Dagboek van een bloggin’ mum part II

Dagboek van een bloggin’ mum part II

Een tijdje geleden had ik een artikel met daarin een geschreven dagboek. Ik liet jullie, met tijden en al, weten wat ik die dag zoal gedaan had en hoe ik het bloggen met het moederschap combineer. Op Styleguide heb ik wekelijks een fotodagboek waarin jullie kunnen zien wat ik de gehele week uitgespookt heb. Maar toen was er opeens iets nieuws; ploggen. Oftewel: photo bloggen, een hele dag lang. En wat leek me dat leuk! Niet voor iedere dag, maar gewoon heel af en toe. Om jullie mee te nemen in mijn leven. Mijn leven als een bloggin’ mum. Ik werk thuis, ben veel in de weer met Skyler en heb twee websites om te runnen. Daarnaast heb ik soms een freelance klus en geef ik mezelf wel eens een paar uurtjes vrij voor me-time. Moet ook gebeuren, toch? Vandaag, maandag 3 februari, heb ik de hele dag foto’s gemaakt van mijn bezigheden. En het zijn veel foto’s geworden! Ik begon met een afspraak bij het consultatiebureau, moest daarna even door naar een afspraak bij station Zuid en ging vervolgens naar huis om te werken. Ondertussen verzorgde ik Skyler uiteraard. Kijk mee naar mijn dag!

Eigenlijk mist er een eerste foto; ik was om half 5 wakker om Skyler zijn nachtvoeding te geven. Ik verschoon hem, maak snel de fles en kruip weer met hem in bed. Na het voeden vallen we direct weer in slaap, tot acht uur.

Net na achten; Raymond laat Muis uit en gaat naar zijn werk. Ik geef Skyler de fles.

Zo, voldaan! Ik laat hem nog even spartelen.

Dan kan ik rustig mijn kleding uitzoeken voor vandaag.

Skyler verschonen en aankleden. Ik ben zo dol op dit truitje van de Hema.

Skyler ligt nog even in bed te spelen zodat ik me verder klaar kan maken.

Muis is terug en wil eten! Tijd om dat te maken.

Normaal slaapt Skyler tot een uur of tien in bed maar nu moesten we vroeg op voor onze afspraak. Op de bank viel hij in slaap. Ik las op mijn iPads een paar blogs en checkte de sites.

Tijd om te wandelen!

Op naar het consultatiebureau om hem te wegen, na te laten kijken en voor zijn inenting. Nooit leuk maar moet helaas toch gebeuren.

In de wachtkamer. Ze zeggen altijd dat ik hem vast uit moet kleden maar de afspraak loopt altijd uit. Ik wacht daar dus steeds mee. Gelukkig is het wel lekker warm daar.

Oei. Er is er eentje heel boos op me. De prik zit er weer in en Skyler is helemaal goedgekeurd. Hij is al 60 cm en 6 kilo! Dat gaat hard.

Ik heb een volgende afspraak dus ga met de tram naar het station.

Op station Lelylaan pak ik de metro naar station Zuid waar ik een afspraak heb.

Ik ben te vroeg dus duik even de Paperchase in. Ondertussen ligt Skyler lekker te slapen in de wagen.

Tijd voor mijn afspraak!

Ik ging even langs bij Ruth, waar ik al eens over geschreven heb voor Styleguide. Gezellig even gesproken over de stand van zaken en direct een afspraak gemaakt. Ik krijg een massage als kraamcadeau. Superlief!

Eenmaal terug op station Lelylaan was het al half 1 en had ik superveel honger. Even een broodje kopen.

Thuis was het tijd voor de resterende voeding. Bij Phisage kreeg hij al iets maar dat dronk hij niet op.

Daarna viel hij in slaap en kon ik even aan mijn mailbox beginnen.

Ook plande ik een advertorial in die live moest.

Vervolgens zette Skyler het op een krijsen en na het uitkleden wist ik waarom. Poep. Overal. Sorry voor de vieze foto. Jullie wilden een bloggin mom, haha. Gelukkig zie je de achterkant niet… Even omspoelen en omkleden!

Daarna weer een happy man!

Helaas begint hij veel last van zijn inentingen te krijgen en krijg ik hem niet meer stil. Tijd voor de draagzak. Ik doe hem erin en werk nog even verder.

Ondertussen bestelde ik schoenen bij Sarenza. Ik krijg iedere maand een code en omdat ik deze al graag wilde en ze bijna uitverkocht waren, kon ik niet wachten toen ik de mail ontving.

Muziekje op. Hier was ik echt fan van! Ik heb Justin Nozuka zelfs nog gezien in Paradiso en de Melkweg.

Twee uur, tijd voor de volgende fles.

Ondertussen kwam Laura, een blogvriendinnetje, even langs. Ze woont sinds kort om de hoek dus we zien elkaar regelmatig.

Ze schiet even mijn outfit zodat ik weer een artikel voor op Styleguide heb!

