(~215 B)
De 10 leukste momenten van 2021

De 10 leukste momenten van 2021

Het is alweer half december en ik heb al een paar weken een onrustig gevoel. Voor mij hoort dat absoluut bij het einde van het jaar. Elk jaar zie ik het weer bij mezelf: zo’n beetje halverwege november kom ik in een winterdip terecht waarbij mijn huid slechter wordt, ik meer naar binnen keer, me heel erg onrustig en niet mezelf voel en toch wat meer binnenblijf en in mijn introverte bubbel kruip. Misschien is het meer een eindejaarsdip, en Corona en al het nieuws eromheen versterkt het absoluut de laatste twee jaar. Voor mij staat december in het teken van veel dingen afsluiten en plannen maken voor het nieuwe jaar. Vorig jaar wist ik dat ik mijn boek zou gaan lanceren en nu weet ik ook dat dit mijn grootste goal wordt. Dat ik in 2022 weer een boek mag afleveren is natuurlijk waanzinnig en dat had ik nooit durven dromen. Maar voor de rest weet ik niet waar het jaar naartoe gaat, wat het qua werkzaamheden allemaal gaat worden en wat de overige plannen zijn. Dat gevoel maakt me heel onrustig, ook al heeft 2021 laten zien dat er vanzelf wel weer dingen op mijn pad komen en dat ik vertrouwen moet hebben.

Want al met al hebben we een heerlijk 2021 achter de rug! Wat heb ik veel mooie stappen gemaakt en wat hebben we fijne momenten beleefd samen. Tijd voor een korte terugblik. Dit waren de 10 leukste momenten van 2021.

Mijn boek vieren met vriendinnen

In februari stond Anke opeens nietsvermoedend voor de deur met de boodschap: ‘jas aan, we gaan!’ Eenmaal aangekomen in Amsterdam stonden opeens Debbie en Nicole voor mijn neus en met zijn vieren hadden we een heerlijke middag. We dronken koffie, aten een taartje op straat omdat alles nog dicht was, slenterden door de stad en ik kreeg een waanzinnig cadeau. De lamp op mijn bureau en een lieve kaart. Dit alles omdat ik mijn boek had ingeleverd en omdat ze trots op me waren. Ik vond dit zo ontzettend lief! Nog nooit heeft iemand dit voor me gedaan en dat ze daar opeens met zijn vieren waren deed me heel veel. We hebben een heerlijke middag gehad en ik denk er nog vaak aan terug.

Maddox’ eerste schooldag

In maart mocht Maddox voor het eerst wennen op de basisschool. Hij vond het zo spannend! Het wennen ging uiteindelijk goed, maar de echte schooldagen vond hij heel moeilijk. Gelukkig zat er een meivakantie tussen, gingen we even lekker naar de camping en had hij bij thuiskomst zin om naar school te gaan. Toen was het huilen en het moeilijke afscheid ook direct over. Inmiddels zit ‘ie helemaal op zijn plek en vindt hij het heerlijk om te gaan.

Mijn boek voor het eerst zien

1 Februari stuurde ik mijn boek op en daarna gingen we vol de correctierondes in. Het liep allemaal zo voorspoedig, dat we mijn boek twee weken naar voren haalden. In april kreeg ik mijn boek voor het eerst te zien. Zo onwerkelijk! Het is echt heel gek dat je zelf iets in Word mailt en dat je dan daarna het boek volledig in je handen hebt na maandenlang schrijven. Tof moment om hem zo vast te mogen houden.

Maddox’ verjaardag vieren op Bakkum

Tijdens de meivakantie waren we op Bakkum. Maddox is op 26 april jarig en dat gaat eigenlijk altijd in een vakantie zijn. We vonden het wel leuk om iets met Eeki te doen, dus ik besloot te vragen of ze met Eeki langs konden komen. Dat kon! Ze kwamen met een golfkarretje, muziek, een kaart en taart. Ze dansten, Maddox liet vol trots zijn speelgoed zien en we hadden een heerlijke middag. Echt een fantastisch moment, om hem dit te kunnen geven. Hij is zo dol op Bakkum en Eeki, dus dit was een feestje.

Mijn boek voor het eerst in de winkel spotten

Mijn boek kwam ook uit tijdens de meivakantie, dus dat was een bijzondere week. Ik ging met Anke naar het winkelcentrum om mijn boek ‘in het wild’ te spotten. Bij de Bruna zag Anke hem al vrij snel op tafel liggen. Zo bijzonder! Anke kocht hem daar ook en vertelde vol trots dat ik hem had geschreven, haha.

Zomervakantie naar Frankrijk

Was het onze leukste vakantie? Absoluut niet. Ik was echt heel erg ziek, Raymond was een paar dagen ziek en we hadden veel regen. Maar toch noem ik deze trip wel. De jongens hadden namelijk de tijd van hun leven, dus ik vind het wel leuk om ook dat te delen. De dagen tussen het ziek zijn door waren prima, de zon-dagen aan het zwembad heerlijk en ik heb genoten van de rust en mijn boeken. Je waardeert alles ook wel meer, als je weer bent opgeknapt, haha. Ik was echt heel erg ziek en was blij dat de dokter me zo opgelapt had.

Dagje strand met de jongens

Wat kregen we opeens een geweldige nazomer! Ik riep nog ‘nu hoeft dat mooie weer niet meer’, maar ik heb toch wel genoten van deze extra zonnestralen. Terwijl Raymond naar Formule1 in Zandvoort was, besloot ik heel spontaan met de jongens naar het strand te rijden. Strandspeelgoed mee, kleden in de tas en een fijne plek zoeken. We belandden uiteindelijk bij een strandtent, hebben daar heerlijk geluncht, nog in het water gespeeld en na een paar uur gingen we weer naar huis. We hadden geluk met alles: precies een laatste parkeerplaats, het laatste plekje bij de strandtent, uiteindelijk een plek in de schaduw ook nog. Het was echt een heerlijke dag! Zo simpel kan geluk zijn.

Weekje Bakkum

Ik wilde heel graag in de herfstvakantie weg maar Raymond moest gewoon werken. Impulsief boekte ik een tent op camping Bakkum en besloot ik zelf te gaan met de jongens. Wat een goede keuze is dat geweest! We hebben echt een week lang genoten. Skelters gehuurd, lekker gegeten, heel veel gelopen en ’s avonds was Raymond gewoon gezellig bij ons. Ja, dit was een heerlijke week.

Efteling met vrienden

We hadden vrijwel de hele dag regen, maar dat mocht de pret niet drukken. Wat hebben we een heerlijke dag gehad in de Efteling. De kinderen genoten enorm, het was gezellig en we hebben lol gehad. Zeker voor herhaling vatbaar (en dat zegt iemand die helemaal niks met de Efteling heeft).

Skylers A-diploma

Natuurlijk mag dit moment absoluut niet ontbreken. Skyler mocht na ruim 2.5 jaar zwemmen en keihard werken zijn A-diploma in ontvangst nemen. Absoluut een hoogtepunt in 2021!

Dagje Amsterdam

Oké, en dan noem ik stiekem nog een nummer 11. Net afgelopen weekend, dus ik heb hem er snel nog tussen gestopt voordat dit blog live ging, haha. Een dagje Amsterdam met Anke! Twee jaar geleden namen we ons voor dat het een jaarlijkse traditie zou worden, maar vorig jaar was alles dicht. Dit jaar kon het wel doorgaan. Fijn geshopt, lekker geluncht en heerlijk geslenterd door Amsterdam!

Delen:
Secured By miniOrange