Na de zwangerschap een coupe de troep

Na de zwangerschap een coupe de troep

Tijdens je zwangerschap kan het met jouw haar twee kanten op gaan; je kunt een futloos, vet kapsel hebben of je haren zijn voller dan ooit en je kapsel zit fantastisch. Ik was gezegend met twee keer een heel mooie bos. Mijn haar (en huid!) was echt het mooiste tijdens de zwangerschap van Skyler, maar ook tijdens de maanden dat ik Maddox bij me droeg had ik niks te klagen. Hoe je haar ook zit tijdens die maanden zwangerschap; wanneer je het derde trimester bereikt, kan je haar dikker aanvoelen als voorheen. Gemiddeld verlies je ongeveer honderd haren per dag, maar de toename van oestrogeen tijdens je zwangerschap kan die haaruitval afremmen. Hierdoor heb je tijdelijk flink meer haar. Hoera voor de volle bos! Maar ga je er niet teveel aan hechten want na de bevalling kom je bedrogen uit. Sorry alvast voor deze boodschap.

Na de bevalling van zowel Skyler als Maddox had ik heel erg veel last van haaruitval. Bij Skyler zelfs zo erg, dat ik er flinke inhammen van kreeg. Bij Maddox haalde ik ook de bossen haar uit het doucheputje vandaan, maar gelukkig vielen de kale plekken mee. Nu merk ik vooral dat ik veel spriethaar heb. Korte stukjes, rare plukken en een pony die ik helemaal niet heb laten knippen. Puur vanwege het feit dat mijn haar weer terug groeit. En we weten allemaal -als je naar je baby kijkt- dat dat op rare manieren kan groeien.

Momenteel merk ik bij mij dat de haaruitval nu pas minder wordt, na bijna 14 maanden. Ik haal steeds iets minder haar uit de borstel na het borstelen en ik zie dat mijn haar weer voller gaat worden. Ook zie ik dat er weer haar komt op de plekken waar eerst de inhammen zaten. Ik kreeg tijdens de Styleguide-periode weleens te horen dat ik een hoog voorhoofd kreeg en daar iets aan moest laten doen. Dat was vast iemand die nog geen kinderen had, haha. Want ja, had ik eerst nog een heel bos vol haar over mijn hele hoofd; is het nu toch wel een stuk minder en heeft het weer tijd nodig om terug te groeien. Gelukkig zie ik dat langzaamaan gebeuren. Hoera!

Na de geboorte gaat je haar over in een rustfase doordat je hormoonlevel afneemt. Hierdoor zul je dus ineens veel haar verliezen en af en toe zorgt dat zelfs voor hele plukken die loslaten. Schrik daar alsjeblieft niet van; je haarcyclus – vier jaar groeien, drie maanden rusten, uitvallen en opnieuw groeien – zal na ongeveer zes maanden weer normaal worden. Bij de één duurt dat drie maanden en de ander heeft daar een jaar voor nodig, maar geloof mij als ik zeg dat die rare sprieten vanzelf weer langer groeien en bij je andere haar niet meer zullen opvallen. Laat dus niet direct een kort pittig kapsel knippen als je denkt dat jouw haar nooit meer in de oude staat terug keert. Als je trouwens borstvoeding geeft, kan het haaruitval iets geleidelijker verlopen en zul je misschien iets minder schrikken omdat dit proces dan niet mega snel verloopt.

Ik kreeg laatst de vraag of ik ook last had van dat rare haar en ja, dat kan ik beamen. Je ziet het vooral als ik mijn haar vast draag, en dat is nogal vaak. Dan zie je hier en daar een spriet uit mijn hoofd komen pieken. Als ik het los draag valt mijn andere haar eroverheen en valt het nauwelijks op. Ik ben vrij weinig met mijn haar bezig om me hier heel erg druk om te maken. Ik merk in ieder geval dat de kale inhammen een stuk minder worden en voorzien zijn van een dun laagje korte haren. Nu ik niet meer zwanger ga worden heeft het de kans om weer terug te groeien. Ik ben benieuwd hoe het er over een jaar uit ziet, maar ik heb zeker goede hoop dat coupe de troep weer een mooie, glanzende haarbos gaat worden. Voor nu ben ik al erg tevreden. Maar don’t worry, je bent niet alleen! Ik denk dat je eerder een uitzondering bent als je haar helemaal ongeschonden uit de zwangerschap komt. Knijp dan maar in je handjes, you lucky bastards.

IMG_2457

Share:

10 Reacties

 1. 20 juni 2018 / 11:33

  I am one of the lucky bastard 🙂 Mijn haar heeft niet geleden met de zwangerschap, ik kreeg geen extreem haarverlies maar ik kon ook weinig melk produceren. Leuk, die hormonen!

 2. Jennie
  20 juni 2018 / 11:48

  Goed dat je hier aandacht aan schenkt. Haarverlies en grijpgrage handjes van een baby en voila ook hier ontstond een kalere plek. Schrok me een hoedje. Gelukkig weer hersteld maar jeetje niemand die me even had gewaarschuwd van te voren…

 3. Bo
  20 juni 2018 / 11:50

  Noël is nu bijna 19 maanden en ik loop nog steeds met babyplukjes 🙁 Zo verschrikkelijk, als ik het los draagt komt er in die plukjes wat krul (er is een reden waarom ik nooit een pony zou willen!) en in een staart zitten die plukken echt raar, waardoor het er soms wat kalig uitziet. Verschrikkelijk 🙁
  Zal voorlopig niet beter worden vrees ik, gezien nummer 2 onderweg is.

 4. Ashley
  20 juni 2018 / 12:08

  Hier ook.. nog steeds inhammen/korte plukken/grijs! alles.. terwijl kindlief al bijna 3 is.. nooit meer hetzelfde geworden (hoopvol bericht he.. Haha)

 5. Zuzu
  20 juni 2018 / 13:30

  Ik heb helemaal geen last gehad van haaruitval. Wel kreeg ik opeens extra babyhaar 😮 als ik mijn haar in een staart deed zag je overal piekhaartjes. Heb heel wat haarspray opgemaakt om dat plat te krijgen 😀 Nu twee jaar later is alles gelukkig weer op een lengte.

 6. Ivy
  20 juni 2018 / 14:08

  Lucky basterd meldt zich! Twee zwangerschappen gewone volle dos 🙂

 7. 20 juni 2018 / 15:06

  Coupe troep, hilarisch! De pony die je niet hebt laten knippen, herken ik ook. Ik verdenk iemand ervan die ’s nachts te hebben geknipt bij mij, zo erg is het. Maar ooit komt het goed, zeggen ze toch 🙂

 8. 20 juni 2018 / 15:30

  Oooh die rare plukken ja, want een ergernis! Ik vroeg nog aan mijn kapster of ze er iets aan kon doen, maar ze zei ook dat ik moest wachten. Ik heb best dik haar, dus haaruitval zal ik aan mijn bos niet extreem merken gelukkig. Nu een maand na mijn tweede zwangerschap merk ik dat mijn haar een stuk stroever is maar ook wel meer golvend. Ben benieuwd hoe ik er over een paar maanden weer bijloop!

 9. 21 juni 2018 / 09:20

  tijdens mijn zwangerschap kreeg ik rare plukjes bij mijn voorhoofd erbij haha en heb nooit dik haar gehad maar toen ineens wel en na de zwangerschap was het over met de fun doei dik haar en plukjes haah

 10. Didi
  21 juni 2018 / 12:15

  Oh ik heb er ook echt zo’n last van gehad! nu ook korte pieken en een pony. hahaha, maar komt inderdaad allemaal goed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.