(~215 B)

SpeelgoedSpeelgoed

Deze gadgets gebruik ik veel (naast mijn telefoon)

Deze gadgets gebruik ik veel (naast mijn telefoon)

Een telefoonverslaafde kun je me wel noemen. Je ziet me ontzettend vaak met mijn telefoon in mijn handen en als ik iets niet kan missen, is het mijn iPhone. Ik vind het heerlijk om te scrollen door Instagram, mijn blog te checken, foto’s te maken en mails te beantwoorden. Bellen doe ik niet aan, maar met een vriendin appen vind ik des te leuker. Ik ga eigenlijk de deur niet uit zonder de telefoon. Maar er zijn meer gadgets die ik vrij regelmatig gebruik en die eigenlijk voor mij onmisbaar zijn geworden in mijn leven. Ik ga jullie vertellen welke vijf items dat zijn.

Apple Watch

De Apple Watch stond al een tijd op mijn lijstje en toen Raymond naar Amerika ging, nam hij hem heel lief als cadeautje voor me mee. In het begin gebruikte ik hem heel fanatiek en sliep ik er zelfs mee. Toen ik opeens ’s nachts wakker werd door een stem omdat ik per ongelukkig het noodnummer had gebeld, was de liefde opeens bekoeld. Ik schaamde me zo erg, haha. Ik heb hem wekenlang niet gedragen, heel stom. Inmiddels ben ik er wel weer overheen en draag ik mijn Apple Watch weer iedere dag. ’s Nachts ligt hij veilig op mijn nachtkastje of beneden.

Met de Apple Watch hou ik mijn beweging bij en dat geeft toch wel een boost. Ik loop regelmatig 10.000 stappen en als ik gesport heb, krijg ik een kick als al mijn balkjes voltooid zijn. Daarnaast vind ik het mega fijn dat ik bepaalde meldingen op deze smartwatch krijg. Ik heb mijn telefoon negen van de tien keer op stil en als er dan toch iemand is die belt of appt, gaat mijn horloge trillen en weet ik dat er iets binnen is gekomen. Voor de rest is het een behoorlijk hebbeding en niet heel erg noodzakelijk, maar ik vind het wel altijd gek als ik hem niet om heb. En ik mis dan altijd gelijk telefoontjes. Dan weet Raymond al: ‘ze heeft haar horloge niet om.’ Haha.

Ik heb zelf de Apple Watch 38mm met een roze bandje. Voor mij de perfecte afmeting en de perfecte maat.

Bose QuietComfort 35 II koptelefoon

Heel wat jaren geleden kocht ik voor mezelf een Bose koptelefoon met noise cancelling en er ging een hele wereld voor me open (eh, dicht). Zo heerlijk! Het is een koptelefoon en als je het knopje aan de zijkant omzette, werd al het omgevingsgeluid beperkt. Stemmen hoor je nog wel maar al het ruis verdwijnt als sneeuw voor de zon. ZO. ONTZETTEND. FIJN. Ik liep eigenlijk altijd wel door Amsterdam met deze koptelefoon op en zowel met als zonder muziek was het een verademing om niet al teveel ruis te horen.

Inmiddels zijn er al veel nieuwe versies op de markt gebracht en eindelijk heb ik dit jaar een nieuwe gekocht. Maddox heeft namelijk mijn oude te pakken gekregen toen hij nog een stuk kleiner was en sloopte een kant van de koptelefoon. Ik kon wel huilen, want zonder deze koptelefoon vind ik het toch een stuk minder leuk om in de grote stad te lopen of om bijvoorbeeld in de bus te zitten. Bose had inmiddels de QuietComfort 35 II uitgebracht en daar zat ik al een tijd op te azen omdat ‘ie draadloos was. Toen hij in het roségoud uit kwam als limited edition wist ik: deze is voor mij! Sindsdien is hij in mijn bezit en ik zou niet meer zonder kunnen. Heerlijk! Zowel de geluidskwaliteit als de noise cancelling is waanzinnig. Wat een feestje om hiermee muziek te luisteren en te genieten van de stilte.

Ze zijn trouwens een stuk goedkoper geworden ( waren eerst over de 300 euro) omdat er een nieuwe versie is aangekondigd. Maar deze is zo waanzinnig, dat het zeker de moeite waard is om ze nu aan te schaffen. De roségouden is nog op voorraad bij Bol.

Kobo Clara e-reader

Ik ben eigenlijk altijd al dol geweest op boeken lezen. Toen ik nog op school zat ging ik regelmatig naar de bibliotheek om boeken te lenen en ik zat regelmatig op mijn kamer te lezen. Ik heb echter zo mijn leesflows. Het ene moment verslind ik het ene boek na het andere; het andere moment lees ik weken niet. Ik heb inmiddels de overstap gemaakt naar een e-reader en dat maakt het lezen wel makkelijker voor me. Ik riep dat ik een papierliefhebber was en dat niks boven een papieren boek ging, maar ik ervaar nu toch wel de positieve dingen van het hebben van een e-reader zoals veel meer boeken mee kunnen nemen en toch een stukje goedkoper. Ik heb heel lang de Kobo Glo HD gehad maar die is uit de handel. Van Kobo kreeg ik een tijd geleden de Clara en die voldoet aan al mijn eisen. Hij is handzaam, snel en het leest enorm prettig. Met een Kobo Plus abonnement erbij voelt het voor mij als een heel goede investering. Ik lees weer lekker regelmatig en ik vind het heerlijk.

