(~215 B)

SpeelgoedSpeelgoed

Deze 8 boeken las ik tijdens de vakantie (21/30)

Deze 8 boeken las ik tijdens de vakantie (21/30)

Een paar weken was ik de gehele leesflow kwijt, maar ik weet dat dat tijdens de vakantie altijd wel goed komt. Ik HOU van lezen tijdens vakanties. Of ik nu een weekend weg ga of voor een paar weken mijn koffers pak; mijn e-reader gaat -opgeladen en gevuld- mee in de tas. Ik verslind het ene boek na het andere en ook al ben ik weg met de kinderen, ik vind altijd wel de momenten om mijn boek erbij te pakken. Tijdens onze vakantie naar Duitsland las ik in drie weken acht boeken, waarvan ik er in een al thuis was begonnen. Een lekkere score, al zeg ik het zelf. Het is een mooie mix geworden tussen fictie en non-fictie en ik ga je vandaag vertellen welke acht boeken ik met veel plezier gelezen heb.

Via Goodreads hou ik ook mijn gelezen boeken en challenge bij (30 boeken dit jaar). Mocht je me willen volgen, dan vind je me hier. Mijn vorige gelezen boeken van 2019 vind je hier, hier en hier.

No Filter – Jamie Li

Van alle vloggers die ik volg, vind ik Jamie Li wel een van de leukste. Toen ze bekendmaakte een nieuw boek te gaan schrijven, werd ik erg nieuwsgierig naar het resultaat. De uitgeverij stuurde me een exemplaar toe en deze nam ik dan ook vol spanning mee op vakantie. Voordat Jamie vlogde, volgde ik heel graag haar site en persoonlijke columns en daar doet dit boek me wel aan denken. De korte, persoonlijke verhalen zijn een beetje hetzelfde als toen op haar blog en dat lees heel erg lekker weg. Het boek was dan ook in no time uit. Ik weet alleen niet zo goed wat ik écht van het boek vind. Enerzijds zijn de verhalen vermakelijk en soms heel erg herkenbaar; anderzijds vond ik het meer geschikt voor blogs dan voor een heus boek. Ik weet niet precies! Heb het tijdens een regenachtige dag snel gelezen en het was vermakelijk, maar niet echt iets wat je echt gelezen moet hebben. Ik gaf het op Goodreads dan ook drie sterren, voornamelijk voor het entertainmentgehalte en omdat het leuk is om zulke persoonlijke verhalen van iemand te lezen die je toch een beetje kent. Een soort kijkje achter de schermen.

No Filter vind je hier.

Leven met wind mee – Jelle Hermus

Het vorige boek van Jelle Hermus, Steeds leuker, vond ik erg leuk. Ik was continu aan het knikken, las veel dingen waar ik iets mee kon en ik was dan ook heel erg nieuwsgierig naar dit tweede boek, Leven met wind mee. De strekking van dit boek vind ik mooi en ik las veel dingen waar ik me in kon vinden en waar ik iets mee kan doen. Echter was het hoge meditatie-gehalte, waar eigenlijk het hele boek om draait, een beetje too much. Ik vind rustmomenten belangrijk en snap wel dat je bewuster in het leven staat als je je momenten pakt, maar ik ben er heilig van overtuigd dat meditatie niet altijd het antwoord is op alles. Ondanks dit vond ik het een fijn boek met mooie inzichten. Ik vind Jelle Hermus sowieso een fijn persoon en zijn teksten spreken me aan. Wel meer fan van boek 1 omdat je daar iets concreter mee aan de slag kan dan met boek 2, die dus om meditatie draait. Kan ik me iets minder in vinden.

Leven met wind mee vind je hier.

