(~215 B)
DIARY: verjaardag & laatste sociale activiteiten

DIARY: verjaardag & laatste sociale activiteiten

Wat een gekke tijden zijn dit, lieve mensen. Sinds vandaag zijn alle scholen, kinderdagverblijven en horeca gesloten en ik hoef jullie niet uit te leggen waarvoor dat is. Ik snap de maatregel volkomen en heb er alle begrip voor, maar het gaat wel het een en ander op zijn kop zetten. Gisteren plaatste ik al een persoonlijke noot op Instagram over het feit dat ik dit persoonlijk een lastige kwestie ga vinden, ook al snap ik dat mijn zorgen in het niet vallen bij de mensen met vitale beroepen. Ik hoop de komende tijd in ieder geval voldoende tijd te vinden om door te kunnen blijven bloggen, ook al zullen de opdrachten zoals ik nu voorspel helemaal stil komen te liggen. Ook moet er nog een boek geschreven gaan worden en alhoewel deze hele situatie ook wel weer voor een beetje inspiratie gaat zorgen (hint), hoef ik jullie niet te vertellen dat het lastig gaat worden met twee kinderen om me heen. Twee kinderen die het enerzijds heerlijk vinden thuis, maar anderzijds ook snel tegen de muren opvliegen. Maddox vooral. Misschien dat je daar ook zo nu en dan over gaat lezen.

Voor nu: take care allemaal, hou jullie koest, let op elkaar en blijf gezellig langskomen op Mommyhood. Dat steunt mij ook weer heel erg. Ik ga jullie mijn afgelopen week laten zien, die nog vol zit met gezellige activiteiten. Dat ík nog eens zou zeggen dat ik dat allemaal ga missen… Oh, en de woensdag ontbreekt; die zie je hier!

Maandag

Hoera! Ik ben jarig!

Raymond en ik eten een tompouce als ontbijt. Gewoon, omdat het mijn favoriete gebakje is en omdat ik jarig ben. Moet kunnen.

Ik ga even een koffie doen met Anke. Ze is alweer 37 weken zwanger en het wordt zo spannend.

Ik ga met Raymond op pad.

Voor deze lunch! Prima verjaardagslunch zo.

Ik kreeg van mijn ouders en van Kitty geld en kocht daar deze gouden oorbelletjes van. Vandaag komen ze binnen en ik vind ze prachtig.

Even sporten! Daarna haal ik Maddox van school, schrijf ik nog een artikel en komen Anke en Jirka gezellig op visite.

Dinsdag

Op naar school!

Typisch Maddox: muts, kaplaarzen en zijn tut, haha.

Zo leuk dit! Deze houten bak liet ik laatst nog zien en ondanks dat ‘ie 50 euro kost, vind ik hem wel onwijs tof. En dan al die toffe houten dingetjes erin. Love it.

Ik ga de hele dag aan het werk want ik heb wat in te halen na de ‘werk’dag van gisteren.

Skyler heeft een vriendje mee naar huis.

Ik ga even naar het centrum omdat Raymond thuis is voor de jongens. Heel spannend hier, zoals je kunt zien.

Ik laat een derde gaatje schieten!

En ik koop dit tijdschriftenrek bij Blokker.

’s Avonds kijk ik televisie en dat is geen straf met Waylon bij DWDD.

Donderdag

In de plog van woensdag liet ik zien dat Maddox ziek was geworden en donderdag gaat dat niet veel beter na een vreselijke nacht.

Gelukkig eet en drinkt hij wel wat en daarna heeft hij zelfs zin om te spelen.

Ik werk een klein beetje.

Voor de rest ben ik veel bezig met dit arme schaap.

Oh, mijn NIMA A diploma komt binnen! Ondanks het zeer vermoeide hoofd vanwege de hopeloze nachten wil ik het toch gelijk laten zien. Zo trots op!

Vrijdag

Lekker natgeregend op weg naar school.

Ik doe een klein rondje centrum met mijn moeder.

Zwemles!

Skyler neemt dit mee. Ik moet zo hard lachen om het antwoord bij ‘welke ziektes heb je gehad?’

Mijn moeder maakt heerlijke spaghetti.

Zodra Maddox in bed ligt gaat Skyler opeens heel lief en fantasierijk spelen. We laten hem maar even, ook al is het veel te laat al voor hem.

Ik kijk The Voice Kids.

Zaterdag

Goedemorgen! Ik hoor dat de sportschool nog open is en wil toch nog een laatste keer sporten voordat alles gesloten wordt.

Boodschappen doen valt hier mee, zoals je kunt zien.

Skyler heeft Gravitrax van zijn rapportgeld gekocht. Ik zal later een review schrijven.

Binnen met een boek.

Mijn moeder had zuurkool over en dat vind ik heerlijk, dus ik kan het lekker opbakken.

Zondag

Goedemorgen!

De kinderen zijn enorm uitdagend momenteel en daarom zie ik ook op tegen de weken thuis… Zelfs met even kleuren maken ze uiteindelijk flinke ruzie.

We gaan dus maar heel even uitrazen in het bos. Heb begrepen dat dat nog wel kan/mag.

Lekker rennen.

We volgen het nieuws op de voet en met deze boodschap sluiten we de week af. We gaan er het beste van maken! Het kan voorkomen dat er minder online komt; ik doe mijn best nu met de kinderen thuis en heb ook nog een boek te schrijven. Het idee dat ik niet ergens naartoe kan met mijn laptop vind ik erg moeilijk… We roeien met de riemen die we hebben. En dan duimen dat de situatie over drie weken een dalende lijn laat zien, dan weten we zeker dat we op de goede weg terug zitten.

Tot snel! X

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties

 1. Sanne
  16 maart 2020 / 08:55

  Gefeliciteerd nog en succes de komende weken 🙂

 2. 16 maart 2020 / 10:04

  wat een histerie he shir en snap best dat je even moet slikken om het feit dat je niet even lekker in een lunchroom met je lap kan gaan zitten werken 🙁 hopelijk gaat het allemaal vlot en is het snel over!!

 3. 16 maart 2020 / 10:26

  Hier ook met twee kids thuis de komende weken. Ik vind het ook spannend, zoveel onzekerheden. Ik hoop dat we over drie weken het leven langzaam aan weer op kunnen pakken, maar zie het ook nog wel gebeuren dat het nog met een a twee weken verlengd wordt allemaal.

 4. 16 maart 2020 / 21:42

  Herkenbaar! Mijn dochter van 2 kan zich heel moeilijk vermaken binnen. Daarom ging ik iedere dag (behalve als het de hele dag regent) met haar naar buiten: een rondje in het dorp, naar het bos of het park. Nu worden we verplicht om binnen te blijven. Ik ben dus ook zo’n mama die daar heel erg tegenop ziet. Ik zal ook vaker de tv moeten opzetten dan ik zou willen. We kunnen niet anders hè? Hopelijk is er snel beterschap en wordt ons leven snel weer normaal! Ook nog gefeliciteerd met je verjaardag en je diploma. Is er toch nog goed nieuws in deze triestige tijd. Veel succes met schrijven!

Secured By miniOrange