(~215 B)
Dagboek van een bloggin’ mum part I

Dagboek van een bloggin’ mum part I

‘Maar wat doe jij de hele dag thuis? Als Skyler slaapt kun je toch makkelijk een paar artikelen schrijven? En neemt je vriend dan niks over? Lekker hoor, dat fulltime moederen. Wat een luxepositie dat je zo van je kind kunt genieten nu je thuis bent.’ Dat laatste is absoluut waar. Ik geniet met volle teugen van mijn kleine en ben ontzettend blij dat ik over 2 weken niet naar een baas moet en mijn kind naar de opvang moet brengen. Of ik dat wel of niet doe over een tijdje hangt een beetje af van het feit of ik goed kan werken met Skyler om me heen. Ik werk thuis en merk dat ik echt mijn handen vol heb aan hem. Twee dagen opvang of oppas zou een optie kunnen zijn. Maar nu nog niet. Mijn werk lijdt er momenteel nog onder en ik kom lang niet aan alles toe, maar deze kostbare tijd krijg ik nooit meer terug. En dat is me een stuk meer waard dan een artikel op mijn beeldscherm. De luxepositie van een bloggin’ mum.

Omdat er veel onduidelijkheid heerst over wat er nu allemaal bij het moederschap komt kijken en het vaak echt een onderschatte functie is heb ik een paar dagen een dagboek, inclusief tijden, bijgehouden. Gewoon om te laten zien wat ik zoal doe op een dag en hoe ik het moederschap combineer met bloggen. Het is niet zo makkelijk en ‘luxe’ als dat het lijkt. Maar geeft niet, zo dacht ik zelf ook. ‘O, dat combineer ik heel makkelijk. Skyler slaapt toch veel!’ Ik schreef er nog een heel artikel over met de houding ‘ik zie het wel, het komt vast allemaal goed.’ Daar kom ik een beetje op terug en als jullie onderstaande dagen lezen, zullen jullie begrijpen wat ik bedoel. Desalniettemin geniet ik overal van. Ik vind het heerlijk om te moederen en zodra ik dan echt even tijd voor mezelf heb, spring ik achter de laptop om een artikeltje te schrijven. Ik heb het voor vier dagen bijgehouden; een dag met een afspraak voor Skyler, een dag met een afspraak voor Styleguide, een dag met een ochtendje winkelen en middag werken en een dagje volledig thuis zonder verplichtingen. Kijk mee! Ik begin vandaag met de eerste twee dagen. De andere dagen zie je aan het eind van de week.

2014-01-06 12.38.35Maandag 6 januari.

03:30 uur: Skyler wordt wakker en komt voor de eerste fles. Redelijk snel, aangezien de vorige fles om 00:30 is geweest. Normaal redt hij het langer op de laatste fles. Ik ga mijn bed uit, zet de waterkoker aan, pak Skyler uit bed, verschoon hem en ga naar de keuken om de fles te maken. Vervolgens kruipen we samen in bed en voed ik hem daar. De fles duur ongeveer 30 minuten. Skyler heeft de tijd nodig om te drinken. Daarna goed omhoog houden omdat hij anders veel spuugt. De voedingsmomenten duren hierdoor een uur; verschonen, fles maken, voeden, boeren, voeden, boeren, goed omhoog houden en lekker even knuffelen of spelen (overdag).

04:30 uur: we vallen weer in slaap.

07:30 uur: mijn vriend gaat naar zijn werk en ik word wakker. Ook Skyler ligt al te trappelen en begint te miepen omdat ‘ie honger heeft. Alles herhaalt zich weer. Verschonen, fles maken, voeden, boeren. Vervolgens valt hij in slaap en ik maak van deze gelegenheid gebruik om even wat dingen voor mezelf te doen. Aankleden, mascara opsmeren, ik moet Univé bellen om Skyler bij mijn zorgverzekering in te schrijven en wil een artikel afmaken voor ’s middags. Bovendien plan ik een beautyartikel van Iris in voor Styleguide.

