(~215 B)
De positieve dingen van dit gekke Corona-jaar

De positieve dingen van dit gekke Corona-jaar

Corona is een bitch en dat dit virus ons 2020 op zijn kop heeft gezet en voorlopig ons land nog niet heeft verlaten moge duidelijk zijn. Banen zijn gesneuveld, gezinnen zijn uit elkaar gevallen, depressies zijn ontstaan, eenzaamheid rijst de pan uit en de verdeeldheid in Nederland over dit thema is niet normaal groot. Natuurlijk is het heel stom hoe dit jaar is verlopen en natuurlijk hebben we veel betere tijden gekend. Ik had ook enorm graag een beter 2020 gehad zonder allerlei zorgen omtrent Covid-19. Maar eerlijk gezegd heeft het ons ook wat mooie dingen gegeven. Na mijn klaagblog van de vorige keer, vind ik dat dit ook gezegd mag worden. Ook al blijf ik erbij dat dit een situatie is die meer kwaad dan goed doet.

Relatie & qualitytime

Raymond heeft een heel drukke baan op Schiphol en ik hoef je niet te vertellen dat de afgelopen jaren best heftig zijn geweest. Hij vertrok ’s ochtends naar zijn werk en kwam ’s avonds soms pas om 22.00 uur weer binnen. De zorg voor de kinderen kwam eigenlijk alleen maar op mijn schouders terecht, we aten nooit samen gezellig ’s avonds aan tafel en terwijl hij belde dat hij onderweg naar huis was, lag ik op de bank of zelfs al in bed. We waren het gewend en daardoor liep alles redelijk soepel binnen ons gezin, maar leuk is het natuurlijk niet geweest. Hoe anders is dat nu! Doordat Raymond het iets rustiger aan doet qua werk maar óók veelal thuiswerkt, hebben we opeens zeeën van tijd samen. Raymond brengt Skyler naar school, Raymond haalt hem vaak op, we zitten altijd samen te eten en hebben zelfs, toen de horeca nog open was, regelmatig samen buiten de deur geluncht. Hij haalt Maddox vaker uit school, gaat met Skyler mee naar zwemles en doet al die dingen die hij de afgelopen jaren gemist heeft. De situatie is niet leuk en het werk in de logistieke sector op Schiphol is momenteel natuurlijk een drama maar voor onze relatie, ons gezin en de qualitytime is 2020 fantastisch geweest.

Sporten & bewegen

Door Corona en de eerste lockdown kwamen we allemaal thuis te zitten. Raymond werkte al thuis, de kinderen konden niet meer naar school en ik kon het huis niet meer ontvluchten en af en toe buiten de deur werken. Ik voelde me heel erg opgesloten en wilde dolgraag af en toe naar buiten om de chaos binnen te ontlopen. Ik ben dol op mijn mannen, maar ik ben ook dol op mijn eigen ruimte die op dat moment helaas ver te zoeken was. Ik begon met wandelen en ging dat steeds vaker doen. Na het eten, maar ook overdag als ik even een moment van rust zocht. Doordat Raymond thuis was kon ik heel gemakkelijk weg wanneer ik wilde, mits hij niet in een call zat of iets dergelijks. Vlak daarna ging de sportschool starten met buitenlessen en gelukkig mochten daarna de deuren van de sportschool binnen ook weer open. Inmiddels sport ik aardig veel, loop ik dagelijks nog mijn 10.000 stappen en ben ik er qua conditie behoorlijk op vooruit gegaan. Ik laat behoorlijk wat kilo’s achter me en heb er echt een uitlaatklep bij. Qua zelfzorg, beweging, motivatie en tijd voor mezelf nemen is het echt een topjaar. Maar dit had ik niet kunnen doen als Raymond niet meer thuis was én als de lockdown er niet was geweest. Ik ben de eigen tijd veel meer gaan waarderen en hoefde niet meer ieder vrij uurtje voor mijn werk aan de slag. Zonder Corona had ik namelijk ook prima momenten om te wandelen en te sporten, maar toen voelde ik de urge nog niet zo. Inmiddels is dat dus heel erg veranderd en ben ik het juist veel meer gaan waarderen. Mijn rondje wandelen en sportmoment pakken ze niet meer van me af.

Vriendschappen

De afgelopen maanden werd er natuurlijk afgeraden om dicht bij mensen in de buurt te komen, maar nu moet ik eerlijk zeggen dat ik daar normaal ook niet zo’n moeite mee heb. Wat ik wel heel erg vervelend vond, is dat tijdens de eerste lockdown mijn beste vriendin hoogzwanger was. Ze beviel en kraambezoek werd raambezoek. Al snel kwamen we allebei tot het besef dat dit voor ons niet werkte en ook al was het niet helemaal volgens de regels; we hebben een manier gevonden die voor ons beter was. We zagen elkaar vaak buiten, op afstand en pas toen de kleine drie maanden was, mocht ik haar voor het eerst vasthouden. Tijdens die periode ontdekte ik dat ik niet meer zonder deze vriendschap kon en dat geldt voor meer contacten. Er is een aantal mensen die ik eigenlijk amper nog spreek deze periode, maar er zijn ook een paar vriendinnen die ik juist meer ben gaan zien en spreken in deze gekke tijd. Juist in dit jaar ben ik meer dan ooit tot de conclusie gekomen welke personen mij ontzettend dierbaar zijn en die ik eigenlijk niet meer kan missen. Vriendschappen zijn hechter en we weten nog meer wat we aan elkaar hebben. Dat vind ik iets heel moois en zeker iets om even bij stil te staan in deze gekke tijd.

Vakanties binnen Nederland

Als ik aan vakanties denk, denk ik altijd aan het buitenland. Met de caravan zouden we naar Frankrijk gaan deze zomer en toen we dat gingen verschuiven naar volgend jaar en een vakantie binnen Nederland boekten omdat we echt even weg wilden met de jongens, dacht ik nog: ‘ik weet niet of ik wel echt dat vakantiegevoel kan krijgen. Niets bleek minder waar. Ik vond het héérlijk! We hadden een superleuke camping gevonden en ik vond het gemak eigenlijk erg prettig. Niet al te veel boodschappen mee hoeven nemen, niet zo ver rijden, kinderen die in hun eigen taal konden communiceren met anderen, evengoed lekker eropuit, mooi weer, prima eten. Ja hoor, wij hebben ons uitstekend vermaakt! We vonden het zo leuk, dat we geen moment twijfelden over een herfstvakantie met onze nieuwe caravan in eigen land. Ook dat vonden we weer fantastisch en het blijft hier zeker niet bij. Frankrijk hebben we moeten verschuiven naar 2021 (anders waren we onze aanbetaling kwijt), dus daar gaan we hopelijk volgend jaar naartoe als het dan mag en kan. Zo niet, dan vind ik het echt totaal niet erg om weer binnen ons eigen land te blijven. Het heeft mijn ogen doen openen en laten zien dat Nederland bomvol mooie plekken zit en dat we heerlijk hier vakantie kunnen vieren. Echt van genoten!

Delen:
Secured By miniOrange