Nuna Rebl Plus, de veilige opvolger van de Rebl!

Nuna Rebl Plus, de veilige opvolger van de Rebl!

Tweeënhalf jaar geleden testte ik de autostoel van Nuna, de Rebl. Ik was er heel erg tevreden mee en we gebruikten de stoel dan ook altijd voor Skyler. Tot er opeens een verontrustend bericht kwam: de autostoel kwam niet goed uit de test van de ANWB. ‘De Nuna Rebl klapte bij de botsproef achterover. Hierdoor komt het autostoeltje bij een ongeval tegen de voorstoel aan.’ Niet echt het bericht waar je op hoopt als merk én als gebruiker. Nuna besloot direct te handelen; de autostoelen werden teruggeroepen en uit de handel gehaald, en in de maanden die volgden gingen ze aan de slag met een vernieuwd en vooral meer veilig exemplaar. Dit resulteerde in de Nuna Rebl Plus, de oude vertrouwde vormgeving en handige features van de Rebl en met -onzichtbaar- een versteviging aangebracht die de autostoel wel helemaal veilig maken. Wij hebben hem sinds kort in de auto en ik kan wel zeggen: yes, wat ben ik hier weer blij mee! Ik denk dat de Nuna Rebl mijn favoriete autostoel tot nu toe is.

IMG_8806

IMG_8807

IMG_8808

IMG_8809

IMG_8810

360 graden draaien

De Nuna Rebl Plus wordt geleverd met Isofix en daardoor staat ‘ie met een paar klikken in de auto. Het is een apart onderstel dat bij de Nuna Rebl hoort waardoor ‘ie 360 graden kan draaien. En juist dat maakt de Rebl voor mij een van de meest fijne stoelen. Je draait de stoel naar de zijkant, zet jouw kind erin zonder zijn hoofd te stoten (been there…) en draait de stoel vervolgens in achterwaartse richting. De stoel kan ook voorwaarts gedraaid worden, voor als je kindje iets ouder is. Pluspunt één en eigenlijk iets wat ik enorm gemist heb in de tijd dat ik de Rebl niet heb gebruikt.

Kijken we naar een volgende goede feature, dan is dat het feit dat deze stoel vanaf de geboorte gebruikt kan worden. Door een goede uitneembare baby-insert is de stoel geschikt voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Een maxi-cosi is daardoor niet heel erg nodig, tenzij je echt een uitneembare stoel wil voor bijvoorbeeld op het onderstel van een kinderwagen. Ik heb dat zelf nooit gebruikt en heb altijd de draagzak in de auto. Je betaalt iets meer voor de Rebl (de verkoopprijs is momenteel 549 euro) maar krijgt daarvoor dus een autostoel die jaren te gebruiken is, inclusief de Isofix om hem te bevestigen in de auto. Maddox zit er nu met tien maanden perfect in en ik vind het jammer dat ik hem de afgelopen maanden niet heb kunnen gebruiken. Skyler zat er tot een jaar of 3.5 in. Daarna vond ik hem toch te groot worden en zijn we overgegaan op een vervolgstoel. Voorlopig kunnen we er dus even mee vooruit.

IMG_9050

IMG_9051

IMG_9052

IMG_9054

Pluspunt nummer drie: de hoezen zijn gemakkelijk te verwijderen en te wassen en bovendien krijg je er een reservehoes bij voor als de andere in de was zit. Ideaal met een baby die veel spuugt of een kindje dat af en toe in de auto eet. Vlekken zijn echt niet tegen te gaan met kids en dus is het fijn dat het af en toe een rondje mee kan in de wasmachine om het aanzicht iets prettiger te houden. Af en toe even in de was en je stoel is weer als nieuw.

Nog wat andere prettige feitjes: de stoel heeft een 5-puntsgordel waardoor jouw kind stevig zit, is verstelbaar in 7-standen en de hoofdsteun kun je ook met één hand verstellen zodat ze precies op maat zijn voor je kindje. Een echte ligstand vind je vooral als de stoel achterwaarts gericht is op stand nummer 7. Vooruit zit je kind iets rechterop. Vooral voor een baby is een ligstand fijn en aangezien die toch achterwaarts vervoerd wordt, is dat geen enkel probleem. Ik had nog graag een nog meer liggende stand gezien, maar dat is eigenlijk de enige opmerking die ik tot nu toe heb. Dat vertelde ik in de vorige review al en ik vind het stiekem best jammer dat dat niet als tweede aanpassing is gedaan.

Al met al is de stoel zeer gebruiksvriendelijk, makkelijk in de auto te zetten, handig te bedienen, makkelijk schoon te houden en dus fijn te draaien. Dat ‘ie jaren te gebruiken is maakt wat mij betreft het plaatje compleet. Complimenten aan Nuna door snel te handelen en een verbeterde versie van de Rebl op de markt te brengen. Met deze aanpassing is de stoel wel veilig genoeg en hebben ze wat mij betreft een topproduct in handen. Ik ben heel groot fan! En wat een topkleur is de stoel die wij hebben, indigo. Echt een prachtexemplaar.

De Nuna Rebl Plus kost 549 euro en is verkrijgbaar bij diverse babyzaken. Als je goed zoekt online kom je hier en daar lagere prijzen tegen, zoals hier een prijs van 478,99.

IMG_9073

IMG_9074

Share:

2 Reacties

  1. Jessica
    18 maart 2018 / 17:38

    Heel goed merk wij hebben er ook eentje van !

  2. Cynthia
    18 maart 2018 / 21:56

    Jeetje, ik schrik van de terugroepactie! Wij hebben sinds medio 2016 de Rebl in gebruik en het nieuws van een terugroepactie heeft ons totaal niet bereikt. Ik heb Nuna zojuist gemaild. Hopelijk kunnen zij mij snel duidelijkheid geven, maar als ik het zo zie valt ons stoeltje ook onder de niet veilige exemplaren.. De stoel is inderdaad erg fijn dus ontzettend prettig dat er nu wel een veilig exemplaar is! Hopelijk staat ‘ie ook zeer snel bij ons in de auto.. Zou me toch een fijner gevoel geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.