(~215 B)
De plannen voor de laatste weken van 2019

De plannen voor de laatste weken van 2019

Het idee dat we over 3.5 week in 2020 zitten vind ik bizar. Hoé snel is dit jaar voorbij gegaan?Enerzijds vind ik het ontzettend jammer dat het allemaal zo snel gaat; anderzijds heb ik wel weer zin in een fris, nieuw jaar vol met nieuwe kansen. Het is zeker niet zo dat ik met een rot gevoel naar 2019 kijk want het zat bomvol hoogtepunten en kansen, maar ik hang weer een beetje in mijn vermoeide dagen en dan doe ik het altijd wel lekker op zo’n nieuw vooruitzicht. Echter moet ik nog niet teveel met een been al in het nieuwe jaar zitten, aangezien 2019 nog ruim drie weken kent. En in die drie weken heb ik een paar dingen die ik graag zou willen doen en die ik heb opgeschreven voor mezelf. Tijd om die met jullie te delen.

Boek

De inhoudsopgave voor mijn boek wil ik helder hebben. Het staat eigenlijk al, maar ik ben nog een klein beetje aan het sleutelen met de volgorde, de balans tussen persoonlijk en informatief en wil eigenlijk nog wat kopjes erbij om het goed uitgebreid te maken. De basis staat; nu moet ik nog gaan aanvullen om het compleet te maken. Aan de hand daarvan wil ik 2020 goed gaan starten met schrijven. Ook al ben ik al een beetje begonnen; 2020 wordt hét boekjaar. Dus vandaar dat de basis goed moet zijn, zodat ik lekker kan gaan knallen.

Kerst

Kerst wordt leuker dan vorig jaar! We hebben er in 2018 eigenlijk niet zoveel aan gedaan. Het gourmetstel kwam tijdens Kerstavond op tafel en we hadden een mooie boom, maar voor de rest hingen we wat thuis. Achteraf gezien helemaal niet zo leuk. Dat wil ik dit jaar anders doen. Allereerst gaan we weer Kerstkaarten versturen! Via Kaartje2go heb ik leuke, gepersonaliseerde kaartjes gemaakt en ik ben er zo ontzettend blij mee. Op Skylers school zijn die kleintjes altijd heel fanatiek met kaartjes schrijven en geven aan klasgenoten en ik vind het stom dat deze traditie bij ons al een tijdje gestopt is. I love kaarten! Ik ben dus lekker aan de slag gegaan en heb naast de leuke kaart ook mooie kraftenveloppen en sluitzegels uitgekozen. De tekst is al bedrukt dus ik hoef niks te schrijven, op de enveloppen na. Ik heb nu al zin om deze te versturen!

Via Kaartje2go kun je echt ontzettend veel kaarten vinden. Van kaarten die al klaar zijn, tot kaarten die je helemaal kunt personaliseren. Ik vond dit hart mega tof en heb vervolgens een paar leuke foto’s via de site geupload. De basis stond al, dus ik hoefde alleen de standaard foto’s te vervangen. Ik heb een paar afbeeldingen laten staan en de rest staat vol met persoonlijke kiekjes. In eerste instantie wilde ik een leuke Kerstfoto van de jongen smaken, maar dat viel een beetje in het water, haha. De jongens werkten niet mee en uiteindelijk dacht ik ook ‘waar ben ik in hemelsnaam mee bezig?’ Ik heb dus gekozen voor deze vormgeving en ondanks de niet-Kerstige foto’s, is het toch een toffe Kerstkaart geworden! Het werkt allemaal heel makkelijk en duidelijk dus binnen een paar minuten was de kaart helemaal klaar.

Naast de Kerstkaarten ga ik dit jaar nieuwe Kerstballen kopen voor in de boom, koop ik nog wat andere decoratie en ga ik lekker aan de slag om het gezellig te maken hier in huis. Op Kerstavond willen we weer gaan gourmetten met de kinderen en op een Kerstdag, we zijn er nog niet helemaal over uit welke het gaat worden, komen vrienden uitgebreid eten. Hapjes, eten voor de kinderen en als zij eenmaal in bed liggen, gaan wij met zijn vieren lekker eten. We willen ook wat cadeautjes onder de boom, sowieso voor de kinderen, dus daar gaan we ook nog even naar kijken. Kerst wordt dit jaar niet saai!

Lezen

Ik wil lekker gaan lezen. Ik heb afgelopen week twee boeken uit gelezen en steeds weer als ik mijn e-reader pak neem ik mezelf voor om dat vaker te doen. Ik heb vorig jaar als doel gesteld dat ik 30 boeken wil gaan lezen en met 24 op de teller heb ik nog even te gaan. Nu weet ik niet zeker of ik 30 ga halen, maar ik hoop in ieder geval wat toffe boeken op de leeslijst te kunnen gaan zetten. Ter ontspanning, maar ook ter inspiratie voor mijn eigen boek. ’s Avonds vroeg naar bed, lekker met een kleedje op de bank. Ik kan daar zo van genieten en dat moet ik mezelf blijven vertellen.

