Domestic Goddess Tag

Domestic Goddess Tag

Ben ik een poetsmiep? Absoluut niet. Is het altijd netjes in huis? Dat wel! Want ondanks dat ik er niet van hou en niet zo fanatiek ben als mijn moeder, kom je hier nooit erge rommel of stofwolken tegen. Iedere week komt mijn moeder langs zodat ze bij mij en Skyler is en het is er een beetje ingeslopen dat ze me dan helpt in het huishouden. Als mijn moeder haar hobby’s moet opsommen, zul je daar absoluut strijken, stoffen en wassen tussen zien staan. Dus het helpen vindt ze helemaal niet erg en vindt ze zelfs heerlijk. Maar dat betekent niet dat wij doordeweeks helemaal niks aan het huishouden hoeven te doen. Er loopt een hondje in de rondte, er is een kind waar ik het schoon voor wil hebben en de was is natuurlijk ook niet binnen één dag weg. Het leek me daarom wel leuk om de tag in te vullen die Bibian en Manon het leven in hebben geroepen. Over schoonmaken en andere huishoudelijke taken. Want mijn moeder komt dan wel helpen; ook wij doen nog genoeg. En Skyler helpt maar al te graag mee. Kijk mee!

De was

Droger/aan de waslijn
Bijna alles aan de waslijn maar bijvoorbeeld handdoeken, hydrofielluiers, beddengoed, rompers en sokken gooien we in de droger. We hebben niet veel hangruimte en dan is het toch wel fijn om een droger in huis te hebben voor dit soort dingen.

Sorteren/alles bij elkaar
Sorteren. Sowieso een kleur- en een witte was, maar soms ook zelfs sportkleding apart en een wolwasje met wat truien.

Een soort wasmiddel/verschillende soorten wasmiddel
Qua merken gebruiken we alles door elkaar. Wat er in de aanbieding is. Bovendien halen we vaak wasmiddel bij Action. We hebben wel twee verschillende flessen staan; voor kleur en voor wit.

Een wasdag/elke dag een wasje
Sowieso was ik op donderdag en op vrijdag. Als we extreem veel was hebben, doe ik er op een andere dag ook nog eentje.

Kleding strijken: ja/nee
Ja! Ik heb het geluk dat mijn moeder dat op vrijdag wil doen. Ze staat lachend te strijken om 07:00 uur… Mochten we doordeweeks veel extra was hebben, dan doen Raymond en ik het zelf. Of ik gooi soms wel eens dingen ongestreken de kast in (sorry mam!)

Koken

Makkelijk/culinair
Ik ben absoluut van de makkelijke gerechten. Best wel jammer vind ik dat want ik zou wel wat meer willen experimenteren.

Weekboodschappen/meerdere keren per week
Sowieso altijd op zondag de weekboodschappen en doordeweeks nog wel 1 of 2 keer voor wat kleine spulletjes.

Vaak hetzelfde per week/veel nieuwe dingen proberen
Makkelijk betekent toch ook wel vaak hetzelfde. Alleen zijn we nu op zo’n punt beland dat we wel wat vaker willen experimenteren. We zijn in ieder geval gezonder gaan eten en wat experimenteler sinds Skyler mee eet.

Eten bewaren/weggooien
Gerechten zoals nasi, bami, macaroni bewaar ik meestal wel. Raymond is doordeweeks nog weleens laat of dat hij gaat fietsen met collega’s. Dan is het makkelijk om een prakje te bewaren. Groenten/aardappelen gerechten belanden in de prullenbak, maar ik moet zeggen dat ik daarvan nooit zoveel over heb.

Aan tafel eten/op de bank eten
Voordat Skyler er was aten we vaak op de bank. Nu altijd aan tafel. Skyler heeft een positieve invloed op ons, haha.

2015-03-11 12.32.27

Poetsen

Stofzuiger/swiffer
Stofzuigen; altijd wel een paar keer per week. Skyler wil graag helpen altijd.