Anne, kroniek van een zoektocht – Hans Faber

Anne, Anne, Anne. Wat heb ik toen meegeleefd tijdens de zoektocht naar Anne Faber en wat voelde ik me naar toen ze gevonden was. Volgens mij was heel Nederland in de ban van deze vermissingszaak. Ik volgde alles via Nu.nl en social media, maar de zoektocht vanuit de familie wordt in dit boek beschreven. Hartverscheurend, intens verdrietig en regelmatig heb ik het boek even weggelegd omdat het me teveel bezighield. Ik heb er dan ook wat langer over gedaan om deze uit te lezen. Wat heeft men gefaald in het rechtssysteem omtrent Michael P. en wat was het vreselijk om alle verhalen te lezen. De afsluiting van Wim Faber, Annes vader, gaat door merg en been. Ik las het laatste gedeelte uit op vakantie en vind het zeer, zeer indrukwekkend.

Anne vind je hier, en het boek is via Kobo Plus te lezen.

Verknocht – Lisette Jonkman

Als er een boek van Lisette Jonkman komt, moet ik deze lezen. Ik heb genoten van álles wat zij heeft uitgebracht en dus wist ik eigenlijk wel al dat Verknocht me niet zou teleurstellen. Dit derde deel uit de Verkikkerd-reeks heeft me weer van begin tot eind een glimlach bezorgd. Ik hou van de verhaallijnen, van de personages en van Lisettes humor. Haar boeken lees ik binnen no time uit en altijd baal ik ervan als ik bij de laatste pagina ben. Ik kan nu al niet wachten op een nieuw boek van haar. Heerlijke chicklits altijd!

Verknocht vind je hier, en het boek is via Kobo Plus te lezen.

Sorry dat ik te laat ben maar ik wilde niet komen – Jessica Pan

Boeken over introversie lees ik altijd graag en toen ik de ondertitel van deze las, de avonturen van een introvert die als extravert gaat leven, was mijn nieuwsgierigheid gewekt. Wat interessant! Jessica Pan ontdekt dat het leven momenteel niet is zoals ze graag had willen zien en vraagt zich af of dat anders was geweest als ze extravert zou zijn geweest. Een jaar lang stort ze zich in situaties waar ze zich als extravert opstelt en het is leuk om deze avonturen te volgen. Soms vond ik het ietwat langdradig, maar alles was heel erg herkenbaar en daardoor toch ook wel vermakelijk. Je hoort weleens dat het leven pas echt leuk en vernieuwend wordt als je buiten je comfortzone treedt en dat is precies wat Jessica doet. Uit je veilige zone komen is soms wat lastig, maar kan zeker mooie dingen opleveren. En nieuwe interesses aanwakkeren. Leuk, interessant en inspirerend boek!

Sorry dat ik te laat ben vind je hier.

Ik mis je – Gillian King

Van Gillian King had ik nog niet eerder een boek gelezen maar de nieuwste van haar, Ik mis je, zag ik voorbij komen bij Lisette Jonkman. Ik heb hem gelezen tijdens de vakantie en vond hem súper leuk. De wisselende verhaallijnen, het wisselen van verleden en heden, het zorgt echt voor een leuke afwisseling en dat ik geboeid bleef. Het verhaal is wat serieuzer dan de chicklits die ik vaak lees, maar het is alsnog een feelgood-boek dat gelukkig, zoals ik altijd wel hoop, goed afloopt. Spanning, emotie, jeugdliefdes, liefde in het algemeen, terugblikken. Het heeft alles en meer waar ik op hoopte. Een mooie eerste kennismaking en ik ben direct nieuwsgierig naar meer van deze schrijfster. Dit verhaal kon ik in ieder geval niet meer wegleggen. Daar hou ik van!

Ik mis je vind je hier, en het boek is via Kobo Plus te lezen.

