(~215 B)
Eindelijk hebben we onze uitgebreide keuken!

Eindelijk hebben we onze uitgebreide keuken!

Al sinds we hier wonen missen we enorm een vriezer in onze keuken. De vorige bewoners waren de eerste eigenaren en hebben ervoor gekozen om geen vriezer te nemen. Tot de dag van vandaag snap ik daar helemaal niks van, helemaal niet met kinderen, haha. Wij hebben een vriezer echt wel nodig; brood, ijsjes, restjes eten, patat en snacks, vlees en vissticks. We hebben altijd wel een goedgevulde vriezer en deze staat nu als losstaand onderdeel bij ons op zolder. Ik kan je vertellen: dat is knap lastig. Nu is het niet heel vervelend om naar boven te lopen, maar ik vergeet het wel vaak. Vlees blijft soms langer in de koelkast liggen omdat ik het vergeet, er is geen brood uit de vriezer, restjes worden vergeten of ik heb weer ijsjes gekocht terwijl we nog een heel pak in de vriezer hadden liggen. Veel handiger is het om het beneden in de keuken zelf te hebben. Hetzelfde geldt voor de koelkast. Het volstaat, maar we konden wel iets groters gebruiken. En nu is het zover! We hebben onze keuken uitgebreid en alles is mooi gemonteerd. Ik ga het aan jullie laten zien.

Vriezer & grote koelkast

Waar nu de uitbreiding staat, stond eerst een witte vitrinekast van Ikea. Daar hadden we wat glaswerk in staan en voor de rest diende het vooral als opslag. Knutselspullen voor de kinderen, wat flessen drank die we ooit eens hebben gekregen, schoolfotoboeken en dat soort zaken. De kast is nu weg en we hebben op die plaats de keuken doorgetrokken met twee mooie kasten. In de ene kast zit een grote koelkast, in de andere kast hebben we planken voor onze spullen. Op de plek waar de oude koelkast zat, zit nu de vriezer. Het zal even wennen zijn maar we vinden het héérlijk! Gelukkig is het qua kastjes helemaal goed gegaan en zitten we dicht bij de kleur van de originele keuken. Al met al is dit weer een toffe uitbreiding aan ons huis en weer iets moois wat we van ons lijstje kunnen strepen!

Aan de andere kant hebben we de fotolijsten weggehaald en daar hangt nu een fantastische houten wereldkaart van Creative Use of Technology. We hebben gekozen voor de grootste wereldkaart in eiken en ik vind het een heel mooie toevoeging aan onze keuken. Het is weer eens iets anders! Het is een echte eyecatcher en wat ook leuk is, is dat er viltjes worden bijgevoegd waarmee je op de wereldkaart kunt aangeven waar je zoal bent geweest. Zelf doen we dat niet, aangezien we hem zo het mooist vinden.

Houten wereldkaart

De kaart is een puzzel zodra het binnenkomt. Je legt de delen tegen elkaar zoals de beschrijving vertelt en daarna kun je de losse onderdelen op de muur plakken door het plastic aan de achterkant los te halen. De dubbelzijdige tape dat tevoorschijn komt is heel stevig en blijft zelf op onze gestucte muur goed zitten. Door de mallen te gebruiken en deze met schilderstape vast te plakken, kun je daarna de landen erin plakken. Dit gebeurt dan recht en op de juiste plek. Vervolgens is het een kwestie van de schilderstape en de mallen verwijderen en je hebt een prachtige houten kaart op de muur. De wereldkaart komt in eiken, walnoot en bamboe en de prijs varieert van 129 euro tot 279 euro. Wij hebben de houten wereldkaart (Mercator) in eikenhout in het grootste formaat hangen. Het is een flinke wand en deze komt daar heel mooi tot zijn recht. Wij zijn er helemaal weg van! Meet het allemaal wel even goed uit, die van ons is iets hoger komen te hangen dan we in eerste instantie wilden. Maar ach, dan hangt hij in ieder geval veilig voor Maddox’ grijpgrage handjes. Voordat ik het weet heeft ‘ie Afrika in zijn handen…

Onze keuken is nu precies zoals we hem willen hebben! Een vriezer beneden, een heerlijke grote koelkast en genoeg opbergruimte. Wij zijn heel blij!

* De wereldkaart hebben we gekregen; de rest van de keuken is zelf betaald.

Delen:
Secured By miniOrange