(~215 B)
Zwangerschaps-aftelkalender

Zwangerschaps-aftelkalender

In verwachting van een tweede, derde, vierde of misschien wel vijfde kindje? Dan is de Zwangerschaps-aftelkalender superleuk voor de broertjes en/of zusjes! “Mama, hoe lang nog?” is een veelgehoorde vraag tijdens de zwangerschap die broertjes en zusjes nét zo bezig houdt als de aanstaande ouders zelf. Week voor week aftellen en samen praten over de baby die komt, er is toch niets mooier?

Freelance journalist Hester Zitvast schreef de aftelkalender tijdens haar derde zwangerschap. Het idee kwam van dochter Floortje (9). Zij kon niet wachten tot de baby er was en vroeg vanaf de allereerste seconde ‘hoe lang nog’? En ze wilde ook weten hoe groot de baby was. En of haar broertje of zusje haar al kon horen als ze heel hard tegen de buik zou praten. Het is dan ideaal dat ze op de kalender kunnen zien hoe lang het nog duurt en wat er allemaal in de buik van mama afspeelt in de spannende maanden. De kalender bevat volop informatie over de zwangerschap, van week tot week. Gewicht, lengte, vaardigheden als zien & horen: alles is op de kalender te vinden. De kalender geeft stof tot praten. Want heb je je kind ooit verteld na hoeveel weken zwangerschap hij of zij ter wereld kwam? En wat je kind toen woog? Het is tevens een mooi naslagwerk voor later; er is namelijk alle ruimte voor tekst en tekeningen. Erg leuk om ‘later als je groot’ bent nog eens te lezen hoe jij je broertje of zusje graag had willen noemen.

De kalender is zo vormgegeven, dat ‘ie kan worden neergezet op een prominente plek in huis. Maak er een ritueel van iedere week even te gaan zitten en de stand van zaken samen te bespreken. Zo beleef je je zwangerschap echt met je oudere kind(eren). De Aftelkalender voor broertjes en zusjes ligt vanaf 31 maart 2014 in de winkels voor 14,95 euro. Ik ben echt heel enthousiast! Mocht Skyler ooit nog eens een broertje of zusje krijgen lijkt dit me een geweldig cadeau. Tevens leuk als cadeautje als je hoort dat je beste vriendin zwanger is van een volgend kindje. Zo heb je een leuk en origineel cadeautje voor de andere spruit!

1

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties

  1. 6 maart 2014 / 19:20

    Heel leuk bedacht, mocht ik ooit een tweede krijgen dan is dit zeker iets wat ik zou kopen. Het is voor een broertje of zusje altijd even wennen en lastig in te schatten hoe lang het gaat duren, top idee. Liefs

Secured By miniOrange