(~215 B)
Onze vakantieplannen voor 2021, mits Corona het toelaat

Onze vakantieplannen voor 2021, mits Corona het toelaat

Vorig jaar boekten we al redelijk op tijd onze zomervakantie, begin februari om precies te zijn. We hadden een heel leuke camping in Frankrijk gevonden, mijn ouders wilden graag mee en het aftellen kon beginnen nadat we de boeking rond hadden gemaakt. Wat we niet wisten, was dat Corona niet veel later ons land binnenkwam en de boel op zijn kop zette. We hielden hoop, maar uiteindelijk durfden we het niet aan en boekten we onze vakantie om. Er was rond die tijd veel onduidelijk over grenzen die wel of niet openbleven en we wilden het risico niet nemen om ergens vast te komen zitten. Na de omboeking hoorden we twee dagen later dat de grenzen wel openbleven, maar toen hadden we onze keuze al gemaakt. We verschoven Frankrijk naar volgend jaar en kregen een voucher.

Camping in Frankrijk

De voucher is voor dit jaar, maar of het echt dit jaar gaat gebeuren? Niemand weet hoe de komende maanden eruit komen te zien. Vorig jaar belandden we uiteindelijk in Haaksbergen en daar hebben we een heerlijke zomervakantie gehad. Het heeft mijn beeld over een zomervakantie echt veranderd en ik sta nu veel meer open voor een vakantie in eigen land. Omdat we Frankrijk al deels betaald hebben, ontvingen we dus een voucher voor zomer 2021. We wachten het af. Als het mogelijk is om naar het buitenland te gaan (waar ik zelf eerlijk gezegd niet zo zeker van ben), gaan we naar deze camping in Frankrijk met mijn ouders. Zo niet, dan moeten we de plannen omgooien en gaan we weer op zoek naar een camping in Nederland. Ook prima, maar dan zijn we waarschijnlijk wel een deel van het geld kwijt. Het is jammer dat we niet zo ver vooruit kunnen kijken en niet nu alvast plannen kunnen maken. Als het niet door kan gaan is het prima om in Nederland een camping te zoeken, maar daar kunnen we ook niet al te lang mee wachten. We zijn niet de enige die in eigen land willen of zelfs moeten blijven.

De zomervakantie is dus nog een beetje onduidelijk, maar voor de meivakantie hebben we wel iets leuks geboekt. We wilden heel graag weg tijdens deze twee weken en wel om de volgende redenen; in de meivakantie is het vaak mooi weer, het is rond Maddox’ verjaardag en hij start daarna op school én mijn boek ligt dan bijna in de winkels. Tijd om er dus even lekker tussenuit te gaan. Omdat we zo hebben genoten van camping Bakkum tijdens de herfstvakantie, hebben we besloten om dit voor de meivakantie weer te boeken.

Camping Bakkum in de meivakantie

Wat ik zo leuk en fijn vind aan camping Bakkum is de locatie. Je zit vlak bij het strand en aan de rand van een prachtig bos. Bovendien zijn de kinderen dol op Eeki en worden er iedere dag nog liedjes van deze camping geluisterd. Er zijn veel speelmogelijkheden en ik vond het enorm prettig dat er een soort centraal punt is gecreëerd waar we koffies kunnen halen, taartjes kunnen eten, een boodschap kunnen doen en eten kunnen afhalen. Je leeft echt in een bubbel, op slechts een half uurtje van huis. Ik verheug me nu al op de wandelingen met koffies en thee in de hand, de pizza, de wandelingen over het strand en de blije snoetjes van de kinderen. Ook deze keer gaan we gezellig met onze vrienden Anke en Jirka en hun kinderen. Tijdens de herfstvakantie was het behoorlijk koud maar hebben we ons fantastisch vermaakt; hopelijk doet de lente daar nog een schepje bovenop.

Horeca open?

Hopelijk komen er betere tijden aan en is in mei de horeca weer (deels) geopend. Toen we daar in de herfst waren, werd halverwege de vakantie de sluiting aangekondigd. We hebben niet alles gedaan wat we wilden, we willen nog een keer graag eten bij het Ruiterhuys, ik wilde taartjes eten bij De Roset met Anke en ik heb zin om de omgeving nog meer te ontdekken. Ik heb gewoon zin om er even tussenuit te gaan! Misschien kunnen we Maddox’ verjaardag daar een beetje vieren (26 april) en Raymond en ik zijn op 1 mei 18 jaar samen. Daar wil ik ook nog even bij stilstaan. Genoeg redenen om er in mei even tussenuit te gaan!

Weekendjes weg

Voor de rest staat er nog niks gepland omdat veel natuurlijk nog heel onduidelijk is. Ik hoop eigenlijk met Raymond nog een weekend weg te kunnen, maar dan wil ik eigenlijk wel dat de horeca en winkels geopend zijn. Ook hebben Anke en ik het er vaak over dat we samen nog eens een of twee nachten de hort op willen. Het spaarpotje is geopend, er wordt af en toe wat geld op gezet en dan gaat hopelijk 2021 een stuk verbeteren waardoor we daar ook plannen voor kunnen maken. We gaan zien hoe alles gaat lopen, maar vooralsnog zijn dit dus twee dingen die geboekt staan. Fingers crossed!

Delen:
Secured By miniOrange