(~215 B)

SpeelgoedSpeelgoed

Dingen die het leven makkelijker maken (en waar mijn moeder nóóit gebruik van zou maken)

Dingen die het leven makkelijker maken (en waar mijn moeder nóóit gebruik van zou maken)

Als je het mij vraagt leven we in een fantastische tijd. De digitalisering gaat tegenwoordig zo ver, dat we binnen no time alles met onze telefoon geregeld kunnen hebben. Maar terwijl dat voor mij zo vanzelfsprekend is geworden en ik er maar al te graag gebruik van maak, vindt mijn moeder het vréselijk. Waar ben ik tegenwoordig echt dol op waar mijn moeder echt een hekel aan heeft? Ik vond het een uitstekende insteek voor dit artikel aangezien mijn moeder en ik qua karakter érg op elkaar lijken, maar we in dit geval met níks op een lijn liggen.

Eten thuis bezorgen

Raymond en ik bestellen niet zo heel veel eten, maar zo af en toe kunnen we daar wel enorm van genieten. Vooral sushi of een pizza laten we via een bezorgdienst thuiskomen als we daar veel zin in hebben. Mijn moeder heeft thuis nog nóóit eten besteld. Ze kookt iedere avond zelf en als ze eens uit eten willen, gaan mijn ouders samen naar een restaurant. Nu dat niet mogelijk is door Corona, eten ze alleen thuis wat mijn moeder op tafel zet. Thuisbezorgd zal echt nooit bezorgen bij hen. Hetzelfde met een koffie to go. Zou ze nóóit doen, haha.

Kleding online bestellen

Ik maak graag gebruik van alle webshops. Met enige regelmaat bestel ik kleding, schoenen en spullen voor de jongens. Ik vind het heel gemakkelijk en zorg dat ik bij shops bestel waar ik ook snel en goed weer kan retourneren. Mijn moeder vindt dat allemaal maar gedoe en gaat gewoon naar de winkel als ze iets nodig heeft. De enige uitzondering voor online bestellen is als ze eens speelgoed voor de jongens nodig heeft voor een verjaardag of feestdag. Dan vindt ze het makkelijk om alles in een keer te bestellen omdat ik de links aanlever en ze dan zeker weet dat ze het goede in huis heeft.

Een printservice zoals HP Ink gebruiken

Al twee jaar gebruiken we een printservice van HP Ink. Dit vind ik echt zo ideaal! Ik heb gekozen voor 50 prints per maand, betaal 2,99 en ik heb er geen omkijken meer naar. Zodra mijn cartridges bijna leeg zijn geeft ‘ie automatisch een seintje aan HP dat ik nieuwe cartridges nodig hebben en vervolgens worden ze naar me toegestuurd. Ik zit nooit meer zonder inkt en kan gewoon iedere maand printen. Ik kan 50 pagina’s printen, maar heb ook nog eens meeneempagina’s omdat ik dan andere maanden vrijwel niets heb geprint. Als ik eens een maand meer moet printen (bijvoorbeeld na een kwartaal voor mijn BTW-aangifte), kan ik dat zonder problemen of extra kosten doen. Zo ga je heel bewust én duurzaam om met je inkt, ook omdat de cartridges daarna nog gerecycled worden.

Deze dienst gebruiken we nu met de HP ENVY 6020 en we zijn erg te spreken over de kwaliteit van de HP-printers. Het is fijn dat ‘ie niet alleen print, maar ook scant en kopieert. Dat hebben we toch vaker nodig dan verwacht. Al met al ben ik erg fan van deze dienst en maken we er na twee jaar nog steeds gebruik van. Dat is me het geld wel waard. Mijn moeder zou dit echt nóóit doen en toen ik haar vroeg of ze überhaupt een printer heeft, kreeg ik te horen: ‘ja, in de schuur. Dan hoef ik dat lelijke ding niet te zien!’ Haha. Wie weet gaat onze vorige HP-printer wel naar haar, maar er is een maar…