10:00 uur: Skyler wordt wakker en is onrustig. Ik probeer hem vast te verschonen en leg hem in de box. Hier spartelt hij gelukkig vrolijk zodat ik vast zijn tas kan klaarmaken. We hebben ’s middags een afspraak. Rond half 11 is hij niet meer te houden en wil hij toch echt eten.

10:30 uur: het voedritueel herhaalt zich.

11:30 uur: ik wil dat Skyler even gaat slapen nog maar hij heeft last van zijn krampen. Na een half uur huilen en troosten stop ik hem in de draagzak, waar hij gelukkig verder slaapt. Daarna leg ik hem over in de box.

12:30 uur: ik haal Skyler uit de box en ga met hem naar het consultatiebureau. Ik heb om 13:00 uur een afspraak voor zijn eerste prikken. Zo spannend!

14:15 uur: het liep allemaal lekker uit maar we zijn klaar. Op naar de apotheek om alvast paracetamol te halen voor als hij koorts krijgt. Bovendien kreeg ik een tip voor een middel tegen krampen. Dit haal ik bij de natuurwinkel op Osdorpplein. Daarna snel naar huis want Skyler wordt wakker en wil eten. Normaal heb ik de fles mee maar dat ben ik uit alle haast vergeten.

15:00 uur: het voedritueel.

16:00 uur: shit, mijn hondje moet nog naar buiten. Snel Skyler in de draagzak en een rondje lopen.

16:20 uur: Skyler is suf van de prikken en slaapt. Heerlijk! Tijd om een begin te maken met een artikel voor Styleguide en ondertussen mails wegwerken en iets voor mijn mediabureau regelen.

18:00 uur: Skyler slaapt nog steeds en ik kan rustig aan het eten beginnen.

18:30 uur: mijn vriend is nog niet thuis dus ik ga vast eten. Halverwege mijn bord wordt Skyler wakker en wil hij zijn fles. Ik krijg hem niet stil met troosten dus leg mijn eigen eten aan de kant om hem te voeden.

19:00 uur: mijn vriend komt thuis maar Skyler eet bij mij, dus ik ga verder met het voeden.

20:00 uur: wat is Skyler rustig! Die prikken maken hem heel slaperig, dus hij slaapt weer verder. Dit keer bij mij op schoot. Ik kijk GTST en eet de rest van mijn bord leeg.

20:30 uur: de buren sms’en of we iets komen drinken bij ze. Ik neem Skylers fles mee en voed hem daar rond 21:15 uur.

22:30 uur: we zijn thuis en mijn vriend neemt Skyler over. Ik duik nog even achter de laptop om een tekst na te kijken voor iemand en om wat mails weg te werken. Ik wil douchen maat zodra ik me aan het uitkleden ben, begint Skyler te huilen en zo te horen krijgt mijn vriend hem niet stil. Dan maar mee onder de douche. Is hij gelijk schoon.

23:45 uur: Skyler verschonen, uitkleden tot zijn rompertje omdat hij het ’s nachts warm heeft en alleen daar in slaapt, en kruip met hem in bed. Daar geef ik hem zijn laatste fles. We slapen om 00:30 uur.

2014-01-06 12.52.38Dinsdag 7 januari.

02:00 uur: Skyler wordt wakker en huilt. Dit kunnen de naweeën van de inentingen zijn, maar ik vermoed ook krampjes. Ik probeer hem te troosten en loop heen en weer. Vriendlief slaapt door. Hoe doen die mannen dat toch? We slapen om 03:00 uur weer.

04:00 uur: Skyler loopt te trappelen en weer te huilen. Zal hij de fles willen of gewoon last hebben? Ik troost hem en kijk het aan.

05:00 uur: Skyler wil nu toch echt eten. Het voedritueel.

06:30 uur: Skyler huilt weer. Hij is toch van slag door de prikken denk ik.Gelukkig slaapt hij een half uur later weer.

