(~215 B)

SpeelgoedSpeelgoed

5 x dingen waar ik liever niet mijn geld aan uitgeef

5 x dingen waar ik liever niet mijn geld aan uitgeef

Erg veel moeite met geld uitgeven heb ik niet. Ik shop graag kleding, vind het heerlijk om af en toe iets leuks voor de kinderen mee te nemen, spendeer veel te veel geld aan stationary en dingen die ik niet nodig heb. Een gat in mijn hand heb ik niet (meer), maar het gebeurt nog best regelmatig dat ik op mijn bankrekening kijk en denk ‘was dat nu echt nodig, Shir?’ Echter, er zijn ook dingen die soms nodig zijn en waar ik eigenlijk liever geen geld aan uitgeef. Koffietjes? Helemaal prima. Een nieuw boekje of een tijdschrift dat achteraf niet gelezen wordt? Ja hoor, geen probleem. Maar deze dingen? Neh, dat vind ik niet zo leuk.

1. Dingen voor de keuken. Sorry jongens, ik heb er gewoon helemaal niks mee. Scharen, borden, bekers, bestek, onderzetters, theedoeken, pannenlappen, dat soort zaken. Eigenlijk lijkt het me heerlijk om al het zooitje dat we nu hebben weg te gooien, en alles in een mooie set terug te kopen. Alleen maar bekers en glazen die bij elkaar passen, een mooie bestekset, mooie onderzetters bedrukken zodat het gezellig staat op tafel, een paar goede keukenhanddoeken, etc. Misschien wordt het dan iets leuker maar alsnog zullen het nooit mijn favoriete aankopen worden.

2. Mijn medicijnen. En dat klinkt enorm gierig omdat ik dat nodig heb, maar die eerste 350 euro eigen risico vind ik gewoon niet zo leuk. Met al mijn zalven en inhalators krijg ik eerst twee of drie flinke rekeningen en daarna wordt alles vergoed. Heerlijk als dat moment is aangebroken. Begrijp me niet verkeerd; ik heb mazzel met de goede zorg en weet dat het van groot belang is om alles in huis te hebben en ervoor te betalen, maar ik vind het toch een beetje jammer als ik dat geld weer van mijn rekening zie verdwijnen, haha.

3. Huishoudelijke apparaten. Hoe irritant is het dat als je denkt dat je alles hebt en voorlopig wel voorzien bent, opeens geld moet aftikken voor een nieuwe stofzuiger? Een vaatwasmachine? En wasmachine? Het zijn allemaal flinke bedragen en aangezien dingen vaak in drievoud kapot gaan, vallen zulke uitgaven best koud op je dak.

4. Ik vind kleding kopen heerlijk en draai mijn hand niet om voor een jurk van 80 euro als ik er verliefd op ben, maar in tegenstelling tot sommige vrouwen vind ik het helemaal niet leuk om ondergoed te kopen. Ik koop het echt alleen als ik het echt nodig heb, omdat ik het vaak een flinke uitgave vind. Slaat echt helemaal nergens op want als ik het jurkje laat hangen heb ik ook drie mooie bh’s. Maar toch. Zolang mijn bh’s en onderbroeken nog goed zijn, zie je mij toch niet zo heel snel lingerie shoppen. Terwijl ik wél weer blij kan worden van een mooi, nieuw setje. Tegenstrijdig!

5. Confession: ik heb na al die jaren nog steeds de app van Weight Watchers op mijn telefoon waar ik iedere maand voor betaal. Steeds weer wordt het van mijn rekening afgeschreven en denk ik: ‘o ja, dat moet ik echt stop gaan zetten want dit is zonde van mijn geld.’ En toch doe ik het niet. Het heeft me in slechte tijden altijd geholpen om op de rit te blijven en ik ben ontzettend bang dat ik ga terugvallen als ik die houvast niet heb. Slaat natuurlijk nergens op want de keren dat ik de app open om alles bij te houden zijn het afgelopen jaar op twee handen te tellen. Een uitgave die ik niet graag doe en eigenlijk niet meer zou moeten doen, maar die me ergens een rustig gevoel blijft geven. Gekkenwerk. Kan ik toch beter die mooie bh voor mezelf kopen.

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 Reacties

 1. 25 februari 2020 / 16:24

  Huishoudelijke apparaten en lingerie koop ik ook niet graag. Dat van je medicijnen begrijp ik best. Ik heb net goede vitaminen tegen mijn vermoeidheid ontdekt. Ben ik blij mee, maar ik baal van het geld dat ik er moet aan geven. Stom hè, want het is nu eenmaal belangrijk dat we onszelf goed verzorgen.

 2. Angela
  25 februari 2020 / 16:43

  Nummer 5 haha #guilty ….

 3. Ingrid
  25 februari 2020 / 17:10

  Ik heb vandaag weer nieuw setje bij Hunkemöller opgehaald

 4. Bianca
  25 februari 2020 / 19:12

  Zo niet herkenbaar ik geef graag geld uit. Haha

  Alleen mijn zorg verzekering doet zeer. Ik haal nooit de 385 eigen risico dus ik betaal altijd alles zelf. Maar ach….. als dat alles is.

 5. 4 maart 2020 / 12:24

  Ik merk dat ik graag geld uit geef aan prullaria, kleding, make-up, aliexpress, noem maar op.
  Laatst al mijn financiën door genomen en tot de conclusie dat al die onnodige uitgaven niet nodig zijn. Nu verdeel ik alles over diverse spaarpotjes en voorkomt gelijk dat ik geen geld heb voor een nieuwe wasmachine etc.
  Eerlijk gezegd geeft het veel meer rust.
  Uitgaven als een auto etc. vind ik altijd heel spannend. Liever geef ik daar geen geld aan uit. Altijd slikken als zo’n bedrag verdwijnt.

Secured By miniOrange