(~215 B)
Mijn ervaring met Too Good To Go

Mijn ervaring met Too Good To Go

‘Shir, ken jij Too Good To Go al?’ Download de app en bestel die magic box bij de bakker om de hoek eens, er is er nog één!’ Anke vertelde het me na het sporten en binnen no time had ik de app én mijn eerste box in the pocket. Voor 3,99 kon ik aan het eind van de dag bij de bakker producten op halen met een waarde van ongeveer 12 euro. Inmiddels heb ik mijn favorieten geselecteerd, check ik de app iedere dag wel even en heb ik al vijf boxen gehad, van drie verschillende winkels. Ik wil vandaag meer vertellen over deze ervaring.

Voedselverspilling

Ieder jaar wordt in Nederland tussen de 1,7 en 2,5 miljoen ton eten verspild en per persoon is dat ongeveer 41 kilo eten en 57 liter drinken. In Nederland gooien we per persoon ongeveer 145 euro aan eten en drinken per jaar weg. Schokkende cijfers, vind je niet? Ik doe hier zelf ook wel vaak aan mee. Ik ontdek eten in de koelkast dat al over datum is, haal soms teveel yoghurt waardoor ik wat moet weggooien en vergeet soms restjes eten in de vriezer te bewaren. Dat kan ik na een paar dagen dus ook weggooien. Ik probeer erop te letten en het gaat al een stuk beter, maar nog steeds betrap ik me regelmatig met eten in mijn handen dat weggegooid moet worden.

De app

Too Good To Go wil voedselverspilling tegengaan. Want hoe vaak gebeurt het wel niet dat hotels hun restanten ontbijtbuffet in de prullenbak gooien? Dat bakkerijen met een hoop blijven zitten of dat supermarkten producten met 35% afprijzen en dat het vervolgens toch in de prullenbak wordt gegooid? Too Good To Go heeft een app ontwikkeld waar je dit soort producten kunt kopen. Een app waarmee iedereen gemakkelijk bij kan dragen in de strijd tegen voedselverspilling. Terwijl je geniet van nog prima eten, steun je de lokale ondernemer. De lokale ondernemer heeft minder verspilling én krijgt nieuwe klanten over de vloer. Goed voor jou, lokale ondernemers en de wereld. Win-Win-Win. Ik vind het een fantastisch concept en wil dit dus graag delen. Voor een kleine prijs koop je je magic box met daarin producten die anders weggegooid worden.

Hoe het werkt? Je downloadt de app, vult jouw woonplaats in en alle bedrijven die meedoen in de buurt worden getoond op je scherm. Hier zijn dat ook veel hotels op Schiphol, waar je bijvoorbeeld voor een klein bedrag aan het einde van de ochtend een ontbijtbox kan ‘scheppen’ uit de resterende bakken van een ontbijtbuffet. Hoe tof? Maar hier zijn het ook wat bakkerijen in de buurt, Sushi Time hier om de hoek, supermarkten in Uithoorn, etc. Ik heb nu al een paar keer de bakker om de hoek geprobeerd, maar Raymond had laatst een sushibox en ik reed een keer naar Uithoorn voor een box van AH. De prijsjes zijn klein: zo betaal ik bij de bakker 3,99, was de sushi 5,99 en de box bij de supermarkt 4,99.

Onze boxen

Bij de bakker heb ik tot nu toe altijd wel lekker brood ontvangen met daarbij gebak. Dat is wel een van de redenen waarom ik het niet al te vaak doe: lekker al die taartjes, maar erg gezond is het niet, haha. Bij de supermarkt had ik een leuke box met producten maar onthou wel: het is allemaal met de datum tot die desbetreffende dag. Vlees kun je invriezen maar met de rest moet je dus wel een a twee dagen daarna uit de voeten kunnen. Sushi wordt hier altijd aangeboden als lunch. Raymond wilde het eens proberen en kreeg een leuke variatie aan sushirollen. In eerste instantie dachten we: dit is wat weinig (gierige Hollanders die we zijn), maar normaliter is sushi natuurlijk wat duurder en betaal je voor deze inhoud al gauw 20 euro.

Via de app klik je op wat je wilt bestellen, betalen gaat heel gemakkelijk via iDeal en als het zover is om je magic box op te halen, ga je naar de winkel toe. De winkelier wisselt jouw voucher via de telefoon in (hij of zij swipet hem als het ware weg) en vervolgens krijg je je producten mee naar huis.

Aanrader

Al met al ben ik erg te spreken en maak ik graag gebruik van deze dienst. De bakker is groot favoriet omdat brood altijd fijn is om te hebben en de gebakjes ook heerlijk zijn. De supermarkt vind ik wat lastig; veel producten komen wel op maar de salade van Optimel heb ik bijvoorbeeld uiteindelijk weggegooid omdat me dat toch niet gelukt was om op te krijgen en ik hem niet zo best meer vond ruiken. De sushi is altijd lekker als lunch en voor zes euro nog weleens leuk om andere dingen te proberen! Ik hou de app in de gaten en ga eerdaags weer eens wat andere bedrijven proberen. Mooi initiatief!

