(~215 B)
Een plansysteem voor 2022 vinden

Een plansysteem voor 2022 vinden

Als het gaat om planners en agenda’s, kan ik wel zeggen dat ik nog nooit helemaal de rust heb gevonden. Als ik een paar weken een planner heb gebruikt, komt er op een gegeven moment een dag dat ik hem niet meer openklap. In de meest chaotische periode ligt mijn bureau helemaal vol met post it’s en werkt dat voor me, terwijl ik op andere momenten echt een goede planner nodig heb om al mijn taken op te schrijven. Ik weet niet zo goed waar het aan ligt. Misschien wel omdat ik vaak switch van systeem omdat ik dan weer iets anders tegenkom, of misschien omdat ik bij rustige dagen de planner niet nodig denk te hebben. Ze zeggen weleens dat je nooit twee keer achter elkaar een gewoonte moet overslaan, en dat is in mijn geval hartstikke waar. Ik kom er dan niet meer goed in en denk al gauw ‘laat maar!’

Goed plansysteem

Maar voor 2022 wil ik eens een echt goed plansysteem vinden. Ik werk met verschillende opdrachtgevers, heb verschillende taken en moet alles in goede banen zien te leiden binnen de schooltijden van de jongens. Bovendien heb ik altijd ergens een boekje rondslingeren met daarin nog lijstjes. Met openstaande facturen, statistieken, gelezen boeken, boeken die ik nog wil lezen, etc. Er is altijd maar één planner waar ik weer naar grijp als ik opnieuw wil beginnen en een planner wil gebruiken: de Structuurjunkie planner. Ik durf van schaamte bijna niet te vertellen hoeveel ik er heb gekocht de afgelopen jaren, omdat ik steeds weer besefte dat het voor mij de meest fijne manier was. In combinatie met een notitieboek voor de lijstjes en snelle krabbels hoop ik dat dit hét systeem wordt voor 2022 en dat ik nu eens eindelijk een planner vol schrijf. Want lieve mensen, dat is me na al die jaren nog nooit gelukt. Ik heb er momenteel twee liggen die ik van Structuurjunkie heb gekregen, de gewone planner voor 2022 en de business variant. Ik ga ze aan jullie laten zien.

Gedateerde planner voor 2022

De gewone planner kennen we eigenlijk al een tijdje: pagina’s met maandoverzichten, opgevolgd door pagina’s met de weken. De weken zijn verticaal en bevatten een uuraanduiding. Ik zet vaak mijn afspraken op de uren en mijn to do’s overal ertussen. Achterin vind je veel notitiepapier voor aantekeningen. De planner komt in het reguliere formaat en een A4-formaat. Ik vind een gedateerde planner altijd ontzettend fijn werken zodat ik goed vooruit kan plannen. Het nadeel is wel dat als je weken mist, je papier hebt waar je niks mee doet.

Je vindt de planner hier. Het A4-formaat shop je via deze link.

Businessplanner voor 2022

De businessplanner is een grote A4 planner die veel op de gewone planner lijkt. Maar naast de maand- en weekoverzichten, vind je hierin ook een hele bedrijfsvoering. In het tweede deel van deze planner kun je namelijk doelen formuleren, uitwerken, dit omzetten tot kwartaal- en maanddoelen, financiële doelen stellen, vooruitblikken, evalueren en je uren en kilometers bijhouden. Natuurlijk is er voldoende notitiepapier voor als je dat nodig hebt. De businessplanner komt alleen in het grote formaat. Ik vind de cover van de businessplanner mooier en misschien is het ook wel beter om deze te gebruiken met alle toevoegingen. Zo kun je ook op de weekpagina’s je deadlines en successen kwijt en kan ik lekker veel en groot krabbelen. Ik ben niet zo’n doelensteller maar een van mijn doelen (haha) is om dat toch iets meer te gaan doen voor meer richting in mijn leven.

De business planner kun je hier bestellen.

Onrustig

De grote businessplanner is echt heel geschikt voor ondernemers. Je kunt hier namelijk álles in kwijt. Op de ‘wachten op’ pagina’s zou ik zelfs genoeg ruimte hebben voor de openstaande facturen gedurende het jaar. Ik vind de planner eigenlijk wel iets te groot, maar daardoor kun je veel opschrijven. Beide planners zijn gedateerd en starten de laatste week van het jaar, op maandag 27 december. Ik ben nog flink aan het wikken en wegen, welke planner ik wil gaan gebruiken. Maar zoals altijd maak ik het in mijn hoofd veel groter dan dat het daadwerkelijk is. De keuzestress van een stationery-junkie. Vooral omdat ik het één keer goed wil doen. Op het moment van dit schrijven heb ik ook nog een simpel notitieboek, een bullet journal en een ander klein boekje voor snelle krabbels naast me liggen. Ik word hier zó onrustig van. Ik ga de komende week maar eens knopen doorhakken, mijn keuze definitief maken en overzicht creëren. Een plansysteem ontwikkelen die voor mij het meest fijn werkt en die ik voor langere tijd kan volhouden. In welke planner dat ook gaat zijn! Keep you posted.

De gedateerde planners van Structuurjunkie gaan altijd ontzettend hard. Mocht je er nog een willen, zou ik echt deze week nog gaan bestellen.De ongedateerde planners zijn vaak wel op voorraad gedurende het jaar en komen ook vaker in het jaar uit.

Delen:
Secured By miniOrange