Mindmap

Voor mezelf een mindmap maken voor 2020. Ik twijfel momenteel aan ontzettend veel. Ik vind mijn werk leuk maar ik merk dat ik er niet altijd meer voldoening uit haal. Ik vind het jammer dat ik niet zoveel betaalde opdrachten meer heb en dat de inkomsten dus uitblijven. Ik ben vaak inspiratieloos en weet echt even niet wat ik wil en welke kant ik op wil. Ik heb afgelopen weken ook gekeken naar vacatures en zelfs al wat brieven de deur uit gedaan, maar ook daar kom ik niet echt helemaal uit. Ik vind de vrijheid heerlijk met de kinderen en toen ik Maddox van school moest halen omdat ‘ie ziek was vond ik weer dat ik een heel fijne baan had. Toen ik niet werd gekozen na een sollicitatie bij een bedrijf voor een fulltime functie voelde ik ergens wel weer een opluchting, maar tegelijkertijd vond ik het jammer. Er gaat enorm veel door mijn hoofd en ik weet globaal wel wat ik wil en hoe ik het wil doen, maar de echte lijnen staan nog niet zo lekker uit. Ik wil mezelf daar de tijd voor geven, maar ik wil er wel nu nog mee starten. Mindmappen, alles opschrijven, rondkijken, strepen, dromen, doelen, dagboek schrijven etc. Alles moet ik gaan opschrijven en daar moet ik even wat middagen voor vrijmaken. Het gaat tenslotte om mijn toekomst en ik heb zin in een frisse wind. Iets dat me weer energie gaat geven, of het nu een baan in loondienst is of een frisse wind door Mommyhood. Mijn doel qua bezoekers is behaald en sindsdien voel ik me een beetje mwah.

Sparen

Sparen! Ik wil eigenlijk de komende tijd geen onnodige uitgaven doen (op de Sint- en Kerstaankopen na die al duur genoeg zijn), want op 4 januari (ik tel deze dag nog even mee) ga ik met Anke naar Amsterdam voor een gezellige dag. Lekker koffie drinken, lunchen, shoppen, slenteren. Ik heb er nu al onwijs veel zin in!

Waylon

Als we dan toch al bezig zijn met januari; ik ga naar een concert van Waylon in het theater en ook daar kijk ik onwijs naar uit. De voorpret maakt me al heel erg blij.

Uit eten

Raymond was gisteren jarig en is 35 geworden. Ik wilde niet met het zoveelste geurtje aankomen en aangezien we steeds als doel hebben om vaker met elkaar weg te gaan, neem ik hem morgen mee uit eten. Nu al zin in! Even gezellig met zijn tweetjes weer.

Rust

De laatste weken van 2019 vind ik al druk zat qua spanningen en hectiek bij de jongens, dus ik vind het wel prettig dat er weinig dingen gepland staan. Ik ga rustig verder met artikelen schrijven, ga leuke dingen doen met de jongens en met Raymond, hopelijk vaak naar het bos en voor heel december staat er eigenlijk nog niks in de agenda. Op Kerst na, dan. Dat voelt eigenlijk wel goed en rustig. Lekker de tijd nemen om mijn ding te doen, te kijken naar wat ik zoal wil in 2020, een beetje aan mijn boek sleutelen en vooral genieten van de donkere, gezellige dagen. En vroeg naar bed, want dat slaapgebrek eist nog steeds een beetje zijn tol. Alles op een laag tempo. In 2020 is het weer tijd om te knallen!

Wat heb jij nog voor mooie plannen?

 

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 Reacties

 1. 6 december 2019 / 12:01

  Je eerste zin brengt me meteen in stressmodus – bedankt he? 😉

 2. 6 december 2019 / 12:03

  een lekkere planning zo te lezen 🙂 hier een keer geen planning op wat etentjes na maar verder is het gewoon zien waar het schip strand 😀

 3. Nanda
  6 december 2019 / 12:50

  Wat een leuk kerstkaart heb je gemaakt!

  Nog gefeliciteerd met de verjaardag van Raymond. Eet smakelijk alvast!

 4. Jackie
  6 december 2019 / 16:23

  Super leuke kaarten! De linkjes werken alleen niet. Ik wil ook gaan bestellen. 🙂

  • Shirley
   Auteur
   6 december 2019 / 16:50

   Dankjewel, er stond een foutje in de link 🙂

 5. Jessica
  7 december 2019 / 10:35

  Gave kerstkaarten !

 6. Jolanda
  9 december 2019 / 12:24

  Heel benieuwd naar je lees-lijst van 2019! Voornemen is om in 2020 elke maand 1 boek te lezen (minimaal) dus inspiratie is meer dan welkom..

Secured By miniOrange