08:00 uur: mijn vriend gaat naar zijn werk en ik word wakker. Skyler slaapt nog dus ik ga vast mijn mails doen en dit artikel beginnen. Ondertussen kook ik water voor zijn fles en de thermoskan en maak ik de tas klaar. We moeten weer op pad. Daarnaast kleed ik me aan en doe ik mijn haar en mascara.

08:45 uur: Skyler is nog niet wakker maar ik moet nu echt opschieten. Ik verschoon hem, kleed hem snel aan en geef de fles. Iets sneller dan normaal allemaal.

09:30 uur: klaar om te gaan. Op naar de stad voor een presentatie van H&M voor Styleguide.

10:00 uur: de presentatie is van 10 tot 1 in de showroom in Amsterdam. Ik ga eerder weg vanwege Skylers voeding.

11:30 uur: ik ga altijd naar de Bijenkorf als het tijd is om te voeden. De verschoonruimtes zijn daar fijn en de fles kan ik rustig bij buddy Mika geven, die bij Rob Peetoom werkt. Zo kan ik er de tijd voor nemen. Ondertussen neem ik even wat te eten want dat heb ik nog niet gedaan.

14:15 uur: na het voeden ben ik nog outfitfoto’s wezen schieten en daarna pakte ik de tram naar huis, die ook nog een half uurtje duurt. Om kwart over 2 ben ik thuis. Skyler slaapt nog in de kinderwagen dus ik ga snel foto’s importeren en dit artikel aanvullen.

14:30 uur: dat was van korte duur. Skyler wordt wakker en begint te mopperen. Ik laat hem even maar als het mopperen overgaat in hard huilen pak ik hem op. Ik knuffel even met hem en daarna is het weer tijd voor zijn flesje.

14:45 uur: voedritueel. Verschonen, voeden, boeren, omhoog houden en knuffelen. Zo zijn we weer een uur verder.

15:45 uur: tijd voor een rondje met ons hondje.

16:00 uur: Skyler heeft veel last van krampen en vandaag is het weer zover. Ik moet hem de hele tijd bij me houden en heen en weer lopen om hem te kalmeren. Op een gegeven moment is hij iets rustiger en stop ik hem in de draagzak bij me. Zo kan ik toch nog eventjes werken.

16:30 uur: Skyler slaapt eindelijk. Wel in de draagzak maar voor nu maakt dat niet uit. Ik check mijn outfitfoto’s en zet deze direct online. Daarnaast zoek ik de foto’s uit van de presentatie van H&M vanmorgen en werk ik wat mails weg. Ik mail en brainstorm met Weight Watchers omdat ik freelance voor ze schrijf en ze weer twee opdrachten voor me hebben. Deadlines? 16 en 23 januari. Ik moet aan de bak aankomende dagen.

17:00 uur: ik begin net aan mijn artikel over H&M als ik Skyler weer hoor huilen. Hij trappelt met zijn beentjes en heeft weer last van krampen. Ik zet het artikel in draft en kruip met hem op de bank. Dat is dan het enige wat nog helpt: tegen mijn borst aan met zijn hoofd, speentje in zijn mond en doekje in zijn hand. Hij valt in slaap en ik maak van de gelegenheid gebruik om even op mijn iPad wat leuke sites te bezoeken. Ik begin enorm hoofdpijn te krijgen.

18:00 uur: mijn vriend is laat dus ik gooi een stokbroodje in de oven. Ondertussen in Skyler weer wakker en wil hij eten. Het verschonen en voeden begint weer.

19:00 uur: Skyler is wakker maar vermaakt zich in de box. Hij is heel ongeduldig en is snel op iets uitgekeken dus ik weet dat dit niet langer dan een half uur duurt. Ik ga snel eten.

19:30 uur: hondje uitlaten. Normaal doet mijn vriend dat zodra hij thuiskomt maar dat is voor vandaag even iets te laat.

19:50 uur:extra verschoonbeurt vanwege een gigantische poepluier…

20:00 uur: GTST! Ik neem wat drinken en plof op de bank met Skyler die nog steeds onrustig is.

