Diary: Barista Café, ziekenhuis & lezing van Tom

Diary: Barista Café, ziekenhuis & lezing van Tom

Goedemorgen! Ik wilde dit fotodagboek eigenlijk ‘off-week’ noemen omdat het niet één van de leukste weken uit mijn leven was, maar er is genoeg om dankbaar voor te zijn en al met al deden we nog aardig wat leuke dingen. Grappig is dat: in eerste instantie denk ik ‘bah, wat een week’ omdat ik met mijn hoofd erg in de slapeloze nachten en ziekenhuisbezoekjes hang, maar na het terugkijken van deze foto’s denk ik al gauw ‘it was not that bad!’ Fijn zo’n dagboek, dat tegelijkertijd ook een reflectie is.

Nou, kijk mee naar mijn week! Ik werkte weer buiten de deur, geef een update over de situatie met Maddox en was zondag op pad voor Mommyhood.

Maandag

IMG_9042

Na eventjes niet te zijn geweest, zit ik maandag weer bij Barista Café in Hoofddorp. Als ik daar zit ga ik als een trein en heb ik binnen no time een paar artikelen af. Ik loop dan al gauw een week voor qua content. Laatst was ik er even niet, en was ik direct mijn voorsprong kwijt. Ik ga er dus zoveel mogelijk lekker op maandag (of dinsdag) naartoe. Ontbijtje, koffie en gaan met die banaan.

IMG_9044

Ik bestel nog een sapje en na vier artikelen, een advertorial en mijn mail houd ik het voor gezien. Ik doe dan nog een klein rondje langs wat winkels en ben rond 14:00 uur thuis en productief geweest. Heerlijk!

IMG_9046

Ik voel me helemaal girlboss in mijn roze pak. Vorig seizoen gekocht in de sale van Zara. Nooit gedragen maar vandaag voelde ik: ‘dit is dé dag voor mijn roze pak.’

IMG_9055

Ik duik nog heel even achter de computer thuis om wat afbeeldingen goed te zetten die hier op de computer stonden en niet op mijn laptop.

IMG_9059

Als ik Skyler ophaal heeft hij zijn eerste vriendenboekje mee naar huis en hij wil er ook graag eentje hebben. Ik vind dat iets dat erbij hoort en dus gaan we spontaan op pad. Vriendenboekje kopen en een ijsje halen.

IMG_9062

En bij een vriendenboekje horen foto’s. Die laten we ook gelijk maken aangezien Skyler te laat op school begonnen was voor de schoolfotograaf. Is ‘ie niet schattig? Hij vindt het helemaal fantastisch.

IMG_9069

We hebben een nieuw avondritueel en sindsdien gaat het een stuk beter met de nachtangst. Ik vertel jullie er later over.

IMG_9071

Ik kijk de laatste aflevering van De Luizenmoeder terug. Ik vond het leuk maar de allereerste aflevering hebben ze voor mijn gevoel nooit meer overtroffen. Wel benieuwd naar seizoen twee.

Dinsdag

IMG_9072

Op naar school!

IMG_9075

Ook Maddox heeft er zin in. Kuch. Arme schat. Zoals ik al vertelde gaat het even niet zo goed. Omdat ik hem gewoon in zijn ritme wil houden en hij voor de rest niet ziek is, breng ik hem wel naar het kinderdagverblijf.

IMG_9076

Ik ga aan het werk.

IMG_9077

Ik bestelde dit boek en ben heel benieuwd.

IMG_9078

Na schooltijd even qualitytime voordat we Maddox gaan ophalen.

IMG_9079

Maddox heeft een goede dag op het kinderdagverblijf. Yes! Thuis kijkt hij even het Zandkasteel en speelt ‘ie.

IMG_9080

Lekker een broodje eten. Normaal eet hij op school maar ik haal hem toch maar iets eerder op. Vind ik fijn!

Woensdag

IMG_9142

Ik heb de dag geplogd en ik verwijs jullie daarom naar dit artikel voor de foto’s van deze dag!

Donderdag

IMG_9170

Op naar school!

IMG_9171

Maddox is lekker aan het spelen.

IMG_9172

Internetstoring! Een paar uur geen internet en dat resulteert in…

IMG_9173

Schone bedden, weggewerkte was en een opgeruimd en schoon huis, haha. Lekker helemaal klaar!

IMG_9174

’s Middags kan ik toch even aan de slag.

IMG_9175

Dit mopje oogt iets beter!

IMG_9177

We moeten weer naar logopedie met Skyler.

IMG_9180

’s Middags stort Maddox weer in. Het maakt me echt heel ongerust deze week en ik merk dat ik compleet uit mijn doen ben. Gelukkig heb ik maandag veel gedaan en kan ik de rest van mijn dagen met hem bezig zijn. Dan maar even geen voorsprong.

IMG_9182

Ik duik mijn bed in.

Vrijdag

IMG_9184

Weer lekker naar school.

IMG_9187

Ik ben met Maddox naar de kinderarts. Ze vermoedt ‘slechts’ een virus en door de narcose, zijn slechte weerstand en weinige reserves kan dat wat lang blijven hangen. Hij is voor de rest niet ziek, maar het kan toch flink wat met zijn energie doen en verklaart het hangen, slecht eten en huilen. Toch moeten we voor de zekerheid ook bloed laten prikken. Wat is dat toch vreselijk bij zo’n kleintje… ’s Middags word ik nog gebeld en thank god is er niks gevonden in zijn bloed. We gaan dus uit van een virus en dat is een kwestie van ‘uitzieken’. We houden het in de gaten en moeten sowieso over twee weken terug om naar zijn gewicht te kijken. Dat is niet helemaal oké door het afvallen. We blijven in ieder geval lekker bezig en het einde en de rust is nog niet helemaal in zicht, helaas.

