(~215 B)
Allergische reactie op PinkGellac

Allergische reactie op PinkGellac

Halverwege juli schreef ik over PinkGellac. Ik vertelde dat ik gestopt was met naar de nagelsalon gaan, en dat ik over was op de thuismanicureset van dit bekende nagellakmerk. Ik hoopte daar niet alleen geld mee te besparen, maar ook dat mijn nagels weer een beetje zouden herstellen. Ik ging elke twee weken naar de salon omdat ik mijn nagels netjes wilde houden en niet zo goed tegen ‘uitgroei’ kan. Dan ga ik pulken en dat komt mijn nagels niet ten goede. Maar dat kostte me niet alleen veel geld; mijn nagels hadden het ook zwaar te verduren en werden steeds brozer door al dat vijlen. Ik ging over op PinkGellac na veel goede verhalen om me heen. Maandenlang heb ik dat gebruikt. Maar de jeuk aan mijn vingers werd steeds erger, tot ik ontstoken nagels en vingertoppen had. Ik had een allergische reactie.

Allergie

Met mijn huid ben ik allergische reacties gewend. Mijn eczeemhuid reageert nu eenmaal snel op producten. Maar deze reactie had ik niet aan zien komen. Ik ging immers al jaren naar de nagelsalon. Het enige waar ik toentertijd op reageerde, was de nagelriemolie. Toen we daarmee stopte, gingen mijn nagels heel erg goed en was de allergie verdwenen. Maar toen ik het zelf ging doen, werd de allergie met elke manicure heftiger. Het begon met een beetje jeuk; het eindigde met ontstekingen onder mijn nagel, open wondjes en knalrode nagelriemen. Ik werd gék van de jeuk.

Alles eraf

Ik heb geen idee waar het precies door kwam. Ik heb de basecoat een paar keer vervangen voor verschillende soorten, ik heb de prep booster achterwege gelaten en kon het maar niet vinden. De Nail cleaner kon ik niet weglaten, aangezien de nagellak dan blijft plakken. Dat kan nog best de boosdoener zijn geweest, alhoewel het al brandde toen ik de nagellak erop smeerde. Er zat maar een ding op. Een dag voor de bruiloft haalde ik alles eraf. Onder grote dwang van mijn moeder ook, trouwens.

Ik smeerde met vette zalf, pakte mijn hormoonzalf erbij vanwege alle eczeem op mijn vingertoppen en en mijn nagels en de huid eromheen zag ik met de minuut beter worden. Sterker nog: een dag later, op de bruiloft, was bijna alle irritatie verdwenen. Thank god.

Gewone nagellak

Inmiddels gebruik ik PinkGellac al twee weken niet meer en het gaat hartstikke goed. Mijn eigen nagels zijn een stuk sterker geworden omdat ik niet meer naar de nagelsalon ging om te vijlen, dus wat dat betreft heeft PinkGellac geholpen. Ik ben nu over op gewone nagellak. Dat gaat vooralsnog goed. Ik hoop niet dat ik hier ook een allergie voor op ga bouwen, maar dat hou ik in de gaten. Dus voor nu weer een nieuwe fase in mijn nagel-verhaal. Never a dull moment! Maar hé, check die nagels eens op de foto bovenaan. Gewoon mijn eigen nagels met alleen een simpel lakje van Kruidvat. Zonder versteviging, gel, biab of acryl. Daar ben ik trots op, voor iemand die misschien wel 25 jaar nagels heeft gebeten. We gaan zien hoe dit uit gaat pakken. De set van PinkGellac is in ieder geval op weg naar een nieuwe eigenaar die er hopelijk wel veel plezier van heeft!

 

Delen:
Secured By miniOrange