21:00 uur: voedertijd!

21:30 uur: vriendlief is eindelijk thuis van zijn werk. Hij werkt op Schiphol in de logistiek en maakt lange dagen.

21:40 uur: Skyler slaapt en ik geef hem over aan Raymond. Ik ga mijn artikel over H&M afmaken en vind het daarna mooi geweest. De laptop gaat uit om 10 uur.

22:00 uur: Skyler huilt veel bij Raymond en anderen en is echt een moederskindje. Nu heeft hij een huiluurtje. Ik neem hem over en doe hem in de draagzak. Ik krijg hem niet stil dus loop rondjes door de huiskamer. Geen Dexter kijken vanavond. Gewoon blijven lopen en wiegen… ik vermoed weer krampen aangezien hij als een gek op zijn handjes en speen sabbelt.

(Dit artikel wordt ingepland via mijn telefoon en onze laatste activiteit is hetzelfde als altijd dus ik gebruik de standaard dagen om dit artikel vandaag nog online te kunnen zetten)

23:00 uur: Skyler wil eten dus het voedingsritueel gaat weer van start. Terwijl ik Skyler verschoon maakt Raymond zijn fles. Ik trek mijn pyjama aan, poets mijn tanden en duik in bed, waar ik altijd zijn laatste fles geef. Om 00:30 uur slapen we ongeveer.

Twee dagen waarin ik continu bezig ben geweest. En dan heb ik alleen een paar artikeltjes voor Styleguide en nog niks aan het huishouden gedaan, nog niet Mommytobe kunnen updaten (op dit dagboek na) of boodschappen gehaald. Dat komt de volgende dagen want dat moet echt gebeuren. Gelukkig doet mijn vriend een hoop in het weekend maar ik wil echt even opruimen en moet echt naar AH om dingen te halen die zondag niet voorradig waren. Stay tuned!

DSC_0016

 

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

33 Reacties

 1. 7 januari 2014 / 22:48

  Leuk om te lezen!!! En zooooooooooooooooooo herkenbaar 😉 Ik mis nog het douchen en opmaken/aankleden van jou. En dan eigenlijk de versie: Raymond gaat de deur uit, Skyler slaapt nog, ik ga snel douchen en bij de eerste stralen hoor ik Skyler opeens huilen. Shampoo in mijn haar, handdoek om – speentje erin, Skyler stil. Terug naar de douche, uitspoelen, shit Skyler huilt weer 😉 Afijn, je snapt vast wat ik bedoel hihi.

  • Shirley
   Auteur
   7 januari 2014 / 23:15

   Shit, dat vergeet ik er helemaal in te zetten haha. Heb hem aangevuld. Vanwege mijn eczeem douche ik niet iedere dag maar als ik ga dan neem ik hem mee of ga ik alleen, als ik de mazzel heb dat Skyler slaapt. Haha. Eigenlijk altijd in de avond zodat Raymond thuis is om hem op te vangen en af te drogen of hem vast te houden als ik eronder sta 😉

 2. 7 januari 2014 / 23:09

  Mooi artikel. Je laat duidelijk zien dat het moederschap niet te onderschatten is. Het lijkt me moeilijk om alles te combineren, maar jij doet dat zeker goed!

 3. 7 januari 2014 / 23:44

  Pfoeeh dat klinkt heel erg druk! Je doet het natuurlijk allemaal met liefde maar het lijkt me wel een hele omschakeling zeg!

 4. Danny
  7 januari 2014 / 23:57

  Uiteindelijk wordt het echt makkelijker!!!!!
  Vind het al knap dat jij elke dag zo vroeg op staat! Ik stond altijd pas op allebei wakker werd uit zichzelf!

 5. 8 januari 2014 / 00:13

  Wauw echt respect hoe je alles zo managet! Door zo’n kijkje in jou leven krijg je een veel beter idee hoe zo’n verandering er werkelijk uitziet.. Mooi artikel!

