Activiteiten die ik nooit met mijn kinderen doe

Activiteiten die ik nooit met mijn kinderen doe

De laatste weken ben ik best vaak naar een indoor speeltuin geweest. Ik merk dat het Maddox goed doet en tijdens een peuterochtend is het heerlijk rustig. Ook heb ik een ander krijspaleis gevonden dan waar we eerst altijd heen gingen. Schoner, leuker voor kleinere kinderen, goedkoper, lekkerdere koffie en een betere kaart. Kijk, dan is het voor de ouders ook nog te doen. Ik kreeg van een paar mensen de reactie van ‘dat is dus iets wat ik echt nooit met mijn kind doe!’ En toen dacht ik: hé, wat zijn eigenlijk dingen die ík nooit met mijn kind(eren) doe? Leuk voor een artikel!

Zwemmen

Zwemmen staat met stipt op een. Terwijl veel ouders doen aan babyzwemmen, af en toe in het weekend met het hele gezin gaan zwemmen en dit ook hartstikke leuk vinden, ben ik eigenlijk nooit in het zwembad te vinden. Dit heeft twee redenen; ten eerste is er onze huid. Met een eczeemhuid vind ik het verschrikkelijk om te zwemmen namelijk. Het droogt enorm uit, ik krijg gigantisch jeuk, de kinderen kampen met hetzelfde en ik moet daarna een heel smeerschema hanteren en het is misschien leuk voor een half uur. Tsjah, daar ga ik niet al die moeite voor doen. Want dat is reden nummer twee: wat een gehannes met dat aan- en uitkleden, in zo’n veel te krap kleedhokje. Ik kan niet zomaar afdrogen en mijn kleding aantrekken. Door dat smeren bij zowel mezelf als bij de kinderen ben ik veel langer bezig in zo’n hokje dan dat ik daadwerkelijk in het water lig. En ja, smeren moet echt gelijk. Als ik het pas thuis ga doen word ik onderweg al gek van de jeukaanvallen. Doe ik mezelf én de kinderen niet aan. Tijdens vakanties en uitjes als toen naar Duinrell wagen we het erop, maar op een doordeweekse dag, in het weekend of tijdens een schoolvakantie thuis zul je me eigenlijk niet in het zwembad tegenkomen.

Museum

Ik ben er niet mee opgegroeid, het heeft niet mijn interesse en ik ben er dan tot nu toe ook nog niet geweest met kinderen; in een museum. Tijdens een weekend Rotterdam ben ik eens bij Villa Zebra geweest en dat was oké. Ik ben eens met Skyler in Nemo geweest vanwege een event en dat was oké. Maar ik zal niet snel denken aan een museum als ik op zoek ben naar een uitje. Eigenlijk best zonde, want ik vind het zelf erg jammer dat ik zo anti-museum ben en denk dat je daar als ouder wel invloed op hebt. Ik zal me hier eens in verdiepen, in leuke kindermusea of gewone musea waar je als kind leuke activiteiten kan ondernemen. Voor nu is het in deze lijst opgenomen want zoals Mika ooit zei tegen Skyler; ‘Ik neem je wel eens mee naar het Rijksmuseum want anders zie je dat nooit van binnen met een moeder als cultuurbarbaar.’ Haha. En hij heeft gelijk; ik ben er zelf ook nog nooit geweest.

Knutselen

Het is zo grappig hoe je van jezelf een bepaald beeld kunt hebben, tot het daadwerkelijk zo ver is. Ik zag mezelf als mega enthousiaste moeder die altijd blij was met haar kinderen om haar heen, die ook altijd thuis zouden blijven en zo’n moeder die tijdens vrije dagen het liefst de hele knutseldoos op tafel zet om vervolgens urenlang te creabea’en. Haha. What was I thinking? Als er iemand géén knutselmoeder blijkt te zijn, ben ik het wel. Ik haat knutselen, ik heb totaal geen leuke ideeën, ik vind lijm verschrikkelijk, ik vind de troep vreselijk en ik ga dus liever naar een indoor speeltuin. Gelukkig heb ik ook totaal geen creatieve kinderen. Heel soms wil Skyler wel knutselen en dan gaat ‘ie zelf aan de slag, maar ik kan hem er gewoon niet mee helpen. Jammer, maar dan ga ik toch liever kleuren met ze.