Kant-en-klare natte doekjes/zelf sopje maken
Altijd zelf een sopje met Ajax en een doekje. Heb ik toch nog iets van mijn moeder.

Zelf ramen lappen/door de glazenwasser
Raymonds taak! We doen het niet vaak maar als het gedaan moet worden, gaat Raymond aan de slag met zo’n reinigingsapparaat.

Overig

Iedere ochtend je bed opmaken/laten voor wat het is
Opmaken. Zo strak mogelijk. Van huis uit meegekregen. Mijn moeder werd altijd boos als ik op mijn opgemaakte bed ging zitten en er kreukels in kwamen, lol. Soms doe ik dat ook expres op mijn eigen bed, lekker hard neerploffen. En dan steeds de kamer in komen en lachen omdat je moeder het niet kan zien. Freedommm!

Met de hand afwassen/vaatwasser
Ik gooi alles in de vaatwasser, tot grote ergernis van Raymond. Hij wast dingen als pannen liever af. Maar borden, bestek en bekers gaan allemaal de vaatwasser in. En de pannen bij mij dus ook.

Opgeruimd huis/rommelig huis
Altijd opgeruimd. Op Skylers speelgoed na ligt er nooit wat op de grond en alles staat altijd netjes. Alleen de keuken en mijn werkplek kan af en toe wat netter. Maar als dat nou het enige is.

Wie doet het huishouden: jij/partner
Het meeste wordt op vrijdag gedaan met mijn moeder samen. Doordeweeks doe ik eigenlijk alles. Raymond doet de ramen en trekt af en toe de stofzuiger er doorheen. Maar hij loopt wel altijd ’s ochtends voor zijn werk en ’s avonds twee keer met Muis zodat ik dat overdag maar één keertje hoef te doen. En de wekelijkse boodschappen doen we samen! O, en Raymond is van de planten. Ik hou er niet van en laat alles dood gaan… Niet aan mij besteed.

Share:

13 Reacties

 1. 29 maart 2015 / 16:14

  Wat leuk om te lezen! Ik hou van een opgeruimd huis, maar heb een hekel aan schoonmaken. Ik doe het wel natuurlijk, maar met gezonde tegenzin 😉

 2. 29 maart 2015 / 16:38

  Haha wat grappig dat Raymond de ramen doet! Veel verder dan de container aan de weg zetten komt mijn mannetje niet!

 3. Nadia
  29 maart 2015 / 17:31

  Leuk om eens te lezen!

 4. Marije
  29 maart 2015 / 21:21

  Leuke tag! Tip: spellingsfout! Bij aan tafel zitten moet voordat in plaats van vordat zijn!

  • Shirley
   Auteur
   29 maart 2015 / 21:55

   Bedankt! Daar heb ik overheen gelezen 🙂

 5. 29 maart 2015 / 23:45

  Leuke tag 😀
  Ik wou dat ik wat opgeruimder was. Maar ik merk dat het ook door ruimte gebrek te snel rommelig is. Ik wil verhuizen!

 6. 30 maart 2015 / 06:24

  Erg leuke tag! Strijken is de laatste tijd ook mijn favoriete bezigheid, nesteldrang denk ik 🙂

 7. 30 maart 2015 / 06:50

  Hahaha! Ik moest wel heel erg lachen om dat stukje over je bed opmaken, dat deed ik ook altijd als we bij mijn oma op visite waren XD gewoon even op elk bed ploffen en dan wiebelen en niks zeggen.. Haha

 8. Sabine
  30 maart 2015 / 11:15

  Hier ook een man die de ramen doet, en de planten. Dat is echt niet aan mij besteed, menigeen is in de container beland!

 9. 31 maart 2015 / 21:14

  Leuk om jouw antwoorden te lezen. Zo fijn dat je mama elke week komt helpen. En haha, ik laat de planten ook doodgaan. Vergeet ze gewoon water te geven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.