(~215 B)
Als we veel geld winnen, kopen de kinderen…

Als we veel geld winnen, kopen de kinderen…

Met twee kinderen in huis is het altijd heel druk en gezellig. De jongens kunnen niet met en niet zonder elkaar en produceren een hoop geluid samen. Ook hebben ze altijd wel wat te wensen. Ze willen iets te eten, te drinken, te snoepen, te kopen, te vragen. De wensen zijn eindeloos en af en toe klink ik net als mijn moeder: ‘het geld groeit me niet op de rug!’ of ‘zie jij een geldboom in de tuin?’ Als het aan hen ligt ren ik na ieder verzoek direct naar de winkel om het in te willigen en hun dromen waar te maken. Zo werkt dat niet altijd in het echte leven, helaas. Ik heb ook heel wat te wensen, maar moet toch echt vaak die wensen parkeren voor ooit of zelfs nooit.

Ik heb de jongens gevraagd wat ze direct willen kopen als alles mogelijk was. Nou, de antwoorden waren fantastisch en ik deel er graag een paar met jullie. Van grote wensen tot dingen die eigenlijk direct wel geregeld kunnen worden…

1. Een mega groot opblaasbaar zwembad voor in de tuin, aldus Maddox. Skyler wil het liefst een zwembad die we bij een villa om de hoek zien, een frame zwembad. Toen ik vertelde dat de trampoline dan plaats moest maken, waren ze opeens niet meer zo zeker van hun keuze…

2. Skyler wil dolgraag een Playstation want ja: ‘daar hebben ze weer andere spellen voor en dat is ook heel erg vet!’ Toen ik vroeg wanneer hij dat wilde kopen, was zijn antwoord: ‘ik heb nog geen partijtje gevierd, misschien kunnen de kinderen dat samen kopen voor mij?’ Grapjas. Dat wordt sparen, vriend.

3. Als ik Maddox vraag wat hij naast het zwembad nog meer wil, roept hij steevast: ‘skateboard!’ Nou, dat wordt geregeld. Die krijgt hij van opa en oma voor zijn verjaardag.

4. ‘Ik wil heel graag Monopoly Junior! Dat speelde ik bij S. thuis en dat was super leuk!’, aldus Skyler. Nou, daar gaan we maar even voor kijken want voor een (offline!) spelletje, ben ik altijd wel te paaien. Ik wil Skyler wat meer los hebben van een scherm dus als dit gaat helpen, ben ik absoluut bereid om het aan te schaffen.

5. Maddox moest even verder nadenken en opeens wist hij het: ‘ik wil een hoog bed, net als Skyler!’ Dat gaan we regelen als hij iets ouder is én als hij in zijn eigen bed kan blijven ’s nachts. Dat is nog steeds een dingetje… Niet in eigen bed slapen betekent ook dat er geen eigen bed nodig is. Wie weet gaat dat helpen, haha. Hij komt nu nog steeds iedere nacht tussen ons in gekropen. De ene nacht blijft het hierbij en slaapt hij rustig verder (vind ik prima); een andere avond en nacht blijft hij maar onrustig en slapen we allemaal niet. Best wel killing, ook al zijn we het gewend na al die jaren.

6. ‘De blauwe, grote Paw Patrol auto wil ik dan kopen!’ Guess what: die staat al weken in de kast tot je eindelijk op de wc gaat poepen, maar dat gebeurt nog niet. Zindelijkheidstraining is een b*tch.

7. Skyler weet nog iets te noemen: ‘Een nieuwe fiets!’ Ja, snap ik heel goed. Hij heeft nu een te kleine fiets en we zijn op zoek naar een nieuw exemplaar. Dat komt er dus heel snel aan.

8. Skyler is dol op online Fortnite spelen met zijn klasgenoten en als het aan hem ligt, koopt hij iedere week nieuwe dansjes en skins via de shop. Hij heeft al eens ‘per ongeluk’ voor 20 euro zooi besteld wat uiteindelijk via Raymonds creditcard werd afgeschreven. Oeps, haha. Gelukkig begrijpt hij het nu wel beter, dat dat niet zomaar kan.

9. ‘Dan wil ik nu naar camping Bakkum!’ Ahh, Maddox heeft het al weken over de camping. Nog een paar weken, vriend.

10. ‘Dan wil ik net zo’n auto kopen als Enzo heeft!’ Kleine jongens worden groot en Skyler kijkt best wel op tegen Youtubers als Enzo en Dylan. ‘Mam, wat is Dylan hier goed in, hè?’

11. ‘Doe ook maar een skelter!’ hoor ik Maddox roepen. We hebben helaas een heel klein schuurtje waar momenteel geen skelter in past. Anders had ‘ie deze voor zijn verjaardag gekregen van ons. We vinden het te zonde hem deze buiten te laten staan.

12. Maddox sluit hem af: ‘een lolly!’ Een kinderhand is snel gevuld.

Delen:
Secured By miniOrange