Geen computer en laptop in huis

Mijn moeder maakt namelijk géén gebruik van een computer of laptop, haha. Mijn vader heeft een laptop van zijn werk en als ze iets willen bestellen voor de jongens of dringend iets moeten printen voor bijvoorbeeld een vakantie, doen ze dat via die laptop. Mijn moeder zal je overdag dus nooit achter een scherm zien. Heel af en toe pakt ze haar telefoon erbij, maar als je haar belt neemt ze negen van de tien keer niet op omdat deze in een lade in de kast ligt. Echt een generatiedingetje denk ik… Ik zou me echt geen leven meer kunnen voorstellen zonder computer, laptop en telefoon. Nu is het ook wel mijn werk, maar toch. Stel dat ik ooit zou stoppen met mijn online werkzaamheden, zou ik alsnog graag gebruik maken van mijn laptop.

Boodschappen bestellen

We hebben een tijdlang onze boodschappen besteld, in mijn zwangerschap van Maddox en vlak daarna. Nog steeds vind ik het een heel handig systeem, ook al gebruiken we het niet zo heel vaak. Mijn moeder is bijna iedere dag wel in de supermarkt te vinden voor wat boodschappen en zal nóóit boodschappen bestellen. Ze verklaarde me al die tijd voor gek en snapt niet waarom ik van zo’n dienst gebruik zou maken.

Abonnementsdiensten als Spotify, Netflix en Kobo Plus

Dagelijks gebruiken wij Spotify en Netflix en ik betaal daar graag voor iedere maand. Mijn moeder heeft dagelijks ouderwets de radio aanstaan en voor Netflix gebruikt ze mijn account, haha. Ik vind het echt fantastisch dat we op deze manier veel kunnen luisteren, zien en ontdekken. Mijn moeder leest echt nóóit boeken, dus iets als Kobo Plus of een abonnement op een tijdschrift zal ze ook nooit nemen.

Licht en geluid via mijn telefoon gebruiken

Zodra je bij ons het toilet binnenstapt, gaat automatisch het licht aan. Als we andere lampen willen bedienen, gaan de meesten via ons Hue-systeem op mijn telefoon. Tot grote ergernis van mijn moeder, die gewoon met een schakelaar het licht wil kunnen bedienen. We hebben het geluid van de tv ook via een app lopen en ik kan me nog een moment herinneren dat ze gingen oppassen op die jongens, de televisie aan wilden zetten en dat het zo hard stond, dat ze het maar uit hebben gelaten. Ik ben helemaal gewend aan alles met mijn telefoon te doen, maar voor mijn moeder is het echt een ver-van-haar-bed show.

Maaltijdboxen

In het verlengde van boodschappen en eten bestellen; mijn moeder zou nooit gebruik maken van maaltijdboxen, terwijl wij nu zitten te overwegen om het weer voor een aantal weken aan te zetten. Ik vind het leuk om zo nieuwe gerechten te ontdekken en kan het gemak ook wel waarderen. Mijn moeder vindt het onzin en wil dus iedere dag zelf boodschappen doen om te maken waar zij op dat moment trek in heeft. Er komt geen maaltijdbox bij haar in huis. Zelfs niet een verspakket van de supermarkt, lol.

Stofzuiger mét snoer

Sluit ik af met iets waar ik dól op ben, maar mijn moeder dus absoluut niet: een snoerloze stofzuiger, haha. Wij hebben sinds kort zo’n ding en ik vind het fantastisch. Als mijn moeder hier is en even wil stofzuigen, pakt ze uit protest de stofzuiger met snoer. We hebben in onze slaapkamer ook een robotstofzuiger en iedere keer hoor ik maar: ‘ik word bloednerveus van dat ding dat constant achter me aan komt’. Tsjah, ik snap het hele probleem niet.

I love you, mam! Maar in sommige dingen kunnen we elkaar écht niet begrijpen…

Delen:
Secured By miniOrange