* Dit bericht is niet gesponsord en geschreven vanuit mijn eigen enthousiasme. Ze hebben wel lopende campagnes maar ik wilde toch even laten weten dat ik hiervoor niet betaald ben.

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

15 Reacties

 1. 31 juli 2019 / 07:45

  De app heb ik maandje geleden geïnstalleerd. Maar nog niks gekocht…. snel eens doen. Zeker de bakkerij lijkt me de moeite waard.

 2. DiDi
  31 juli 2019 / 09:04

  Wij maken gebruiken de app ook regelmatig. Met dezelfde reden als jij ook niet te vaak bij de bakker ;-P

 3. 31 juli 2019 / 09:30

  ik hou er dus helemaal niet van 😉 A omdat er sommige producten van de dag van vandaag zijn zeg maar of zelfs over de datum en het zijn meestal producten die ik niet mag eten. ik let zelf dan liever op dat ik geen voedsel verspil dan dat ik een pretpakket krijg waarvan ik niet weet wat erin zit.

  • Ingrid
   4 augustus 2019 / 22:37

   Over de datum mag niet en die heb ik nog nooit gehad.
   Ik heb altijd tot en met de datum gehad van de dag dat ik het ophaal.

 4. ABC123
  31 juli 2019 / 09:35

  Helaas wordt er niet (veel) gebruikt gemaakt van supermarkten en bakkers uit de buurt. En als het wel zo is, dan zijn ze zo uitverkocht. Helaas dus nog niet mee kunnen doen maar lijkt mij wel heel erg leuk!

 5. Carina
  31 juli 2019 / 11:15

  Het concept vind ik tof maar sinds ik veganistisch eet is het eerder Russisch Roulette. Ik koop dan liever alles zelf zodat ik weet wat ik heb. Gelukkig gooi ik zelf amper voedsel weg, alleen fruit wil nog wel eens bederven maar dat blijft gelukkig bij 1 a 2 stuks ipv de hele mand. Oh en avocado’s, maar dat is ook net de loterij van knoeihard, eetbaar ennnn bedorven..

 6. Sanne
  31 juli 2019 / 14:27

  Wat mij tegen staat is dat producten die naar de voedselbank zouden gaan nu voor nog een klein bedrag verkocht worden. Dit is bij de bakker vaak niet het geval maar bij supermarkten wel. Ik heb dus liever dat het naar de voedselbank gaat.

  • Monique
   31 juli 2019 / 20:52

   Hoi Sanne,
   Het zou super zijn als het naar de voedselbanken gaat. Maar ben je je eevam bewust dat voedselbanken geheel draaien op vrijwilligers en dat zij nooit genoeg vrijwilligers hebben om deze producten voor sluit op te halen? Dan ook nog haal je het voor sluit op en is het de dag erna over datum. Klanten van een voedselbank komen 1x per week een tas/pakket oid ophalen, dus die kan je niet een zak sla van een week geven.. Plus geef je mensen sowieso niet iets wat over datum is. Dus idealistisch gezien zou het top bedacht zijn, maar realistisch? Nee niet echt. Enne mensen met een kleine portemonnee die geen voedselbank hebben, kunnen nu voor 4 of 5 euro vaak 3 broden, taartjes en anders lekkers halen.
   Dit soort uitspraken hoor je vaker over supermarkten, maar klopt dus niet!

   • Sanne
    1 augustus 2019 / 05:56

    Helaas heeft de voedselbank hier in de omgeving dit zelf ook naar buiten gebracht. Er moet nu bezuinigd worden op ontbijt. Dit komt o.a Door deze app. Helaas ook nog door een groeiend aantal mensen die in armoede leven.
    Daarnaast zijn er maar een aantal beperkt aantal pakketten beschikbaar. Ook via Deze app waar iedereen gebruik van kan maken. Voor veel mensen is het mooi meegenomen maar voor mensen die gebruik moeten maken van de voedselbank niet. Voor hun is het een kwestie van eten of niet. Blijft voor mij een naar gevoel houden.

 7. 31 juli 2019 / 21:24

  Ik had de app ook, maar er zijn bij ons in het dorp (en de omgeving) zo weinig bedrijven die meedoen, dat het helaas nog niet echt opschiet.

 8. Jaya
  1 augustus 2019 / 08:55

  Jammer dat je niet kan zien of je een vega optie hebt. We zijn vegetarisch en dan is het toch spannend wat de inhoud is.

 9. Marcella
  1 augustus 2019 / 21:37

  Hier ook fan! Vooral de bakker is favoriet

 10. 7 december 2019 / 21:29

  Vandaag een Magic box opgehaald bij Banketbakker de Boer in Vlaardingen.Had een heleboel taai taai over dus in de box en een taartje met de afbeelding van zwarte Piet.Taai taai kost je je vullingen dus weg ermee en het taartje 15 cm rond was zo nat
  dat het uit elkaar viel.Uiteindelijk besloten hetp taartje ook maar weg te gooien.

Secured By miniOrange