(~215 B)

SpeelgoedSpeelgoed

Dit speelgoed gaat absoluut mee naar 2020

Dit speelgoed gaat absoluut mee naar 2020

Eigenlijk wilde ik een favorietenlijst maken met het favoriete speelgoed van de jongens in 2019, maar ik ga hem iets anders invullen omdat sommige dingen hier echt al enkele jaren favoriet zijn. Er is ook speelgoed dat slechts enkele weken een hit was en daarna in de hoek belandde, dus vandaag zet ik al het speelgoed op een rij waar de jongens dol op zijn en waarvan ik zeker weet dat ze er in 2020 nog veel plezier van gaan hebben. Dit zijn de favorieten van de jongens.

1. Nintendo Switch

Alles staat in willekeurige volgorde maar de Nintendo Switch is wel écht Skylers favoriet. Hij wilde hem al een tijdje hebben en toen we voorstelde om allemaal geld voor zijn verjaardag te vragen, dit bij elkaar te leggen en dat wij de rest zouden aanvullen zodat ‘ie hem kon kopen was ‘ie dolgelukkig. Ik ben heel blij dat we dit zo hebben gedaan want inmiddels heeft ‘ie wel genoeg Lego en ander speelgoed en nu heeft hij een topcadeau waar hij sinds zijn verjaardag íedere dag plezier van heeft. We hebben hem afgelopen weekend verrast met Mario Kart en hij is echt dolgelukkig. Een schot in de roos, ook omdat je nu dus af en toe kunt uitbreiden met een nieuw spelletje. Bovendien is het ook erg leuk om samen te spelen. Dit kan ik echt iedereen aanraden. Het is de investering meer dan waard.

2. Playmobil (1 2 3)

Skyler moest er niet zoveel van weten, maar Maddox blijkt helemaal dol op Playmobil te zijn. Op school speelde hij al regelmatig met Playmobil 1 2 3 en voor Sinterklaas kreeg hij dit ook. De maanden daarvoor speelde hij vooral met de sets die we nog hadden en dan zijn vooral de auto’s en poppetjes favoriet. Noem je Maddox, dan noem je poppetjes. Iedere dag is hij ermee in de weer en hij combineert alles ook met elkaar. Playmobil poppetjes in Duplo auto’s en Brandweerman Sam poppetjes in Playmobil auto’s. Heel leuk om dat te zien. De brandweerauto en politieauto uit de normale lijn en de bus (heeft ‘ie thuis) en vuilniswagen (op school) zijn favoriet uit de Playmobil 1 2 3-serie.

3. Houten treinbaan

De houten treinbaan is eigenlijk al jaren een grote hit in huis. Skyler begon met de verzameling en inmiddels hebben we een hele speelgoedkist vol. We hebben wat onderdelen van Ikea, van Brio, Kidkraft en Melissa & Doug en het is dus ontzettend fijn dat het allemaal met elkaar gecombineerd kan worden. Voor Sinterklaas kreeg Maddox weer wat uitbreiding en iedere week worden er wel banen gebouwd door de jongens. Ook Skyler vindt het nog heel erg leuk om dit samen met Maddox in elkaar te zetten.

4. VTech ijscokar en barbecue

Ik combineer ze even samen omdat ik niet kon kiezen en ze allebei een hit zijn in huis; de barbecue en ijscokar van VTech! De ijscokar hebben we al een tijd en wordt heel fanatiek gebruikt, de barbecue hebben we afgelopen jaar ontvangen tijdens een evenement. Inmiddels heb ik deze twee items naar boven gebracht en dat is zeker niet omdat het niet meer in de smaak viel, maar omdat er zoveel mee werd gespeeld, dat ze met niks anders meer wilden spelen, haha. Ik hou van afwisseling en vind het goed als ze ook met andere dingen aan de slag gaan, dus vandaar dat ik wat dingen heb omgewisseld. Maar als de jongens boven spelen, dan zijn dit de twee dingen waar ze weer mee aan de slag gaan.

5. Duplo (treinbaan)

Duplo is echt zo’n klassieker. Volgens mij heeft iedereen wel íets van Duplo in huis. Hier is het al een hit sinds Skyler baby was. We hebben een grote kist gevuld met blokjes, auto’s en de treinbaan en iedere week wordt hier vaak mee gespeeld. Volgens mij is dit het enige speelgoed dat eigenlijk nooit naar boven gaat om het te verruilen voor iets anders. Skyler vindt het nog steeds heel erg leuk, Maddox speelt er graag mee en ook samen besluiten ze vaak om iets te maken. Het zorgt voor plezier, maakt geen herrie en je kunt er alle kanten mee op. Ik ben fan.

6. Brandweerman Sam

Skyler is enkele jaren dol geweest op Brandweerman Sam. Er ging geen dag voorbij zonder een filmpje van dit figuur en tijdens de feestdagen en verjaardagen (volgens mij zijn tweede en derde jaar), werd er alleen maar speelgoed van Brandweerman Sam gevraagd. Niet al te goede kwaliteit, maar het kind was dolgelukkig. Inmiddels is die liefde bekoeld, maar Maddox neemt het stokje graag over. Raymond en ik hebben maanden geleden eens tegen elkaar gezegd ‘wat bijzonder dat de keuzes zo verschillen, Maddox heeft echt niks met Brandweerman Sam terwijl Skyler daar zo dol op was.’ Je raadt het al: een week later was ‘ie om. Hij kijkt graag naar Brandweerman Sam en speelt vaak met het speelgoed. De brandweerauto, boot, kazerne. Lucky Maddox, dat Skyler alles bij elkaar heeft verzameld. En ondanks dat ik het van slechte kwaliteit vind (het is duur en voelt behoorlijk goedkoop aan), werkt alles het nog naar behoren. Zo slecht is het dus ook weer niet, haha.