Kleien

Nog zoiets: kleien. Op zich vind ik klei helemaal niet zo erg maar ik ben zo pietje precies, dat ik na vijf minuten al helemaal hysterisch word omdat alle kleuren klei door elkaar gaan. Vervolgens zijn alle potjes open, ligt alles door elkaar, ligt de helft op de grond, zit alles vast gedrukt op tafel, moet ik steeds weer stukjes uit de mond halen en zijn ze na vijf minuten klaar. Nee, ik heb laatst ons uitgedroogde klei weggegooid en heb nog geen nieuwe potjes gekocht. En laat het cadeautjesfestijn met feestdagen en verjaardagen ook even over zijn, haha.

Waar ik het meest van geniet is van dingen bouwen zoals treinbanen, lekker met ze naar het bos, gezellig binnen spelen met bijvoorbeeld de keuken of het winkeltje, even naar de speeltuin voor een frisse neus, de kinder-/geitenboerderij, ’daten’ met Skyler, naar de bibliotheek, de bioscoop, samen kleuren of een filmpje kijken.

Ik ben wel benieuwd naar activiteiten die jij eigenlijk nooit onderneemt met je kinderen. Is er iets wat je niet snel zou doen? Ik zie bovenstaande trouwens wel als een uitdaging voor 2019. Skyler gaat sowieso starten met zwemles dus in het zwembad zullen we veel te vinden zijn, maar ik zou bijvoorbeeld ook wel een leuk museum willen uitzoeken om met hem, of misschien wel met beide kinderen, eens heen te gaan. Goed voornemen, dan maar?

Share:

30 Reacties

 1. Heidi
  18 december 2018 / 06:42

  Klei! Met stipt op nummer 1 hier. (Ennuh als het aan deze moeder ligt wordt dat door mij ook niet gekocht) Honderd keer liever dat hij met de duplo gaat bouwen of zwart van de modder thuis komt, dan klei in huis.

 2. 18 december 2018 / 06:51

  Museum. Ook ik ben er niet mee opgegroeid en kan me andere (leukere) dingen bedenken.

  Met twee kinderen in de trein ergens naar toe. Leek me altijd zo leuk, dagje toeren. Maar nopes. Ik doe het niet.

  En dan nadenken over wat ik nog meer niet doe… ik kom er misschien nog op terug.

  Wat ik graag doe is bakken, knutselen, spelletjes, speeltuin, zwemmen.

 3. Marjolein
  18 december 2018 / 07:50

  Haha, dat knutselen is ook wel heel erg herkenbaar. Je kan niet overal goed in zijn 😉

  Musea doen wij ook niet veel, waar ik nog wel naar toe wil (misschien ook iets voor jullie) is PIT veiligheidsmuseum. Brandweer, politie & ambulance.
  Lijkt me wel wat voor kinderen.

  • Shirley
   Auteur
   18 december 2018 / 07:59

   Ja, daar hoor ik goede verhalen over! Dat soort musea kan ik beter waarderen dan kunstzaken 😉

 4. 18 december 2018 / 07:56

  Hier moeten we nodig weer eens zwemmen. Dit deden we altijd een keer in de maand zodat ons zoontje niet bang zou worden voor water en omdat het heel gezellig is. Nu er een tweede is doen wij het nooit meer. Knutselen zou ik ook vaker moeten doen.

 5. Elisabeth
  18 december 2018 / 08:47

  Als je zelf niet van knutselen houdt kan ik je echt enorm aanraden om een keer naar Bibelebon in Hilversum te gaan voor de peuter knutsel inloop sessies. Ik haat de troep thuis van knutselen, maar geniet echt van de ochtenden bij Muriel!

 6. 18 december 2018 / 08:53

  Ben je nog nooit in het Museum van de 20e eeuw geweest in Hoorn? Foei! 😉 Hop hop, tijdens de kerstvakantie naar het Oostereiland (en na het museum warme chocolademelk drinken bij de brasserie).

