(~215 B)
Favorieten van de maanden juni en juli

Favorieten van de maanden juni en juli

In april en mei sloeg ik mijn favorieten even over omdat ik eigenlijk steeds dezelfde dingen als voorgaande maanden kon opnoemen. Maar voor de maanden juni en juli bundel ik de lijst omdat er nu wél leuke dingen zijn die ik met jullie kan delen. De afgelopen twee maanden zijn er nieuwe dingen in mijn leven gekomen waar ik nú al niet meer zonder kan. Vijf favorieten op een rij!

The Bold Type

Raymond gebruikt Netflix een stuk fanatieker dan ik. Ik ga regelmatig op tijd naar bed en aangezien hij een echt nachtdier is, begint hij regelmatig aan een nieuwe serie. Zo af en toe kijken we een serie samen, maar zelf gebruik ik Netflix niet zo heel vaak. Tot ik Virgin River ontdekte en de seizoenen binnen no time uit keek. Het was het ultieme me-time moment en ik zocht echt naar momenten voor mezelf om de serie aan te zetten. Toen dat afgelopen was (hoera voor het nieuwe seizoen dat op me staat te wachten als we terugkomen van vakantie!), keek ik weer een tijd geen serie. Maar ik hoorde opeens zoveel mensen over the Bold Type, dat ik dat gestart ben. En OMG, I love it! Raymond gaat regelmatig skaten met de jongens en op die momenten weet ik niet hoe gauw ik The Bold Type aan moet zetten, haha.

Ik hou van de personages, van de verhaallijnen én van de maatschappelijke thema’s die steeds worden aangekaart. Van body positivity tot seksualiteit en van black lives matter tot borstkanker. Ik vind het heel erg mooi hoe de serie zwaardere onderwerpen op een positieve eb luchtige manier weet te brengen. En duh, natuurlijk vind ik dit leuk omdat de serie zich afspeelt in de tijdschriftenbranch én in New York. Ik blijf daar toch een zwak voor houden.

Tas van Marc Jacobs

Ik heb lange tijd geen interesse gehad in andere tassen dan mijn Louis Vuitton. Als je de foto’s op mijn Instagram pagina bekijkt, zie je negen van de tien keer de Pochette Metis voorbij komen. Ik ben er echt dol op en helemaal omdat ik dit aan mezelf cadeau heb gedaan voor mijn dertigste verjaardag. Dat maakt het nog iets meer bijzonder, vind ik. Maar opeens was daar de tas van Marc Jacobs. Eerst had ik mijn oog laten vallen op een klein tasje met ‘koffer’band, maar uiteindelijk werd ik meer verliefd op een groter, meer basic exemplaar. Soepeler leer, een fijnere schouderband, veel meer ruimte en in mijn ogen echt een parel. Ik besloot een hoop van mijn kleding op Vinted te zetten en van de opbrengst heb ik deze tas gekocht. Ik ben er zó verliefd op. Ik weet zeker dat dit net zo’n grote favoriet wordt en dat ik dagelijks ga kiezen uit deze twee tassen. Ik zit er zelfs aan te denken om andere tassen te verkopen omdat ze het toch niet halen bij deze twee waar ik dol op ben, haha. Echt een aanwinst voor mij, al zeg ik het zelf!

Daily Goal Setter planner

Ik heb het jullie al eerder laten zien, de Daily Goal Setter planner. Voor mij absoluut onmisbaar geweest de afgelopen weken! De planner van Mal Paper heet de Daily Goal Setter en ook al ben ik niet van de doelen stellen; qua planner vind ik hem heerlijk. Sterker nog, hij heeft me absoluut enorm geholpen met het halen van mijn doelen voor de vakantie. Er lag veel werk op me te wachten en door van maand-, naar week- naar dagplanning te werken, werd het allemaal overzichtelijk en behapbaar. Normaal werk ik alleen met een weekoverzicht dus ik moest hier even aan wennen, maar het werkte ontzettend fijn.

De dagpagina’s zijn me heilig en ik vind het prettig om op deze manier te werken. Ik ga niet zeggen dat ik niet meer zonder kan want qua planner ben ik nogal wispelturig. Wel kan ik zeggen dat het voor nú fijn werkt en dat ik na de vakantie lekker verder ga op deze manier.

Check-in cards

Vorige week kwam er al een artikel online over de check-in cards. Ik heb ze al een paar weken in huis en moest er in het begin een beetje aan wennen, maar het gaat steeds meer bij mijn schrijfritueel horen. Ik vind het fijn dat ik het schrijven voor mezelf weer meer heb opgepakt en deze kaarten helpen me enorm. Mijn hoofd zit altijd enorm vol en ik vind het dan lastig om daar uit te komen. Door vaak even in te checken, te kijken wat het is wat me dwars zit en een bijbehorende kaart te zoeken met vragen, weet ik aan de hand daarvan toch alles beter een plek te geven en het van me af te schrijven. Ik kom vanuit mezelf niet altijd tot de kern en daar helpt dit enorm bij. Echt een mooi cadeau aan jezelf! Als je geen schrijver of prater bent, kun je aan de hand van deze vragen ook gewoon even een moment voor jezelf pakken en de vragen in jezelf behandelen. Doe het op een manier waar jij je fijn bij voelt.

Geurstokjes van de Hema

Mijn bureau is echt mijn plekje en ik verzamel dan ook om me heen allemaal fijne spullen waar ik blij van word. Van een foto van de kinderen tot een stapel van mijn eigen boek en van mijn planner op dit moment tot de check-in cards en mijn journal. Als er een pen wordt gepakt door Raymond zeg ik altijd gelijk dat hij het weer terug moet stoppen en ik wil er geen speelgoed op zien, haha. Op dit moment schrijf ik dit blog aan mijn bureau met mijn koptelefoon op. Ik zit echt even in een eigen bubbel en dat is vaak heel erg welkom. Ik word er rustig van. Sinds een paar weken heb ik hier geurstokjes van de Hema staan in de geur Linen en ik ben er verliefd op. Ik had eerst een geurkaars in deze geur, maar de stokjes zijn helemaal fantastisch. Als je er dicht bij zit zoals ik nu zit, is de geur vaak vrij aanwezig maar daar hou ik wel van. In een heel grote ruimte vervliegt het wel iets sneller. Het is echt een favoriete geur en als deze leeg is, koop ik direct een nieuwe. Echt fantastisch!

Delen:
Secured By miniOrange