(~215 B)
Gelezen boeken van februari (8/30)

Januari was een heel goede leesmaand en alhoewel ik in februari ook wel wat boeken heb gelezen, ben ik niet zo tevreden. Ik heb mijn e-reader niet zo vaak gepakt en las twee boeken waar ik amper doorheen kwam. Dat verpest mijn leesflow dan wel een beetje. Het zijn dan van die boeken die ik wel uit wil lezen omdat ik wil weten hoe het afloopt, maar waar ik amper doorheen kom. Toch staat na twee maanden de teller op acht boeken en ik denk dat ik daar trots op kan zijn. Ik neem ook boek nummer negen even mee in deze lijst. Ik heb hem nog niet uit maar wil er graag alvast iets over zeggen. Ik heb hem nog niet meegenomen in de telling, dat zal ik volgende maand doen. Dit zijn de boeken die ik in februari las!

9200000085063273

Zondagskind – Judith Visser

Over Zondagskind schreef ik al een artikel, die je hier kunt lezen. Je volgt een autistisch meisje en krijgt een inkijkje in haar hoofd, in haar leven. Je ziet en voelt haar strugglen met dingen die voor anderen misschien logisch zijn, maar voor haar ingewikkeld. En andersom. Ik vind het een prachtig boek en was er erg door geraakt. Misschien wel omdat ik delen herkende en mezelf weer even zag op de basis- en middelbare school. Het mooie is dat je haar echt ziet opgroeien en daardoor krijg je echt een kijkje in het leven van iemand, van kind tot volwassenheid. Het boek behoort inmiddels tot een van mijn favorieten aller tijden.

Je vindt het boek hier.

9200000101930131

Fuck Beauty – Nunu Kaller

Afgelopen jaar las ik Body Positive Power van Megan Jayne Crabbé en ik was erdoor geraakt. Al jaren schommel ik qua gewicht en ik was al jaren bezig met afvallen. De afgelopen tien jaar stond voor mij in het teken van de weegschaal, punten tellen, vechten met eten, vooroordelen, onzekerheid. Het is zeker niet zo dat Megan me helemaal over dit heeft heen gekregen. Nog steeds ben ik zoekende naar iets dat voor mij werkt. Wel heb ik mezelf de laatste maanden met andere ogen bekeken en zit ik een stuk lekkerder in mijn vel nu het diëten een beetje uit mijn leven is geschrapt. Toen ik dit boek tegenkwam online wist ik dan ook dat ik dit heel graag wilde lezen, simpelweg omdat ik deze ‘community’ een warm hart toedraag.

Nunu Kaller heeft een boek geschreven over haar zoektocht naar body positivity. Maar terwijl ik de eerste bladzijdes dacht ‘hell yes’, vond ik het al snel geen leuk boek meer. Het klinkt misschien hard, maar ik vind het een slecht aftreksel van Body Positive Power. Dat boek vond ik zo sterk omdat het een combinatie was tussen een persoonlijk verhaal en flink wat onderzoeken om dit te onderbouwen. Hier miste ik dat heel erg in. Bij Fuck Beauty dacht ik vaak ‘zeur niet zo’, terwijl dat natuurlijk helemaal niet is wat je wil denken bij een boek zoals deze. Ik heb zo’n 70% gelezen en daarna heb ik hem van mijn e-reader gehaald. Niet mijn ding. Wil je echt eens een goed boek over dit onderwerp lezen, dan blijf ik bij het verhaal van Body Positive Power.

Je vindt het boek hier.

1001004011269991

Mijn leven in de hel – Sarah Forsyth

Waargebeurde, mega treurige verhalen; ik hou ervan. Ik kan het niet helpen, maar daar word ik letterlijk in meegezogen, in de ellende van een ander. In Mijn leven in de hel lees je over het bizarre leven van Sarah, een negentienjarig Engelse vrouw die naar Nederland komt in de veronderstelling dat ze gaat werken als crechemedewerkster, maar wordt ontvoerd en gedwongen als prostituee te werken op de Amsterdamse Wallen. Een nachtmerrie die anderhalf jaar duurt, waarin Sarah verslaafd raakt aan crack en een meisje voor een snuffmovie vermoord ziet worden. Wat het verhaal extra vreselijk maakt, is dat Sarah al bizar veel heeft meegemaakt: ze is vanaf haar derde seksueel misbruikt door haar vader en later ook nog in de tehuizen waarin ze terechtkwam.

Het verhaal ik zo bizar en heftig, dat ik soms een beetje twijfelde aan de echtheid. Hoeveel pech kan een mens hebben? Misbruikt worden door je vader, vervolgens misbruikt worden in de tehuizen waar je komt te zitten en daarna ook nog ontvoerd worden zodat je als prostituee aan het werk kan. De dingen die zij meemaakt zijn echt verschrikkelijk en eigenlijk alleen zaken die je meer in een film zou verwachten. Een rondje Google laat me weten dat het verhaal voor zover iedereen weet daadwerkelijk gebeurd is en dat is natuurlijk vreselijk. Het is een verhaal dat ik vol ongeloof gelezen heb en het boek was dan ook binnen no time uit.

Je vindt het boek hier.

9200000089454350

De Zeven Zussen – Lucinda Riley

De hype, de boeken die al weken bovenaan de bestellerlijst staan en die ik overal zie verschijnen, zowel on- als offline. De Zeven Zussen-serie van Lucinda Riley is een hit en natuurlijk moest ik ook lezen waar iedereen zo laaiend enthousiast over was. Ik heb het boek nog niet uit en heb hem dan ook nog niet meegenomen in de telling in de titel. Ik ben inmiddels op 25% en ik vind het een heel moeilijk boek om doorheen te komen. Het pakt me niet en het is niet het genre dat ik graag lees. Volgens velen van jullie moet ik even doorzetten en dat ga ik ook doen. Ik ben benieuwd of ik na dit deel alle delen wil lezen. Voor nu zeg ik nee. Het is het verhaal, het historische, alle namen, alle gebeurtenissen. Ik weet het niet zo goed, maar voor nu zit ik er nog niet zo lekker in en na een paar bladzijdes leg ik het steeds weer weg. Mijn leesflow wordt er in ieder geval niet beter op, laten we het daar op houden.

Je vindt het boek hier.

Hebben jullie De Zeven Zussen gelezen? Wat vind jij ervan? En ken je de andere boeken al? Heb je nog tips? Laat het me allemaal weten!

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Secured By miniOrange