  • Shirley
   Auteur
   18 december 2018 / 11:12

   Skyler gaat in de kerstvakantie met mijn vader daar naar de voorstelling van Buurman & Buurman! 😉

 7. Mariska
  18 december 2018 / 09:00

  Het kinderboekenmuseum in den haag? Is heel leuk voor kinderen om te spelen. Sealife in Scheveningen (deze maand nog helft vd prijs als je voor 11 uur binnen bent). Verder vind ik het gemeentemuseum ook leuk met kinderen omdat het zo’n mooi gebouw is. En vaak hebben ze er ook kinderactiviteiten. En museon is heel gaaf als ze iets ouder zijn. Wij wonen in den haag dus 😉

 8. Bo
  18 december 2018 / 09:03

  Haha zo grappig dit, ik ben ook zo niet van het knutselen en ik zou het ook niet trekken als klei door elkaar gaat. Nu schijnt Noël dat op de opvang leuk te vinden, met klei spelen.. en we hebben ook nog eens klei voor z’n verjaardag gehad. Ik ga hem gewoon 1 kleur per keer geven denk ik, vormpjes uitsteken is nog interessant genoeg op zijn leeftijd en 1 kleur per keer is ook best prima dan 😉
  Zwemmen vind ik ook een gedoe joh, m’n vriend vindt het wel leuk, hebben we enkele keren gedaan. Als de baby ouder is, moet ik er vast weer aan geloven.
  Een museum, tsja, m’n vriend en ik zijn allebei cultuurbarbaren hahaha. Wel erg, zijn ouders en broer houden er juist wel van. Hij is dan ook erg blij met mij! 😉

  Krijspaleis wil ik binnenkort proberen met Noël, maar zo onhandig met een baby. Tot nu toe nooit gedaan met Noël, voor z’n overvloed aan energie vast een héél goed idee, maar ben ergens bang dat ie moeite heeft met de hoeveelheid prikkels (is ie gevoelig voor).

 9. 18 december 2018 / 09:07

  wij gingen dus altijd wel zwemmen en juist niet naar een krijspaleis hahaha en kleien no way, vreselijk!! knutselen deden we wel, maar dan was het meer van moeders gooit een zooi op tafel en maak er maar wat van. naar het museum was ook niet onze ding, ik vroeger zelf wel.

 10. DiDi
  18 december 2018 / 09:28

  Ik knutsel eigenlijk nooit met mijn zoontje, maar vind ik eigenlijk wel heel leuk. Een tip voor 2019 dus. Verder gaan wij ook nooit zwemmen eigenlijk om ook de redenen van de tijd die je daadwerkelijk in het zwembad bent en de tijd die je kwijt bent met omkleden etc.

 11. Nicole
  18 december 2018 / 09:44

  Haha zo herkenbaar. Knutselen kan ik dus ook niet. Mijn dochter wel en ik kom niet verder dan kleuren haha. Klei door elkaar heen kan ik ook niet tegen. Word al hysterisch bij het idee. Haha.

 12. Karin
  18 december 2018 / 10:06

  Wij ook geen museum bezoekers! Maar laatst bij Nijntje museum en spoorwegmuseum geweest en dat is toch wel erg leuk voor de kinderen! Hier by the way ook anti klei haha

  • Shirley
   Auteur
   18 december 2018 / 11:14

   O ja, Nijntje museum zijn we ook eens geweest toen Skyler wat kleiner was! Dat is inderdaad nog wel leuk 🙂

   • Karin
    18 december 2018 / 16:20

    Ja vind ik ook! En denk dat jouw jongens het spoorwegmuseum ook wel kunnen waarderen aangezien ze gek op treinen zijn. Je kunt met een oude trein vanaf Utrecht cs er naar toe en dat maakt het al leuk!

 13. Ellen
  18 december 2018 / 10:26

  Ik hou aan de ene kant heel erg van zwemmen, maar doe het toch nooit vanwege het gedoe van aan- en uitkleden. En dan hoef ik niets eens te smeren.. een museum waar ik graag naartoe wil met mijn driejarige peuter is het kinderboekenmuseum. Vroeger zelf regelmatig geweest en schijnt ook voor kleintjes al leuk te zijn en voor Skyler denk ik helemaal.

 14. Marit
  18 december 2018 / 10:59

  Ik denk dat Skyler het maritiem museum in Rotterdam echt super zou vinden! Hier hebben ze een kinderprogramma, waar de kinderen een haven mogen bedienen, inclusief hijskranen en boten! Niks saai schilderijen kijken, maar leren over de scheepvaart door het zelf te doen.

  • Lot
   18 december 2018 / 17:07

   Ja proffessor Plons! Ga ik heen met mijn zoontje van 19 maanden en neefje van 5. Voor beide erg leuk.

