie een lekker broekje van Only in Frankrijk en vlak daarvoor nog een baggy jeans van Levi’s bij de Bijenkorf, maar ik wilde nog iets wat daar tussenin zat. Bij Cynthia spotte ik de mom jeans van Levi’s en op hoop van zegen bestelde ik deze. En deze zitten als gegoten! Vooral de zwart/grijze vind ik heerlijk en draag ik ontzettend vaak. Een korte lengte zodat ik wat blote enkels heb (hou ik van), een hoge taille (mijn fav) en ietwat toelopende pijpen (love it). Ik heb ook een lichtblauwe met een scheur op de knie en die zit ook al zo fantastisch. Ja, heerlijke broeken!

Ziek Gelukkig van Ruud ten Wolde

Ik kan best wel een pessimist zijn. Als je me al langer volgt weet je dat ik toch wel vaak negatieve gedachten heb, dingen vaak wat meer somber in zie en niet altijd vol zelfvertrouwen zit. Als er iemand is voor wie dat glas wel altijd halfvol was, is dat Ruud ten Wolde. Ik volgde hem online en ik vind het bewonderenswaardig hoe je zo positief en vol enthousiasme je leven kunt leiden. Helemaal als je ziek bent en hoort dat je niet oud wordt. Ruud heeft een prachtig boek geschreven over leven met kanker. In de eerste hoofdstukken neemt hij je mee het traject in en in het tweede deel vertelt hij vol optimisme hoe je je leven zo leuk en gelukkig mogelijk kan leiden, ook als er wat hobbels en obstakels te overwinnen zijn. Het is dan ook extra verdrietig dat hij onlangs is overleden, vlak voor zijn boeklancering. Het heeft me enorm aangegrepen en ik heb zijn afscheid via een livestream gekeken met tranen over mijn wangen. Wat een mooi mens was Ruud. Is Ruud. Ik vond het boek intens mooi, maar ook intens verdrietig om te lezen. Er staan zinnen in als ‘ik ben nog lang niet van plan om dood te gaan’. Ik vind dat Ruud alle aandacht verdient en dat iedereen dit boek moet kopen en lezen. Ik heb van ieder woord genoten en heb veel bewondering en respect voor hem. Wat een wereldvent.

Jasje van Yaya

Het was niet mijn plan om geld uit te geven toen ik Kraanmode binnenstapte maar ik had het kunnen weten. ‘Even kijken’ resulteert bij Kraanmode altijd in aankopen. Ik spotte bij binnenkomst het mintgroene jasje van Yaya en niet veel later rekende ik hem af. Ik, die helemaal geen jassen meer nodig had. Maar jeetje, wat is dit een heerlijke aankoop geweest. Deze jas voelt niet zo dik, maar is dat wel. Hij is heerlijk warm, ik ben dol op de kleur en het kortere model bevalt me heel erg goed. Ik weet niet of hij ook warm is tijdens koudere winterdagen die nog gaan komen, maar dan heb ik nog een andere winterjas hangen. Voor nu is deze perfect en ben ik heel blij met mijn veel te impulsieve aankoop!

Delen:
Secured By miniOrange