 6. 8 januari 2014 / 00:39

  Wow Shir, dit had ik niet verwacht! Een kindje is niet niks en zo in combinatie met bloggen bijna niet te doen joh. Echt knap dat het allemaal gaat!

  • Shirley
   Auteur
   8 januari 2014 / 08:56

   Haha! Ik ben benieuwd hoe jij dat gaat doen als het eenmaal zover is 😉

 7. 8 januari 2014 / 00:51

  Zo herkenbaar! En vooral dat onze kleine ook alleen bij mij rustig wordt. As I type, is Elvy onrustig en lukt het me vriend maar net. No more blog reading for me. Gelukkig hebben we de smartphones en tablets. Brengt me trouwens op een idee om me vriend te laten zien, dat ik soms echt ff tijd voor mezelf nodig heb, al is het maar een uur als de kleine slaapt.

 8. 8 januari 2014 / 00:57

  Oh boy, wat herkenbaar. Het weet wat die baby’s. Ik werk ook vanuit huis en word er soms helemaal knetter van. Hier onlangs de knoop doorgehakt om toch opvang te regelen. Ik red het anders echt niet. Maar goed, dat monster van mij is al iets ouder en ik begin op het punt te raken dat ik het heerlijk vind hem af en toe even elders te laten. Heb jij toevallig ook dat wanneer je vriend thuiskomt, hij gelijk een kind krijgt overhandigd?

  • Shirley
   Auteur
   8 januari 2014 / 08:56

   Nee, niet altijd. Vaak als hij thuiskomt zit ik met hem op de bank omdat hij net slaapt of eet. Dan blijft hij lekker bij mij. Toch wil/moet ik hem even vaker overdragen voor mijn eigen rust, haha! 😉

 9. Samantha
  8 januari 2014 / 07:36

  Wat ontzettend herkenbaar haha heerlijk! Mijn kindje wou de eerste 3 mnd niks anders dan bij mij zijn! Lekker van genieten ook al is het soms vermoeiend 😉 hihi. Na de 3 mnd sliep hij wel in zn eigen ved, dat was echt wennen, de ene dag deed ik dingen voor mezelf ebln de andere x huishouden.

  ik gebruikte voor Jason venkelwater voor krampjes, echt wonderspul!!
  Succes en geniet ervan 🙂

 10. EVI
  8 januari 2014 / 07:53

  Herkenbaar, van thuis uit werken met een baby is voor mij onbegonnen werk. Maar hij is nu nog zo kleintjes, normaal krijg je 3 maanden moederschapsverlof, en daar zou ik me toch aan houden ook. Moeten jullie bij jullie ook bijna een jaar op voorhand inschrijven voor een opvangplek?

  • Shirley
   Auteur
   8 januari 2014 / 08:54

   Nee, hier valt het heel erg mee! Juist omdat er zo ongelofelijk veel zijn…

 11. 8 januari 2014 / 10:00

  Leuk om te lezen! Dat moederschap is niet alleen een fulltime baan, maar ook een top sport. En die mannen…die slapen niet altijd echt hoor….die kunnen héél goed doen ALSOF ze slapen ;).

 12. 8 januari 2014 / 11:41

  Zo herkenbaar idd. En het is iets wat je gewoon niet verwacht vooraf. Zelfs W. snapte echt niet waarom ik vaak om 22u gewoon helemaal op was. Tot hij tussen kerst en oud en nieuw een paar dagen thuis was.. Nu snapt ie het heeeel goed en helpt veel meer mee.

 13. 8 januari 2014 / 13:01

  Wow, dit klinkt echt wel heel druk! Knap dat je het toch nog kunt combineren met bloggen 🙂

 14. Stien
  8 januari 2014 / 14:22

  Dit is echt een heel leuk artikel om te lezen!! Ik ben heel blij dat je dit geschreven heb en ook ik was hier heel benieuwd naar!! Superleuke en schattige foto’s!!

 15. 8 januari 2014 / 15:17

  Wauw dat klinkt echt superzwaar! Petje af hoor!