Daarna geeft ze Skyler de rest van de fles zodat ik even aan het werk kon. Skyler is echt niet zo lekker en drinkt ieder uur een klein beetje. Niet erg, wel even onhandig.

Outfit inplannen!

Shit, ik krijg Skyler echt niet stil. Ik lach, maar ondertussen weet ik echt even niet wat ik moet doen. Knuffelen dan maar.

Daarna leg ik hem in de kinderwagen en is het tijd voor een rondje met Muis. Ik verruil mijn enkellaarsjes voor comfortabele sneakers en doe een dikke jas aan. Tijd om te wandelen!

Eenmaal terug wil hij weer een flesje.

Ik ben op dit soort momenten dolblij met mijn iPad. Lekker even het internet afstruinen. Hier keek ik de blog van blogvriendin en tevens blogger op Mommy To Be, Kelly.

Het is chaos op het werk van mijn vriend dus hij werkt tot laat. Ik heb gelukkig nog eten in de vriezer, gekregen van mams. Geen zin om voor mezelf te koken. Tijd voor pasta met gerookte kip, Franse kaas en courgette. Mjam!

Skyler slaapt eindelijk even dus ik heb tijd om wat afspraken in te plannen en to do-lists te maken. Ik hou van mijn agenda en kan echt niet zonder. Ik heb gelukkig veel inspiratie en maak een hele lijst met ideetjes voor artikelen. Hopelijk is Skyler morgen een beetje opgeknapt en kan ik wat meer aan de slag.

Namens de Negenmaandenbeurs mag ik eerdaags kaarten weggeven dus vandaag bespreken we de laatste dingetjes. Tijd om het artikel vast gereed te maken en het formulier terug te sturen. Keep you posted!

Ook schrijf ik nog twee kleine artikeltjes voor op Styleguide.nl.

Muis wil eten dus tijd om zijn hapjes neer te zetten! Oh, hij moet zo nodig naar de kapper…

Even een break! Ik maak het een beetje gezellig in huis en kijk Editie NL.

Skyler ligt nog in coma. Gelukkig maar. Hopelijk doet dat hem goed!

Ondertussen schrijf ik verjaardagskaarten; mijn broertje voor 5 februari 23 en Beau, zijn dochtertje en mijn nichtje, wordt 6 februari alweer 1 jaar!

Het huishouden gaat ook altijd door. Op vrijdag komt mijn moeder vaak helpen zodat ik doordeweeks nog maar wat kleine dingen moet doen. Was afhalen en opruimen. Gelukkig geen dingen die gestreken moeten worden…

Tijd om nog even wat geldzaken te regelen. En dan gaat de laptop uit! Het is inmiddels kwart voor 8.

Skyler wordt wakker dus ik druk de waterkoker aan en ga even snel met Muis naar buiten, met Skyler in de draagzak.

Kijk wie iets vrolijker is wakker geworden?!

Tijd voor zijn flesje. Eerst even verschonen en dan voeden. Voor de rest gezellig samen op de bank hangen.

Tijd voor GTST. Hoe druk mijn dag en/of avond ook is; dit is altijd even een rustmomentje. Verstand op 0 en naar onzin kijken. Heerlijk!

Voor nu maak ik er een einde aan omdat ik het toch wel erg graag vandaag online wil hebben en niet echt veel meer kan laten zien. De rest van de avond hangen we namelijk op de bank. Skyler een beetje suf met af en toe slapen en soms wakker. Ik kijk televisie en surf wat op mijn iPad. Mijn vriend komt pas laat thuis dus we zijn gezellig met zijn tweetjes. Om elf uur is het tijd voor de laatste voeding en duiken we in bed. Morgen een iets rustigere dag; we gaan alleen even ’s middags naar de stad voor een outfitfotootje en voor de rest hoop ik wat artikelen te kunnen typen.

Hopelijk vonden jullie dit eens leuk om te zien! Ik vond het super om de hele dag te fotograferen en om zo te zien wat je eigenlijk allemaal doet op een dag. Het wordt niet iets dagelijks of wekelijks, maar misschien neem ik jullie vaker een dagje mee, wanneer ik bijvoorbeeld iets leuks gepland heb of een volle dag tegemoet ga. Fijne avond!

Share:

29 Reacties

 1. 3 februari 2014 / 21:32

  Ge-wel-dige plog! Zo leuk om mee te kijken in het leven van mede mamabloggers. Wat onwijs leuk dat je mijn ‘Dag uit mijn leven vlog’ aan het bekijken was haha! En zo herkenbaar van het consultatie bureau, bij ons loopt het ook altijd uit en daarom kleed ik Lana ook pas op het laatste moment uit haha. En POEP zo herkenbaar lol 😛 Lana kan ook goed tussen haar luier doorpoepen, wat een prestatie haha. Heerlijk dat mamaleven!