 15. Lisette
  18 december 2018 / 11:03

  Wat ik zelf nooit doe is zwemmen met mijn 2 dochtertjes van 4 en 5. Ik ben alleen met ze al 4 jaar. En ik zie het niet zitten hun zonder diploma naar het zwembad. Wel ben ik deze zomer vaak naar het water toegeweest, en dat ging eigelijk heel goed. Dus misschien toch eens een bezoekje brengen naar het zwembad.
  En naar de stad gaan met mijn dochters is ook iets wat
  Ik bijna nooit doe, mijn dochters zijn best ongeduldig en vinden dat gewoon (nog) niet leuk. Waarschijnlijk is dat wel anders over 10 jr als ze 14 en 15 zijn ;). Dus shoppen doe ik wel in mijn eigen tijd.
  Knutselen doen mijn dochters heel veel, dat creatieve hebben ze meer van mijn moeder. En ik vind het eigelijk wel heel leuk hoeveel fantasie ze al hebben.
  Musea’s ben ik zelf ook niet mee opgegroeid, maar wellicht zijn er toch wel leuke musea’s voor kinderen.

 16. Sabien
  18 december 2018 / 14:00

  Ik ben wel geteld één keer naar zo’n krijspaleis geweest…echt nooit meer voor mij. Het was er echt bloedheet, mega druk, het stonk er ongelofelijk naar de zweet en naar de frituur en de koffie was niet te drinken. Mijn kind is altijd erg van de kat uit de boom kijken, dus alle kindjes drongen iedere keer voor…denk ook dat mijn kind het niet gemist heeft in de afgelopen jaren. Wij vinden het leuk om naar de bioscoop te gaan, naar het bos en het strand (is om de hoek).

 17. Janne
  18 december 2018 / 14:33

  Zuiderzeemuseum!!!
  (Daarbij is dit echt de beste trouwlocatie)

 18. Denise
  18 december 2018 / 14:36

  Nijntje museum

 19. Suzanne
  18 december 2018 / 14:50

  Als ze wat ouder zijn naar COMM (voorheen museum voor communicatie) dat gaat over alle vormen van communicatie van vroeger tot nu en word dus ook constant aangepast aan het heden. Ik heb er zelf nog goede herinneringen aan van kind. Vooral de telefooncentrale dat je telefoons op een stekkerbord moest verbinden zodat ze konden praten.

 20. Miranda
  18 december 2018 / 15:10

  Ik ben geen bak moeder. Papa is bakker dus die neemt de honneurs waar. Nijntje museum is top!

 21. Linda
  18 december 2018 / 16:02

  Wij gaan eigenlijk ook nooit naar een museum en onze kinderen zijn bijv. Nog nooit met de trein geweest.

  Zijn wel gek op knutselen,kleuren en kleien etc.
  Alle kleuren klei waren door elkaar. Verschrikkelijk vond ik het dus nu alle oude klei weggegooid en nu krijgen ze 1 kleur per keer mogen ze dan zelf uitzoeken welke ze willen.

 22. 18 december 2018 / 16:39

  Ik ben ook helemaal niet creatief! Kleien, verven, kleuren… Helaas. En op cultureel vlak heb ik ook niet veel bij te brengen (theater, museum). Wat ik wel geweldig vind is samen bakken, zwemmen, fietsen, ouder-kind sporten, lezen (of naar de bib), dierenpark, speeltuin… er blijft zeker nog genoeg over 😉

 23. 18 december 2018 / 22:10

  Ik kan mij goed voorstellen dat je niet snel gaat zwemmen. Gaat skyler wel op zwemles eigenlijk?

  Ik vind het trouwens wel erg jammer als ik lees det ouders niet of zelden naar musea gaan. Na jaren ervaring met kinderen kan ik best wel oordelen dat kinderen zoveel leren van musea. En er zijn heel veel leuke interactieve musea die op een studiedag of vroege ochtend in de vakantie prima te bezoeken zijn (of zondagsochtends!!)

  Klei ben ik ook allergisch op. Helaas willen ze het op mijn werk iets te graag doen waardoor ik het niet kan weigeren. Ik sta alleen al met een dweil voor de grond en alcohol voor al die klei handjes klaar :’)

  • Shirley
   Auteur
   18 december 2018 / 23:09

   Ja, Skyler gaat zeker op zwemles. Hij staat op de wachtlijst en we zijn aankomend voorjaar aan de beurt 🙂

 24. Joy
  21 december 2018 / 19:34

  Het Archeon is ook heel leuk voor kinderen, maar wellicht meer iets voor het voorjaar. Het is veelal buiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.