 16. Sanne
  8 januari 2014 / 15:19

  Hi Shirley!

  Ik lees veel mee en zag dat Skyler erg veel spuugt en last van zijn buikje heeft, nu ik je dagboek lees zie ik dat je ook een uur over een fles doet.
  Dit is voor mij een hele herkenbare situatie, mijn kindje deed dit ook!

  Heb je al eens gevraagd of hij misschien een lichte vorm van koemelk allergie kan hebben? Een vervangende dokter dacht dit over mijn dochter en schreef een maand lang Friso Allergy Care voor, vanaf de eerste fles ging het al beter!
  Geen kramp meer, bijna nooit meer spugen, echt een verademing.

  Ik weet dat niet alle kindjes hetzelfde zijn maar had zelf nooit aan allergie gedacht omdat mijn dochter geen uitslag of kortademigheid oid had en dacht misschien heb jij er ook baat bij.

  Succes!

 17. xPuxex
  8 januari 2014 / 15:28

  Als ik dit lees begin ik toch te twijfelen waar ik aan ben begonnen en waarom ik toch ook zo graag een kind wilde…. Nee, maar serieus… RESPECT! Vind je uberhaupt nog tijd voor jezelf? Jammer dat zoveel mensen het onderschatten en denken dat het een luxe en makkelijk is thuiswerken icm voor je kindje zorgen.

 18. Saskia
  8 januari 2014 / 17:58

  Wauw dat klinkt een stuk intensiever dan wat ik dacht! Knap dat je het allemaal nog vol weet te houden Shirley 🙂

 19. Nadia
  8 januari 2014 / 21:24

  Klinkt erg druk, dat had ik niet verwacht… Ik zou inderdaad ook denken ‘de baby slaapt de hele dag, lekker veel tijd voor jezelf’.

 20. Nathalie
  9 januari 2014 / 00:10

  Hoe heet het middel tegen krampen wat je bij de natuurwinkel kocht?

  Verder een heel herkenbaar artikel. Mijn zoontje is 6 weken en houd me de hele dag bezig.

  • Shirley
   Auteur
   9 januari 2014 / 07:04

   ABC Dophilus! Heb het zelf nog niet gebruikt trouwens!

 21. 9 januari 2014 / 00:44

  Leuk artikel! En herkenbaar! Maar het wordt snel wat relaxter allemaal, let maar op! Wel een gekke opmerking; onze kraam raadde gekookt water af voor flesvoeding, omdat dit dan te gezuiverd zou zijn en baby daarvan kramp kon krijgen? Dus opwarmen in magnetron of fleswarmer tot net voor het kookpunt.. Nu ik jouw stukje lees over water uit de waterkoker … De waterkoker had mijn leven een stuk makkelijker gemaakt de eerste weken, dat gehannes met die flessenwarmer…. Wish I knew!

  • Shirley
   Auteur
   9 januari 2014 / 07:03

   Serieus? Hier mocht het gewoon hoor! Ook op de verpakking van de voeding staat het vermeld 🙂 merk geen verschil tussen gekookt water en via de magnetron opgewarmd en gebruikte eerst altijd de magnetron tot ik over ben gegaan op Friso. Dat moet in gekookt water om het goed op te laten lossen 🙂

   • 9 januari 2014 / 15:50

    Das dus precies het drama geweest hier, dat het niet altijd lekker oploste! En vooral die eerste maanden, als ze maar kleine beetjes krijgen, was dat erg lastig!

 22. 12 januari 2014 / 21:03

  Klinkt ontzettend druk! Wel heel erg leuk om te lezen, aangezien ik in mei ook mijn eerste kindje krijg. 🙂 Ben benieuwd hoe dat allemaal gaat en hoe snel ik zelf weer aan het werk wil/kan.

 23. Anls
  19 januari 2014 / 16:28

  Klinkt erg bekend haha maar hopelijk kun je snel om de 4 u voeden ipv 3 dat scheelt al een berg. Misschien mag je al meer cc geven? Succes!

Secured By miniOrange