7. Little Dutch regenboog

De houten regenboog van Little Dutch is een grote hit! Ik had niet verwacht dat het zo’n succes zou zijn, maar zonder CompaNanny had ik dit misschien ook helemaal niet aangeschaft. Ik zat nogal in de actieve hoek qua speelgoed en het kinderdagverblijf heeft behoorlijk mijn ogen geopend. Kinderen zijn heel creatief en dat blijkt met deze regenboog. Maddox maakt er een garage van, een dierentuin, stapelt alles op, zet alles achter elkaar voor bruggen. Vooral in combinatie met de houten treinbaan en zijn poppetjes en auto’s is het een groot succes hier in huis.

8. Lego

Lego is heel even naar de achtergrond geschoven vanwege de Nintendo Switch waar Skyler helemaal verliefd op is, maar hij heeft veel Lego en pakt het vaak om ermee te spelen. We merken wel dat hij het vooral leuk vindt om in elkaar te zetten en dat daarna de lol er een beetje vanaf gaat. Het gaat echt met fases en inmiddels vindt vooral Maddox het erg leuk en interessant, haha. Hij mag niet met Skylers Lego spelen omdat ‘ie ook wel vaak dingen weer uit elkaar haalt, maar hij heeft een eigen kistje met wat losse spulletjes. Is ‘ie dol op. Lego is net als Duplo echt het klassieke speelgoed en dat komt hier in huis altijd wel weer terug.Voorlopig wordt het alleen niet meer gekocht en moet eerst alles maar weer eens goed in elkaar; alles ligt in stukjes in plastic bakken en daar moet even orde in de chaos geschept worden.

9. Little Tikes auto

Ik had het zelf liever anders gezien maar een paar maanden geleden ontving ik een Little Tikes auto en Maddox is er dol op. Hij zit er iedere dag wel even in en regelmatig zie je hem op Instagram Stories door het huis crossen. Een heel gevaarte, maar een absolute no go om deze uit huis te verwijderen.

10. Little Dutch autogarage

Maddox kreeg de houten garage van Little Dutch vorig jaar al van Sinterklaas en sindsdien is er al uren mee gespeeld. Het is een mooi en stevig ding en in combinatie met Maddox’ auto’s en poppetjes is hij helemaal in zijn sas. Ook erg leuk in combinatie met de houten treinbaan en de regenboog.

11. Toet Toet auto’s

De verzameling Toet Toet auto’s en toebehoren loopt hier in huis een beetje uit de hand. Skyler heeft dit jarenlang gekregen tijdens verjaardagen en feestdagen en inmiddels heb ik van Vtech ook al regelmatig iets ontvangen. De nieuwe aanwinst is de politietoren en dat is ook een schot in de roos. Van garage tot wegdelen en van auto’s tot het winkelcentrum van Minnie Mouse. Toet Toet auto’s valt altijd in de smaak. We hebben boven een aantal bakken staan en als we alles naar beneden zouden halen, zouden we een heel wagenpark kunnen bouwen door de huiskamer heen. Misschien eens leuk voor een zondag, haha.

12. Action car wash

Action verkoopt ontzettend veel leuke en mooie houten speelgoed en het is zeker de moeite waard om daar eens te gaan kijken. Tijdens de verjaardag van Seb speelde Maddox met een houten ‘car wash’ die je ook als garage kunt zien. Wat Maddox niet wist, is dat ‘ie die voor Sinterklaas zou krijgen. Het is een heel leuk, compact ding. Met een handvat aan de bovenkant neem je het gemakkelijk mee en door het uit te klappen heb je iets heel leuks om mee te spelen. Er zitten twee auto’s bij en natuurlijk kan het ook met andere dingen gecombineerd worden. Ik weet niet of ze hem nog verkopen, maar loont zeker om eens een kijkje te nemen. Ook voor cadeaus heel erg aantrekkelijk!

13. Tekenen/kleuren

Vonden mijn kinderen voorheen tekenen en kleuren echt niks aan en heb ik regelmatig van de juf gehoord dat Skyler niet zo graag tekent; inmiddels is dat helemaal veranderd. Skyler is dol op tekenen, maakt heel mooie dingen met leuke details en samen zitten we regelmatig aan tafel om te kleuren. Niet echt speelgoed; wel een groot favoriet!

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Comments

  1. 8 januari 2020 / 11:26

    zolang ze er maar mee spelen vond ik het prima, niet dat er dingen ongepakt bleven staan

  2. 8 januari 2020 / 11:35

    Hahaha, ik ben ook net een kind af en toe. Ben aan het sparen voor Zweinstein van Lego (400 euro of zo, mijn God) en ik wil ook al tijden een Nintendo Switch. Al vraag ik me af hoelang ik daar blij mee ben… Maar goed, ik speel ook nog steeds op mijn Gameboy Color van 100 jaar terug. Hehe.