Mommy’s boekenhoek #2

Mommy’s boekenhoek #2

Knuffelbeesten

Het is weer bijna Valentijnsdag. En waar gaat het om op Valentijnsdag? De liefde! En om knuffelen! En knuffelen kan je, behalve met je geliefde, natuurlijk ook met je kindje. Daarom vandaag twee knuffelboeken.

Het grote knuffelboek van Guido van Genechten; dit is een eenvoudig boekje om gezellig samen te bekijken, bijvoorbeeld voor het slapengaan.
Het gaat over verschillende dieren die verschillende knuffels geven. En het eindigt met… een mensenknuffel. Die kan je natuurlijk nadoen, maar het is ook heel leuk om eens een dierenknuffel te geven, bijvoorbeeld een heel langzame schildpaddenknuffel, of een heel voorzichtige egelknuffel.

Dan zijn er ook nog dieren die het knuffelen nog moeten leren, zoals Dorus de beer uit Ik wil een knuffel van David Melling. Hij heeft erg veel zin in een knuffel, maar weet nog niet zo goed hoe hij het aan moet pakken. Zo wil hij graag een grote knuffel, en omhelst daarom een rotsblok (dat is behoorlijk groot!). Maar dat valt toch een beetje tegen. Dan maar een lange knuffel: maar helaas, de knuffel met een lange boomstam bevalt ook niet echt. Zo klungelt hij door, tot hij in de berengrot komt en precies de goede warme berenknuffel krijgt van zijn moeder.

Leuk zijn op de laatste bladzijden de verschillende manieren van knuffelen, die worden uitgebeeld door de schaapjes die in het boek op de achtergrond figureren. Wat te denken van een groepsknuffel, een ondersteboven-knuffel of een zij-aan-zij-knuffel? Ook dit boek nodigt uit tot nadoen, en in elk geval tot een lekkere leesknuffel!

Vrolijke Valentijn!

Share:

9 Reacties

 1. 5 februari 2014 / 21:29

  Whahha hilarisch die beer die met een boom knuffelt. Leuk!

 2. 6 februari 2014 / 08:41

  Wat leuk dit boek! Ik kijk er nu al uit om onze dochter voor te lezen en haar dam helemaal in spel daarbij te betrekken, geweldig!

 3. Claudia
  6 februari 2014 / 08:56

  Ohhh deze zijn leuk zeg. Goeie tip!!!!

 4. 6 februari 2014 / 17:35

  Leuk!! Verleden week als kraam cadeau van vriendlief zijn werk meerdere boekjes gehad waaronder ook het boek ‘de allerliefste knuffel van de hele wereld’. Ook echt een aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.