Ik voel me ergens een beetje stom dat ik zoveel onderzoek heb ‘gevraagd’ voor slechts een virus, maar ik maakte me echt ontzettend veel zorgen en mijn kind was compleet van slag en niet zichzelf. Het zegt ook wel wat dat de arts bloed wilde prikken, dat doet ze ook niet zomaar als ze zeker weet dat er niks uit gaat komen. Maar toch… Ik ben in ieder geval heel blij met de kinderarts die we hebben en voel me erg op mijn gemak en gehoord bij haar.

Omdat Maddox geen koorts heeft gehad, niet heel ziek was en niet spuugde, heb ik nooit gedacht aan een griepje of virus. Nou ja, we zien het de komende dagen en weken wel. Voor nu gaat het wel ietsje beter.

IMG_9188

Mijn ouders zijn er! Mijn vader is herstellende van een longontsteking maar ze komen toch gezellig. Ze halen Skyler voor me op omdat het in het ziekenhuis allemaal uitloopt en daarna ga ik boodschappen doen met mijn moeder.

IMG_9189

Opa! Ik maak de rest van de dag geen foto’s meer.

Zaterdag

IMG_9196

Skyler is echt een kei in het verzamelen van rotzooi en zo nu en dan is het tijd voor een grote schoonmaak. Vandaag mesten we weer even een kist uit en de helft kunnen we wegdoen.

IMG_9199

Het buurjongetje komt weer bij ons spelen.

IMG_9202

Skyler vraagt al weken om een oliebol, eigenlijk sinds januari al, haha. Gelukkig staat de kraam nog tot juni (!) bij het tuincentrum om de hoek en als verrassing vertel ik Skyler dat de kraam vandaag open is. Nou, daar maak je hem dolgelukkig mee.

IMG_9203

Maddox oogt een stukje beter en slaapt ook even lekker. Geeft mij de gelegenheid om wat te lezen.

IMG_9205

Wachten op de ‘boodschappen-meneer’.

IMG_9214

Raymond en ik kijken ’s avonds Homeland.

Zondag

IMG_9215

Lekker spelen.

IMG_9232

Mama gaat een paar uur de hort op. Ik moet naar Utrecht en onderweg stop ik even bij Starbucks.

IMG_9241

Ik ben in de Metaal Kathedraal in Utrecht voor een lezing van Tom Tichelaar. Hier lezen jullie later alles over maar ik wil even de locatie laten zien. Die is tof!

IMG_9242

Kijk maar…

IMG_9243

Dit!

IMG_9245

En dit… Jammer dat het in Utrecht is want het zou een toffe trouwlocatie voor ons zijn, haha. Maar we willen liever iets dichter bij huis.

IMG_9248

Mijn outfit!

IMG_9253

Zo leuk! De lezing was erg inspirerend. Ik ben uitgenodigd voor dit en vertel jullie later alles. Even goed zitten voor mijn tekst.

Dat was hem! Het is nu zondagavond 21:15 uur en het is tijd om naar bed te gaan. Ik merk dat afgelopen week veel energie heeft gevraagd en het is tijd om een beetje bij te tanken. Wat kun je je als ouder toch veel zorgen maken om je kind.

Tot volgende week X

Share:

7 Reacties

 1. 19 maart 2018 / 06:16

  Kan mij heel goed voorstellen dat je je zorgen maakt om Maddox. Hopelijk heeft de arts gelijk en is het idd maar een virus. Belangrijker is dat hij zich snel weer beter voelt.

 2. Nienke
  19 maart 2018 / 08:57

  In Amsterdam in de buurt van de a5 zit ook een (trouw)locatie met deze sfeer. Ben de naam de kwijt. Zit bij de a5 en die N weg naar Haarlem. Er zit ook een moestuincomplex in de buurt.

 3. 19 maart 2018 / 09:57

  aah wijffie toch en ja maddox ziet er echt niet fit uit he 🙁 me grote vriend..verdorrie hoop echt dat het gewoon weer de goede kant op gaat!! skyler blijft een heerlijke lachende mandarijn he 😀 en ik moet ook maar in dat barista cafe gaan zitten hahaha jeetje lekker knallen daar zeg 😀 fijne dag lieverd xxx

 4. 19 maart 2018 / 11:56

  Barista Cafe is zo leuk, daar kom ik ook graag in Breda! En die vriendenboekjesfoto’s (lekker woord) zijn zo lief!

 5. Kendra
  19 maart 2018 / 18:43

  Het is absoluut niet dom dat je de arts alles laat onderzoeken voor een virus!
  Je merkt dat Maddox uit zijn doen is en je bent dan terecht bezorgd. Ik had precies hetzelfde gedaan!
  Hoop dat hij zich snel wat beter gaat voelen, arm mannetje..
  En dikke knuffel voor jou, super Mama!

 6. 20 maart 2018 / 06:29

  Ken je Explore in Muiden, en het Rijk van de Keizer? Toffe, tikje industriële locaties in de stijl van de Metaal Kathedraal en voor jou in de buurt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.