(~215 B)

SpeelgoedSpeelgoed

5 x waarom ik helemaal geen goede huisvrouw ben

5 x waarom ik helemaal geen goede huisvrouw ben

Mijn moeder is een schoonmaakfreak. Het maakt niet uit op welk tijdstip je bij haar langskomt; je vindt nooit iets op het aanrecht en kunt van de grond eten. Ze houdt van strijken, haar was is altijd op orde en als zij hier op vrijdagochtend om 07.00 uur binnenkomt terwijl wij nog boven bezig zijn, heeft ze het toilet al schoongemaakt en is de vaatwasser leeg. Stilzitten zit niet in haar systeem en haar huis is dan altijd spik en span. Iedere dag stofzuigen, iedere dag alles afstoffen. Ik zou willen dat ik iets meer van dat van mijn moeder had meegekregen maar eerlijk? Het zit er niet in. Het is bij ons op orde, maar zeker niet zo netjes en clean als het bij mijn ouders thuis is.

1. Mijn wasmand is nooit leeg. We hebben echt helemaal niet zoveel was en ik vind dat we het heel netjes doen met twee kinderen, maar de bodem is nooit zichtbaar. Ik ben niet zo’n type die iedere dag een wasje draait omdat ik dan helemaal gek word, maar zo’n twee keer per week prop ik die wasmachine vol en vind ik het wel weer mooi. Ik heb zo’n lieve moeder die op vrijdag veel voor ons wegstrijkt maar sorry mam, er belanden doordeweeks ook gerust dingen ongestreken in de was.

2. Dingen die ik áltijd vergeet schoon te maken, zijn de luxaflex en lampen. We hebben twee witte grote lampen boven de eettafel hangen en af en toe werp ik een blik en krijg ik de gedachte ‘daar moet ik echt iets aan doen’. Om het vervolgens te vergeten of gewoon te negeren. Hetzelfde geldt voor onze luxaflex. Dat is toch ook gewoon de horror om schoon te maken? Het is dat het gezellig staat en goed past bij ons interieur, anders had ik het liefst voor een vouwgordijn of rolgordijn gegaan. Alhoewel, dat wordt natuurlijk ook zo stoffig als de pest, haha.

3. Er staan bij ons altijd dingen op het aanrecht. Of het nu een vies bord, een glas water of een pak crackers is, we hebben het aanrecht eigenlijk nooit leeg. We hebben een vaatwasser maar er belanden dingen in de gootsteen, we hebben schone vaat aan de linkerkant staan die we af en toe negeren en ik hoop nog steeds dat er een dag komt dat alles ná gebruik direct wordt opgeruimd. Ben ik zelf wel iets beter in dan de heer des huizes, kan ik je vertellen.

4. Ons bad wordt een beetje vergeten. Zelf ga ik nooit in bad, Raymond eigenlijk ook niet en de jongens gaan af en toe samen badderen. Maar niet voordat het grondig is schoongemaakt, want dat wil nog wel eens op het vergeetlijstje staan. Het is vooral een stofvanger en Raymond gooit dagelijks zijn kleding eroverheen. Ik zou het niet missen als we het niet meer hebben.

5. ‘Shir, we moeten even bleek halen. Shir, je schoonmaakmiddel is bijna op.’ Mijn moeder houdt van voorraden afwasmiddel, schoonmaakmiddel en bleek; ik kom er pas achter als het op is als ik het echt nodig heb. Mijn moeder weet iedere vrijdag precies wat er bijna op is en als we bij de Action zijn, gooit ze regelmatig het karretje vol met spullen die aangevuld moet worden. Als ik mijn moeder toch niet had…

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 Comments

 1. 25 februari 2020 / 06:19

  Wat fijn zo’n moeder. Ik hou ook totaal niet van schoonmaken.. De badkamer wordt hier ook regelmatig vergeten.

 2. Bo
  25 februari 2020 / 08:58

  Haha ik ben ook echt geen held in het huishouden De was heb ik aardig op orde, de strijk doe ik vaak 1x in de 2 weken of ik strijk alleen even wat overhemden voor m’n vriend (jep ik doe dat wel voor hem, als hij het zelf doet ziet het er gewoon echt niet uit ondanks hij z’n best doet ).
  Overigens is het hier ook echt niet smerig, maar ik weet dat het ook wel echt schoner kan. De badkamer zeker

 3. Manon
  25 februari 2020 / 09:28

  Dit komt me zo bekend voor! Ik heb ook echt een pesthekel aan poetsen. Mijn man is er beter in om het huis op orde te houden dan ik! Ik denk dat dat het onderwerp is waar we het meest over ruziën. Ik zou willen dat ik van nature wat meer schoonmaakdrang had…

 4. 25 februari 2020 / 10:02

  haha je moeder is net mij 😀 heerlijk!! en joh shir de een houd en van de ander niet zolang het maar schoon is 😉

 5. Sara
  25 februari 2020 / 12:17

  Haha ik ben dus een persoon die pas echt kan genieten ‘s avonds als het huis aan kant en schoon is en ik word heel gelukkig van een lege wasmand. Gelukkig heeft mijn man hetzelfde en hebben we een aardige verdeling hierin!
  De kraamzorg was verbaast over de organisatie in mijn koelkast en keukenkastjes, maar ik vind dat gewoon heel fijn en rustgevend haha!

 6. Gerda
  25 februari 2020 / 12:37

  Zo herkenbaar! Ik maak er ook simpel weg te weinig tijd voor. Er is altijd wel iets anders te doen. Ik doe mijn best maar het is zo ondankbaar dat alles zo snel weer vies en stoffig is 🙂

 7. Bianca
  25 februari 2020 / 14:04

  Ik hou zo van een schoon opgeruimd huis, maar ben er ook heel slecht in de laatste tijd. “Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd”, dat wel, bij mij in elk geval.
  Maar ik kom er ook vaak niet allemaal aan toe, ik irriteer me vooral aan de rotzooi die mijn mede huisgenoten overal laten slingeren en heb ook geen enkele zin meer om hun troep op te ruimen (in de overgang :-)).
  Dus ja, loslaten maar en er zijn ergere dingen in de wereld, dat weet ik.
  Maar als mijn schoonmoeder komt, dan wil ik ineens mijn huis altijd spik en span en rommelvrij hebben want ja, zij is dus ook zo iemand waar je niks nakkes nada troep ziet en altijd alles op orde heeft, zucht…

 8. 25 februari 2020 / 16:18

  Haha, leuk om te lezen en herkenbaar! Mijn mama is ook zo’n schoonmaakfreak. Als ze bij me op bezoek komt, kan ze het niet laten om hier en daar te beginnen schoonmaken. Hier ook nooit een lege wasmand of een leeg aanrecht. Ik hou niet van schoonmaken, vooral omdat er nooit een eind aan komt. Heb je net je hele huis schoongemaakt, zie je er na een paar uur niets meer van (met kinderen in huis). Vind ik zonde van mijn tijd en energie. Natuurlijk moet schoonmaken wel gewoon gebeuren, maar gelukkig word ik er niet van!