Façade – Esther Verhoef

Van Esther Verhoef las ik eerder De Kraamhulp en die vond ik waanzinnig dus toen ik voor de vakantie nog op zoek was naar een iets spannender boek, kwam ik uit bij Façade. De reviews zijn heel wisselend en terwijl de een het heel spannend vond, vond de ander het saai, langdradig en ongeloofwaardig. Ik hang daar een beetje tussenin. Ik vond het enerzijds wel een beetje ongeloofwaardig, maar het heeft me wel van begin tot eind geboeid. Bovendien heeft het een verrassende wending en daar hou ik altijd enorm van. Dat je halverwege het boek nog steeds niet weet waar het naartoe gaat. Tot het einde heb ik in spanning gezeten en dan neem ik dat tikje ongeloofwaardigheid op de koop toe. Ik heb me er in ieder geval kosteloos mee vermaakt tijdens de vakantie. En de afwisseling in het verhaal qua persoon vond ik vooral het meest spannend en interessant.

Façade vind je hier.

Papadag – Jet van Vuuren

Jet van Vuuren was tot voor dit boek ook een onbekende voor me. Papadag stond al een tijd op mijn e-reader en na Esther Verhoef vond ik het wel leuk om nog een spannend boek te lezen. Een gebeurtenis uit het verleden, een stalker, een demente moeder, een vreemde buurman en zijn zoon, een hoofdpersoon die een beetje de kluts kwijt is en een spannende verhaallijn. Jet van Vuuren weet dit om te toveren tot een spannend verhaal dat me ook weer van begin tot eind geboeid heeft. Zodra ik het eerste hoofdstuk al leuk vind, heb je mijn aandacht en dat was met dit boek het geval. De spanning was goed en ondanks dat ik halverwege het boek wel zo’n beetje wist waar het verhaal naartoe zou gaan, kende het boek op de laatste bladzijdes nog wel een zeer verrassend einde. Ik ben eigenlijk wel positief verrast en ga aan een tweede boek van Jet beginnen. Over de titel: het komt af en toe wel voor in dit boek, maar dekt wat mij betreft niet de lading.

Papadag vind je hier, en het boek is via Kobo Plus te lezen.

Dat was hem! Nog negen te gaan tot ik mijn persoonlijke doel behaald heb. Sowieso gaan daar boeken van Jet van Vuuren en Gillian King tussen zitten! Nog meer aanraders? En nee, Zeven zussen vond ik niet leuk 😉

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 Comments

 1. 16 augustus 2019 / 07:08

  Wat knap dat je zoveel boeken op vakantie hebt kunnen lezen! Het boek van Jelle leek me interessant, maar met meditatie heb ik niet zo heel veel. Ik denk dat ik hem dan toch niet op mij lijstje zet met boeken die ik nog wil gaan lezen.

 2. Nadine
  16 augustus 2019 / 07:17

  Staan zeker boeken tussen die ik ook op mn lijstje ga zetten om te lezen!
  Ik ben groot fan van Esther verhoef en Saskia Noort. Daarnaast heb ik laatst drie boeken van B.A. Paris gelezen, vond ik stuk voor stuk ontzettend goed!

  • Shirley
   Auteur
   16 augustus 2019 / 08:05

   B.A. Paris heb ik vorig jaar onwijs van genoten! Zit met smart te wachten op een nieuwe 🙂

 3. 16 augustus 2019 / 09:37

  die van jaimy li wil ik ook nog wel lezen 😀 wat een meid is dat he hahaha, ga stuk om dr vlogs echt

 4. Jackie
  17 augustus 2019 / 11:09

  Het boek over de zoektocht naar Anne Faber lijkt mij ook heel indrukwekkend, die wil ik graag lezen. De laatste 2 boeken die ik heb gelezen zijn: ‘De vrouw die terug moest: Een Charlie Lager-thriller’ en ‘Toen ik je zag: Mijn leven met Antonie’. Het laatste boek heb je vast al gelezen. 😉 Het andere boek is ook zeker een aanrader. Ik kon hem niet weg leggen en heb gelijk het volgende deel besteld. Maar ik hou ook erg van Scandinavische thrillers.

 5. May
  19 augustus 2019 / 23:42

  De fluisterman van Alex North. Spannende thriller die ik niet weg kon leggen.