(~215 B)
Over op Pink Gellac in plaats van elke twee a drie weken naar de nagelsalon

Over op Pink Gellac in plaats van elke twee a drie weken naar de nagelsalon

Mijn nagelgeschiedenis is bij veel van jullie misschien wel bekend. Ik ging van nagelbijter naar acrylnagels en van acrylnagels naar biab. De keuze van acrylnagels naar biab maakte ik omdat ik een allergische reactie kreeg. Mijn nagelriemen werden vuurrood en ik kreeg jeuk en eczeem. Maar uiteindelijk bleek het niet met het acryl te maken te hebben, en ook niet met de gellak. Ik ontdekte dat ik allergisch was geworden voor de nagelriemolie bij de nagelsalon. Toen we daarmee stopten, knapten mijn handen direct op. Gelukkig maar, want ik ben inmiddels verslaafd aan een mooi kleurtje op mijn nagels.

Dit bericht is niet gesponsord, ik heb de set zelf aangeschaft.

Elke twee weken

Ik heb daar toch wel een tic in: ik wil het liefst elke twee weken naar de nagelsalon om mijn nagels goed te houden. Als ik randjes of velletjes zie, komt toch die nagelbijter weer naar boven en begin ik te pulken. Omdat het best een duur grapje is om elke twee weken naar de salon te gaan, rekte ik het naar 2.5 a 3 weken. Maar liever ging ik dus veel vaker, ook omdat ik veel wilde afwisselen qua kleur.

Gescheurde nagels

Tot een maand geleden ging ik trouw. Ik maakte steeds twee of drie afspraken zodat ik dat steeds in mijn agenda kon noteren. Maar op een gegeven moment begon het me tegen te staan. Mijn nagellak was gechipt, ik had een gescheurde nagel en wilde het graag laten oplappen. Helaas hadden ze geen plek en moest ik nog ruim een week met die nagels rondlopen. Dat heb ik vaker gehad en dan was het voor mij echt uitzitten en zorgen dat ik niet ging pulken. En opeens was ik het een paar weken geleden zat.

Pink Gellac

Anke is al een tijdje over op Pink Gellac en heeft me zelfs met haar verjaardag in februari proberen te overtuigen dat ik het ook eens moest proberen. Daar had ik geen zin in, ik vond de salon eigenlijk wel prima. Maar met haar positieve verhalen in mijn achterhoofd, besloot ik toch een Pink Gellac starterset te kopen. Gellak gewoon thuis aanbrengen? Dat klonk me toch wel als muziek in de oren. Omdat ik biab heb ter versteviging van mijn nagels, twijfelde ik even of Pink Gellac goed voor mij zou zijn. Maar ik ontdekte de rubber base en niet veel later klikte ik alles mijn virtuele mandje in.

Oefening baart kunst

Inmiddels heb ik de set een paar weken in huis, heb ik mijn nagels al een paar keer zelf gedaan en gaat het steeds iets beter. Het is een techniek apart om gellak zelf aan te brengen en ik vind het nog lastig om in te schatten hoe dik ik de laagjes moet aanbrengen en hoe ik met links mijn rechterhand kan lakken. Maar als ik zie hoe het er nu op zit in tegenstelling tot drie weken geleden, is er al verbetering.

Kwaliteit van mijn nagels

Ik hoop dat dit ook iets doet met de kwaliteit van mijn nagels. Ik merk dat ze vooral de laatste weken heel broos zijn en snel scheuren. Mijn nagels zijn nu dus ook een stuk korter dan voorheen weer. Met de eigen set van Pink Gellac hoef ik niet zoveel te vijlen als dat ze bij de nagelsalon doen. Hopelijk worden ze daardoor ook iets sterker en heb ik over een tijd weer goede, sterkere nagels. Als ik zie waar ik vandaan kom met de afgekloven nagels, is het een hele reis geweest. Maar wel een hele leuke!

Wil je het ook proberen? Via deze link ontvang je 15% korting.

 

Delen:
Secured By miniOrange