De Kobo Clara is iets over de 100 euro en dat vind ik voor een e-reader van deze kwaliteit die jaren mee kan gaan (mijn Glo is al járen oud en werkt nog naar behoren) een goede prijs.

HP Sprocket

Ik ben echt een sucker voor hebbedingen en toen ik tot de ontdekking kwam dat er zoiets als een HP Sprocket bestond, kon ik het niet laten om deze te bestellen. Lang heb ik er niks mee gedaan omdat ik er geen goed doel voor had. Ik printe wel eens een fotootje voor mijn moeder of voor mezelf, maar voor de rest? Inmiddels ben ik bezig met een herinneringenboek en daar gebruik ik eigenlijk altijd de HP Sprocket voor. Geen verhaal is compleet zonder leuke foto’s erbij!

De HP Sprocket is een klein printertje waarmee je foto’s kunt printen vanaf je telefoon. Met een simpele Bluetooth-verbinding maak je contact en kun je je foto afdrukken. Je kunt met de app ook de foto nog iets aanpassen met filters, kaders en eventuele stickers. De kwaliteit is niet héél erg goed, maar het volstaat prima voor in een notitieboek. Het papier is wel duur; ik betaal 25 euro voor 50 foto’s en dat maakt het een kostbare hobby. Ook omdat je dus speciaal papier van HP nodig hebt omdat de foto’s ook stickers worden. Er kan geen ander merk papier in. Maar zoals ze vaak zeggen: de herinnering is kostbaarder en dus maak ik er graag gebruik van. Niet meer doelloos een foto printen, maar heel selectief leuke foto’s kiezen voor in het herinneringenboek.

De HP Sprocket kost 99 euro en dat is aardig aan de prijs voor een hebbeding. Toch vind ik het fijn om hem te hebben nu ik er dus een doel voor heb gevonden. Zonder dit zou mijn herinneringenboek niet compleet zijn. Het papier koop ik ook eigenlijk altijd via Bol omdat de prijzen daar prima zijn als ik het vergelijk met andere verkooppunten. Ik koop vaak deze set, 25 euro voor 50 vellen. Let wel op: er is ook een Sprocket Plus, deze kan grotere foto’s printen en daar moet dus ook groter papier in. De prijzen liggen dan ook weer hoger.

Macbook Pro

Ik heb er heel wat geld voor moeten sparen en heel wat spullen voor moeten verkopen, maar wat ben ik intens blij met mijn Macbook. Mijn vorige laptop ging al jaren geleden stuk en sindsdien vond ik het niet zo nodig om een nieuwe laptop aan te schaffen. We hebben immers een grote Imac staan. Maar ik miste steeds meer de flexibiliteit en wilde ook weleens buitenshuis werken. Als ik mijn zinnen ergens op zet, kan het me niet snel genoeg gaan. Omdat het sparen niet zo wilde vlotten, ben ik mijn kledingkast in gedoken en heb ik alles verkocht waar ik niet meer blij van werd, haha. Van een designertas tot aan schoenen en van leren jasjes tot jurkjes. Na twee weken had ik het bedrag bij elkaar en kon ik een Macbook kopen. Zo fijn! Na even twijfelen ging ik toch voor een Macbook Pro met een behoorlijk goede inhoud, maar dan wel een compacte buitenkant. Tot op de dag van vandaag een onwijs goede keuze. Ook al was het een rib uit mijn kledingkast lijf.

Ik ben gegaan voor de Macbook Pro 13 inch van toentertijd uit 2017. Zonder touchbar maar met extra werkgeheugen, voor een prijs van 2000 euro. Inmiddels liggen deze types iets lager qua prijs omdat er dus nieuwe versies zijn.

Dat was hem! Zonder welke gadget kun jij, op je telefoon na, echt niet?

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 Comments

 1. Ellen
  6 september 2019 / 07:14

  Ik kan sowieso niet zonder mijn telefoon, ook omdat ik deze nodig heb voor mijn werk. En inderdaad ook een e-reader. Ik heb de Kobo Glo, met krassen erop van mijn dochter.. en nu lijkt de batterij kapot, want ik kan er maar 1 dag mee doen. Hoe vind jij de Clara vergeleken met de Glo o.a. qua grootte en functies?

 2. Jessica
  6 september 2019 / 09:17

  O die HP Sprocket spreekt mij enorm aan…toevoegen aan mijn kerstmislijstje 😉

 3. 6 september 2019 / 09:39

  ik kan echt niet meer zonder mijn iwatch hahah mijn ipad is ook heilig en mijn airpods

 4. Linda
  6 september 2019 / 15:14

  Ik kan niet zonder mijn Ipad en de koptelefoon zet ik gelijk op mijn lijstje

 5. Ingrid
  7 september 2019 / 08:40

  Ik heb nog de oorspronkelijke Kobo Glo, die dingen gaan echt eindeloos mee. Ik ben wel benieuwd naar zo’n bose, maar ik zou het dan weer griezelig vinden ermee door de stad te lopen, bang dat ik dingen niet hoor.

 6. 7 september 2019 / 13:39

  Die HP Sprocket heb ik ook gekocht een tijdje geleden, eigenlijk toen voor mijn bullet journal. Maar daar ben ik alweer even mee gestopt. Toch vind ik hem leuk om te bewaren 🙂