(~215 B)
Getting married #2: de dagindeling tijdens onze relaxte, intieme bruiloft (zonder dansfeest)

Getting married #2: de dagindeling tijdens onze relaxte, intieme bruiloft (zonder dansfeest)

Toen Raymond en ik besloten om te trouwen, stond er een ding vast: we wilden het klein houden en hoefden niet per se een groot feest. Onze wens was dan ook een intieme bruiloft, lekker eten en gezelligheid. De kinderen moesten er ook absoluut bij, en dus de kinderen van onze vrienden ook. Uiteindelijk hebben we een heerlijke dag gehad die precies bij ons paste. Als we het er nu nog over hebben, en dat gebeurt zeker nog dagelijks, roepen we wel steeds dat het snel voorbij was. Dat het nog wel een paar uur langer had mogen duren. Maar ik denk eigenlijk dat dat altijd wel het geval is, zelfs als je een avondvol programma hebt. Al met al kunnen we terugkijken op een fijne, relaxte, intieme dag met onze familie en vrienden.

Voorbereiding

De dag begon voor mij om 09.00 uur bij de kapper. Dat vond ik fijn, dat ik ’s ochtends alvast iets om handen had. Raymond ging rond 09.30 uur naar de kapper om nog even het een en ander bij te laten werken. Vervolgens had ik met Eliza afgesproken dat ze rond 13.00 uur bij ons zou zijn, zodat ze mijn make-up kon doen. Raymond ging om 12.00 uur nog even richting de trouwlocatie om alles te bekijken en de bloemist te ontvangen. We zijn de ochtend en begin van de middag dus heel relaxt gestart.

Klaarmaken

Raymond ging om 14.15 uur naar de trouwlocatie, zodat ik samen met Eliza mijn jurk aan kon trekken. Ik vond het fijn om dit moment samen even te hebben. De jongens waren al aangekleed en nog even lekker hun ding aan het doen. Om 14.45 uur was de fotograaf bij ons thuis en om 15.00 uur kwam mijn vader me halen. Tijd voor de bruiloft!

15.00 uur – 15.30 uur – inloop

Er stond loungemuziek aan, Raymond liep in de rondte, er waren hapjes en drankjes, de photobooth stond klaar en de ballonvouwer stond paraat voor de kinderen. Op dit tijdstip konden de gasten rustig binnenlopen. Ik was op dit moment nog thuis.

15.40 uur – Start ceremonie

Mijn vader is, net als ik, altijd te vroeg. Terwijl we om 15.15 uur hadden afgesproken, stond hij om 15.00 uur al voor de deur, haha. Na wat leuke foto’s, zijn we de auto in gegaan omdat we allemaal – vooral de jongens – super onrustig waren. Dit resulteerde in een kwartier om de hoek bij de trouwlocatie staan, om te wachten tot de kust veilig was. Maar toen we het seintje kregen dat iedereen op zijn plek zat, konden wij het halletje in en ons daar nog even oppeppen voor onze entree. Op Don’t Change van Anouk kwamen eerst de jongens binnen en een minuut later mijn vader en ik.

15.45 uur – 16.10 uur – Ceremonie

Bibi was onze BABS en had een geweldige speech voorbereid. We hadden een half uur hiervoor gerekend en daar kwam ze perfect mee uit. Dit was inclusief de ringen en de jongens die hun handtekening gingen zetten.

16.15 uur – 18.00 uur – Taart en borrelen

Hier was het gewoon heel fijn chill, borrelen, taart en kletsen met iedereen. Ik had verwacht dat dit misschien wat lang was en dat er misschien een doods moment was, maar niets was minder waar. Na de ceremonie kwam iedereen ons feliciteren, namen we cadeautjes in ontvangst, werd de taart aangesneden, konden we proosten en genieten van de gezelligheid en alle hapjes. De kinderen waren veel in de weer met de ballonvouwer, de photobooth is non stop gebruikt en de muziek stond lekker aan. Er is geen moment geweest dat we dit saai vonden of een stil moment hadden. Sterker nog: dit vloog voorbij. Ik vond deze gezelligheid heel erg fijn. Het voelde intiem, gezellig en gewoon helemaal als ons. De volume van de muziek werd nog wat omhoog gedraaid en er werd zelfs nog een beetje gedanst en een kleine polonaise gedaan, haha.

18.00 uur – 20.00 uur – Barbecue

We hadden een walking barbecue en dus werd alles als buffet opgediend. Mensen konden zelf hun eten pakken. Het was zo heerlijk! Het eten was echt boven verwachting goed en nog steeds horen we van de mensen om ons heen dat het zo verschrikkelijk lekker was. De kinderen kregen een kindermenu, maar waren ook vrij om van de barbecue mee te eten.

Omdat de ballonvouwer en photobooth rond deze tijd weggingen, werd het wel wat onrustig met de kinderen. Ook merkten we dat de mensen na het eten koffie en thee gingen bestellen, en vooraf hadden we dat nog niet verwacht. Dat was eigenlijk het enige, dat er sneller gegeten werd dan we dachten, haha.

20.00 uur – 20.30 uur – Toetjes

Dit hebben we uiteindelijk vervroegd naar 19.45 uur. De kinderen kregen ijsjes en de desserts werden iets vervroegd klaargemaakt en opgediend. Ook hadden we hier een donutwall. De eindtijd van 20.30 uur bleek goed ingeschat. Omdat er veel kinderen waren, hadden we een hele natuurlijke een rustige uitloop vanaf 20.15 uur. De laatste mensen waren rond 20.45 uur weg en uiteindelijk waren we zelf iets na negenen thuis.

Relaxt en gezellig

Als we het over mogen doen, zouden we weer voor deze planning gaan. Het voelde zo fijn, zo relaxt en zo gezellig. Tussen het eten en de toetjes voelde het ietwat rommelig, maar dat kwam ook omdat de kinderen vol energie zaten door het eten. Ze gingen met de balloncreaties achter elkaar aan en hadden allerlei spellen bedacht. Omdat ik merkte dat iedereen na het eten aan de koffie/thee wilde, ben ik zelf even naar de keuken gelopen om het seintje te geven dat de desserts iets eerder mochten komen. Maar uiteindelijk deden mensen daar weer langer over, waardoor we nergens in de knoop kwamen qua tijd.

Ik ben blij dat we zo dicht bij onszelf zijn gebleven en het zonder feestavond hebben gepland. Dan hadden we ons iets opgelegd wat niet goed bij ons past. Eten, gezelligheid en een klein clubje. Het was perfect!

Delen:
Secured By miniOrange