Op vakantie met je baby

Op vakantie met je baby

Dit bericht is een advertorial.

Een aantal jaar geleden gingen mijn ouders, mijn broertje en ik voor het eerst met het vliegtuig op vakantie. Portugal was de bestemming! We verbleven in een appartementencomplexje waar we alles in de buurt hadden. Een zwembad voor de deur, het strand om de hoek, een leuk stadje op loopafstand, een gezellige boulevard en leuke uitvalswegen naar bezienswaardigheden. Ik weet nog goed dat mijn broertje en ik in de ene kamer sliepen, en mijn ouders een aparte kamer hadden. Dolle pret, natuurlijk! We ontbeten ‘s ochtends in de kamer, ‘s middags bakte mijn vader vaak een eitje en ‘s avonds gingen we heerlijk uit eten. Wat dat betreft is een appartement ideaal. Je kunt gaan en staan waar je wil, eten wanneer en waar je wilt, dingen zelf klaarmaken en je hoeft geen rekening te houden met eettijden. Perfect als je op vakantie gaat met een baby die zijn vaste slaap- en eetuurtjes heeft. Je hebt alles bij de hand, de baby krijgt een thuisgevoel en jullie zijn er heerlijk uit. Win-win!

Wat me tijdens die reis opviel was dat er veel jonge kindjes in de stad waren. Baby’s in draagzakken, kinderen op het strand, jochies in zwembroekje aan de hand van mama en schattige gebruinde meisjes op de nek van papa. Niet zo gek, want Portugal is een goede vakantiebestemming voor gezinnen met kinderen. Vooral de oostkust van de Algarve is ideaal door de lange vlakke zandstranden, appartementen accommodaties met veel ruimte (veelal 2-kamer appartementen), tal van activiteiten en bezienswaardigheden (ook voor kinderen) en het geweldige klimaat. Zacht en zonnig in het voor- en najaar en met temperaturen rond de 30 graden in de zomer. Niet te heet, maar gewoon heerlijk genieten.

Primavera Reizen is al meer dan 20 jaar de specialist in Portugal reizen. Niet zo grootschalig als de grote touroperators; zij kennen iedere accommodatie van binnen en van buiten waardoor ze altijd het beste advies geven. What you see is what you get! En dat wil je als je met je kindje weg gaat. Onbezorgd genieten van het land, de rust, het klimaat en van elkaar.

Maar ja, wat kost nu zoiets? Een familievakantie in Portugal in een appartement, er vanuit gaande dat je met twee volwassenen en een kindje bent, komt op ongeveer 990 euro. Dan ben je acht dagen heerlijk in het buitenland. Bovendien kun je bij Primavera Reizen je vakantie nog iets uitbreiden met een diner chequeboekje voor 65 euro voor 7 diners (!), een auto, fiets en diverse excursies. Je weet dan dat alles geregeld is. Misschien niet zo spontaan als dat je deed voordat je kids kreeg, maar je weet dat je nu op alles voorbereid moet zijn. Heerlijk dat je daar aan komt en voor de rest geen zorgen meer hebt.

Nog even wat praktische informatie over Portugal op een rijtje: de beste reistijd is van mei tot en met september, maar in het voor- en najaar zijn de temperaturen ideaal om met een baby of peuter te reizen. In de Algarve is het in die seizoenen tussen de 18 en 25 graden. En laten we wel wezen, zolang je kind nog niet leerplichtig is, zijn dat ook de meest voordelige periodes om op vakantie te gaan. Zowel qua geld als drukte. Vanaf Schiphol vlieg je in circa 3,5 uur naar Faro in de Algarve, het tijdsverschil met Nederland is 1 uur vroeger en je baby of peuter heeft geen vaccinaties nodig om naar Portugal te reizen. Ik ga even op de website kijken want misschien zit ik wel in Portugal in het najaar. Het klinkt in ieder geval héél aantrekkelijk…

Share:

10 Reacties

 1. 3 februari 2014 / 14:01

  Op Kreta is het ook ideaal voor kinderen. Mijn vriend en ik zaten vorig jaar in een super mooi appartement-achtig hotel, waar ook heeeeel veel kleine kindjes waren (Stalis, heel gezinsvriendelijk)!

 2. 3 februari 2014 / 14:15

  Portugal staat ook nog op mijn lijstje, dit jaar gaan we met ons zoontje kamperen in nederland met mijn vader en zijn vriendin. Ook heel leuk! Liefs

 3. 3 februari 2014 / 14:25

  Portugal klinkt heerlijk, moet wel zeggen 990 voor 8 dagen… dat kan beter 😉

  • Cristina
   14 februari 2014 / 02:46

   Het hangt van waar ja naar toe gaat…….Algarve is altijd duurder in de zomer. Já heb kleine dorpjes niet vet van het strand waar je goedkoper uit bent.

 4. 3 februari 2014 / 16:03

  Zelf ben ik al twee keer in Portugal geweest en waren het van plan dit jaar te gaan bezoeken. Toen de plannen echter concreter worden zagen we het toch nog niet echt zitten met een baby, en anderhalf jaar oude dreumes inclusief bijbehorende maxi cosi’s, wandelwagen, buggy etc. Maar staat zeker hoog in mijn wenstenlijst.

 5. 3 februari 2014 / 16:53

  Portugal is leuk! We zijn er een paar geweest maar nog niet met ons kind.

 6. Stien
  3 februari 2014 / 19:10

  Ik ben naar Porto geweest! Dicht bij de stad, met een Portugees trammetje naar het strand, mooie parken, leuke cafeetjes, heerlijk hotel en een zalige zon… Heerlijk, kan ik je verzekeren 🙂 Portugal is echt een aanrader als vakantiebestemming!

 7. Ingrid
  5 februari 2014 / 18:59

  Ik ga al 10 jaar met Primavera nasr de Algarve in feb en nov, erg goed reisaanbod en prima prijs/kwaliteitverhouding! Aanrader!

 8. Cristina
  14 februari 2014 / 02:55

  Zelf ben ik van Portugees afkomst en kan jullie misschien aanraden om naar het dorpje SESIMBRA te kijken/googlen ook prachtig en aan het strand en je bent ongeveer 30km van Lissabon af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.