(~215 B)
5 x een muur in het toilet opleuken

5 x een muur in het toilet opleuken

Momenteel focussen we ons heel erg op de woonkamer en wachten we met smart op een leuke kast die een dezer dagen geleverd gaat worden.De tuin is ook wel een ding, waar vooral Raymond veel mee bezig is. Maar als ik met Oud & Nieuw de Staatsloterij had gewonnen, was ik regelrecht naar een badkamerzaak gegaan om daar een nieuwe badkamer en toilet uit te zoeken. De vorige bewoners hebben gekozen voor grijze, grote tegels. Prima, heel basic, niks mis mee. Maar zelf zou ik wel andere keuzes hebben gemaakt, helemaal als je ziet wat er nu allemaal op de markt is. Inmiddels zijn we wel aan het kijken voor een nieuwe douchewand, maar voor de rest vindt Raymond het wel prima. En aangezien we er toch niet zo heel veel tijd doorbrengen, heb ik het ook maar even losgelaten. Hopelijk gaan we hier over een tijdje eens mee aan de slag, als we beneden op orde hebben. Zoveel wensen, zoveel dromen…

Tot die tijd laten we het dus zo, op misschien een nieuwe douchewand na. Maar aangezien ik er wel nog een tijd tegenaan moet kijken, ben ik gaan speuren naar hoe ik het toilet en de badkamer iets kan opleuken. De badkamer is niet zo heel gunstig met een groot bad waar we geen gebruik van maken. Hier hebben we gewoon een houten plaat op, zodat we extra opbergruimte hebben. Ik weet niet zo goed hoe we hiermee aan de slag kunnen. Voor het toilet is dat een ander verhaal. Dat is een kleinere ruimte en een kleine verandering heeft vaak wel een groots effect.

Een prikbord of kaartenrek

Dit vind ik dus het allerleukste om in een handomdraai een muur op te leuken. Ik heb een ijzeren rek hangen, vol met foto’s, kaarten en leuke aandenken. Zo af en toe haal ik hem helemaal leeg en richt ik hem weer helemaal opnieuw in. Ik zou nog wel een slag groter willen, zodat ik hem nog voller kan hangen dan nu al het geval is.

Steenstrips

Ik heb dit laatst bij iemand gezien en vond dit helemaal de bom. Als we steenstrips kopen, kunnen we binnen no time een muurtje opleuken. De tape op de achterkant zorgt ervoor dat je het gemakkelijk kunt bevestigen over andere tegels heen. Ik ga me hier zeker in verdiepen, want zo kunnen we bijvoorbeeld het achterwondje alvast aanpakken. Een stuk beter dan gelijk nieuwe wandtegels kopen.

Spiegelwand

Op Instagram zag ik dat iemand bij Ikea allemaal kleine spiegeltjes had gekocht en deze op een wand had geplakt. Achter deze spiegels was de wand zwart en dat gaf zo’n tof en luxueus effect, dat dat superleuk is voor een achterwand.

Accessoires, accessoires, accessoires

Vorig jaar ben ik met mijn moeder naar het winkelcentrum geweest en heb ik allerlei leuke prullaria gekocht voor op het plankje in de wc. Fotolijstje, geurkaarten, spiegeltje. Binnen no time had ik het aangekleed en dat creëerde gelijk een leuk effect. Met accessoires kun je een hoop doen en binnen een handomdraai heb jij een heel andere ruimte. Ik wil nog wel op zoek naar een leuke mand voor wc-papier. Ook dat staat altijd ‘gezellig’, ook al hebben we het maar over een wc.

Fotowall

In plaats van een fotorek, kun je ervoor kiezen om van boven tot onder een fotomuur te maken. Je kunt het heel strak houden door allemaal dezelfde lijstjes te gebruiken, maar je kunt er ook voor kiezen om overal en nergens je lijsten vandaan te halen. Hang er ook eens tekeningen van de kinderen tussen en creëer zo jouw eigen, persoonlijke muur. Gemakkelijk te realiseren zonder al te veel kosten en ingrepen.

Delen:
Secured By miniOrange