 2. Julia
  3 februari 2014 / 21:42

  Leuk om te zien! Skyler lijkt jouw lach te hebben 🙂

 3. 3 februari 2014 / 21:46

  Leuk om te zien en die poepluier hoort er helemaal bij haha!

 4. 3 februari 2014 / 21:49

  Leuk om mee te mogen kijken!
  Hopen op een rustige nacht na de prikjes.

 5. Renee
  3 februari 2014 / 22:02

  Te leuk dit! En ik smelt helemaal weg van die ‘happy man’ foto! Wát een heerlijk ventje! Erg leuk om zo je dag te zien.

 6. 3 februari 2014 / 22:15

  Herkenbaar, dat half-uurtje-hoofd-leegmakenmoment om 20.00 uur !

 7. 3 februari 2014 / 22:16

  Superleuk om te zien. Ik vind dat ploffen echt tof. Leuk om een kijkje te krijgen in het leven van andere mama’s. Ik heb vandaag ook twee rompers met kak uit staan te spoelen 😉

 8. Tamara H
  3 februari 2014 / 22:46

  Leuke plog Shirley! Zeker vaker doen! 🙂

 9. 3 februari 2014 / 22:47

  Echt heel erg leuk, mag je vaker doen! En tja, die poepluiers heb ik ook nog wel eens. Bleghhh, maar het hoort erbij helaas.

 10. 3 februari 2014 / 22:54

  Leuk om te zien zeg!
  En wat is het toch een leuk mannetje, die Skyler van jullie ^^

 11. 3 februari 2014 / 23:25

  Wat leuk om te zien zeg! Heerlijk die poepluier hahaha maar dat hoort er inderdaad helemaal bij!

 12. 3 februari 2014 / 23:33

  Heel leuk om te zien en wat is die bovenste foto van Skyler prachtig!

 13. Nadia
  4 februari 2014 / 01:18

  Erg leuk om dit te zien, ik zou bijna vergeten dat dit maar van één dag is, jeetje wat druk!

 14. 4 februari 2014 / 01:41

  Super leuk om een dagje mee te mogen kijken in jouw leven! Plog’s zijn inderdaad helemaal hip and happening.. Had niet anders verwacht. Welke vrouw is er nu niet nieuwsgierig naar het leven en ritme van andere vrouwen! Ga je vaker Ploggen of wacht je nog even af?..

  • Shirley
   Auteur
   4 februari 2014 / 05:47

   Het is een hoop werk omdat je werkelijk de hele dag met je telefoon loopt om ieder moment vast te leggen. Maar ik vond het wel leuk om te doen! Misschien vaker bij afwisselende dagen? 1x in de week is geen optie denk ik, omdat ik soms ook gewoon een hele dag thuis ben. Maar het komt zeker terug 🙂

   • 5 februari 2014 / 13:22

    Hi Shirley!

    Als het mij vraagt dan zeg ik meteen; doen!
    Het is zo leuk om te zien hoe een normale dag uit het leven van een ander er uit ziet. Vlog’s vind ik ook leuk maar daar moet je dan echt even voor gaan zitten, geluid aan, ondertussen opmaken.. Nee, doe mij maar de Pog. Inmiddels staat er ook één online op mijn blog. Merkte je ook niet dat je dag dan een stuk interessanter is. Je bent je zo bewust van alles wat je doet.. Leuk!

 15. 4 februari 2014 / 09:54

  Leuk om te zien! Ik blijf het knap vinden hoe je alles combineert.

 16. 4 februari 2014 / 10:32

  Wat leuk om te zien, je doet het perfect als mama!

 17. 4 februari 2014 / 14:51

  leuk om te zien, een drukke dag met je kleintje! naar dat hij zich niet lekker voelde door de prikjes

 18. Stien
  4 februari 2014 / 17:37

  Superleuk geschreven!! aaah, lieve Skyler!! Wat een schattig gezichtje heeft ‘ie!

 19. 4 februari 2014 / 18:33

  Leuk om te zien/lezen. Die poepluier zoooo herkenbaar!

 20. 4 februari 2014 / 21:12

  Superleuk dit!

  Ik geloof niet dat ik het kan doen zelf maar het is wel ERG leuk om naar te kijken!
  Lastig als je kleinetje niet duidelijk kan maken wat hij wil en jij het ook niet meer weet he?

  Gelukkig komt het altijd weer goed 🙂

 21. 4 februari 2014 / 21:23

  wat doe je ontzettend veel op een dag. heel leuk om alles zo te zien!

 22. 5 februari 2014 / 14:07

  Wat ontzettend leuk om te zien wat je de hele dag door doet, was inderdaad wel een druk dagje. En wat besteed je veel tijd aan je sites, knap hoor!

 23. 5 februari 2014 / 21:24

  Ik ben dol op plogs. Wil het zelf ook nog eens doen, maar ben bang dat het heel saai wordt haha.
  Leuke foto’s in ieder geval, druk dagje zo!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.