(~215 B)
25 leuke weetjes over de jongens

25 leuke weetjes over de jongens

De laatste weken denk ik heel erg na over de richting die ik op wil met Mommyhood. Ik heb nu twee jongens op de basisschool en de eerste keren en mijlpalen uit de eerste vier jaar waarvan ik vind dat ik die kan delen, heb ik wel behandeld. De slapeloze nachten, voeding, zindelijk worden, de eerste keer naar school, het afsluiten van een tijdperk, spenen, flessen en dat soort zaken. Het zal jullie dan ook wel opgevallen zijn dat ik sowieso minder over Skyler schrijf, maar dat ik ook niet zo heel veel meer schrijf over ‘hoe gaat het nu met?’ Foto’s vind ik onwijs leuk om te delen en zal ik blijven doen, maar de informatie over de jongens zelf wordt wel steeds iets minder. Het zal meer de kant van een persoonlijke blog op gaan. Over mij, als individu, als moeder. Er staat nog een blog klaar over anderhalf jaar kleuteren en over het hebben van een kind met astma; blogs die deels over de jongens gaan, maar meer draaien om de keuzes die wij als ouders maken. Zo zal ik langzaamaan de richting vinden waar ik naartoe wil.

Maar dat betekent natuurlijk niet dat ik geen leuke en grappige dingen over de jongens kan delen. Het zijn twee karaktertjes waar ik lekker mijn handen aan vol heb, laten we het daar op houden. Om dan toch een beetje het tijdperk af te sluiten, leek het me leuk om een lijst te maken met 25 weetjes over de jongens. Stuk voor stuk dingen die heel typerend zijn voor onze jongens. De mensen die Skyler en Maddox kennen, weten precies over wie het gaat als ze deze lijst onder ogen krijgen, haha.

1. Maddox is dol op klusjes. Hij vindt het fantastisch om me te helpen en zegt ook altijd: ‘ik ben een echte klusjeshulp!’ Het heeft de drempel van school ook echt verlaagd, want de juf heeft hem gewoon steeds een klusje gegeven. Dolgelukkig wordt hij daarvan. Ik verpak dus zelf ook altijd iets in een klusje als ik wil dat hij iets doet: ‘Maddox, ik heb een klusje voor je! Wil je even je schoenen pakken?’

2. Sinds vorig jaar zomer doet Maddox een plakje kipfilet op zijn cracker chocopasta en die gekke combinatie heeft ons huis nooit meer verlaten. Overal moet ‘kippie’ op.

3. Skyler heeft nog geen tanden gewisseld. Hebben we natuurlijk geen invloed op, maar ik vind het eigenlijk wel een fijn idee dat hij nog zijn melkgebit heeft. Hij moet nog zolang met zijn andere tanden doen…

4. Skyler is ontzettend goed in rekenen en het is zijn beste vak op school.

5. Beide jongens zijn dol op de stuntstep. Als we gaan wandelen samen, moeten de stepjes altijd mee.

6. Bloemkool is een van de weinige groenten die zonder mopperen wordt gegeten. Ik heb dan ook altijd bloemkool in de vriezer voor als wat iets eten wat de jongens niet lusten of willen.

7. Skyler is dol op Lego in elkaar zetten en daar kan hij echt uren van genieten. Maar zodra het in elkaar zit, doet hij er niks meer mee.

8. Een iPad heet hier: eipep. Maddox’ creatie.

9. Maddox is dol op snackbordjes. Je maakt hem het meest gelukkig met een bordje met paprika, tomaat, komkommer en mais.

10. Skyler heeft niks met een sneetje brood. Ja, wit brood vindt hij heerlijk, maar er worden vooral crackers, maiswafels of een bolletje gegeten. Naar school heeft hij dan ook nooit een sneetje bruin brood mee.

11. De jongens kijken nooit een televisiezender. Als ze een filmpje kijken is dat altijd via Youtube of Netflix.

12. Skyler haat sokken aan in bed; Maddox wordt boos als hij geen sokken aan heeft. Ik krijg altijd wel reacties op foto’s van Maddox met sokken aan in bed maar hij heeft altijd eczeem en jeuk op zijn voeten, dus dit geeft hem een veilig gevoel en hij krabt het niet open. Hij maakt me er ook echt voor wakker als ’s nachts een sok is uitgegaan en hij het niet kan vinden.

13. De jongens zijn dol op opa en oma. Maar Skyler trekt wel meer naar oma en Maddox meer naar opa.

14. Skyler heeft al sinds groep 1 een beste vriend en de jongens zijn kind aan huis bij elkaar.

15. Maddox’ favoriete snoep is Fruitella; Skyler gaat altijd voor zure snoepjes.

16. Beide jongens hebben niks met tekenen. Maddox is de laatste tijd wel into knippen en plakken met washitape.

17. Paprika ‘beertjes’ is hun favoriete chips.

18. Een onderbroek heet bij Maddox een ‘onderboxer’.

19. Maddox is team Playmobil en Skyler echt team Lego. In de speelgoedwinkel rennen ze dan ook allebei op ‘hun eigen vak’ af.

20. Skyler en Maddox lusten geen taart.

21. Skyler spreekt al een aardig woordje Engels door de spellen die hij speelt op de Nintendo.

22. Maddox wordt woest als je door hem heen praat. Dan gaat hij schreeuwen of intens verdrietig huilen tot tranen aan toe.

23. Ze kunnen elkaar letterlijk de hersenen inslaan. Maar als het erop aankomt, nemen ze het altijd op voor elkaar. Skyler heeft regelmatig ruzie gemaakt met kinderen (en iemand wel eens geslagen…) die Maddox pesten.

24. Maddox gaat om 19.00 uur naar bed en Skyler om 20.00 uur. Ik verwachtte dat dat problemen zou opleveren maar Maddox accepteert het gewoon. Dat uurtje alleen is voor Skyler heel waardevol.

25. Als het aan de jongens ligt, drinken ze altijd ijsthee (Skyler) en appelsap (Maddox).

Delen:
Secured By miniOrange