(~215 B)

SpeelgoedSpeelgoed

Met deze accessoires leuk je een kinderkamer zo op

Met deze accessoires leuk je een kinderkamer zo op

We, en dan vooral ik, zijn op het punt dat we in huis een aantal dingen willen gaan aanpassen. Niet alleen ben ik na jaren nog steeds op zoek naar een leuk vloerkleed; we willen boven ook het een en ander gaan schilderen. Skylers donkere muur bevalt ons nog prima, maar Maddox kan wel een nieuw kleurtje op de muur gebruiken. Ook zou ik onze slaapkamer wel aan willen pakken. We hebben nu de welbekende kleur Early Dew op de muur, die we ook beneden hebben. We hebben een grote slaapkamer en ik denk dat we met een heel donkere tint echt iets heel moois en sfeervols kunnen creeren. Donkerblauw, donkergroen of héél donkerrood lijken me heel erg tof. Raymond is nog niet overtuigd dus tot die tijd gaan we eerst maar eens inspiratie opdoen voor Maddox’ kamer. Ik neig naar een mooie, warme, donkergroene kleur en ik denk ook dat dat hem gaat worden.

Ik ben niet zo handig met interieur en als ik al die leuke gestylede kinderkamers online voorbij zie komen ben ik best een beetje jaloers. Wij hebben er vrij weinig speciaals van gemaakt; de muren zijn leuk, er staan prima meubels en dat is het wel. Het is zeker niet lelijk, maar ik mis wel iets. Iets waardoor je die kamer binnenstapt en denkt: ‘Ja, dit is zo’n heerlijke en toffe plek geworden!’ Ik ben al weken druk bezig op Pinterest om inspiratie op te doen en hoop dat ik eerdaags eens fijn aan de slag kan. De kamers zijn prima, maar ik mis een beetje de finishing touch. Net zoals beneden in de woonkamer, maar dat is weer een ander verhaal.

Er is in ieder geval, op de muren verven na, een aantal dingen die je kunt toevoegen aan de baby- of kinderkamer om er flink wat sfeer in te brengen. En het leuke van deze items: je kunt het gemakkelijk vervangen voor een heel andere look! We gaan in ieder geval eerst lekker aan de slag met Maddox’ kamer. Skylers kamer zal in de zomer volgen, aangezien hij ook graag een hoogslaper wil en hij nu nog in een peuterbed slaapt. En onze kamer? Even Raymond overhalen, haha.

Lamp

Naast een lamp aan het plafond kun je ook eens kijken naar lampen in allerlei figuren. Ik ben al tijden verliefd op de lamp in de vorm van Nijntje, maar er zijn ook veel andere leuke merken die schattige lampjes verkopen. Van staande lampen tot nachtlampjes en van dieren figuren tot aan simpele exemplaren.

Opbergmand

Ik vertelde het laatst al; ik ben dol op opbergmanden. Je kunt op veel plekken unieke opbergmanden bestellen, van simpele ronde tot aan een olifantenmand. De kinderen hebben allebei voor hun eerdere verjaardag een speelgoedkist gekregen van opa en oma en die gebruiken wij in de kamers om veel spullen in op te bergen. Ik vind het altijd leuk staan en je hebt genoeg plek voor speelgoed. Waar zou ik zijn zonder opbergmand.

Slinger

Een tijd geleden bestelde ik een leuke stoffen vlaggenlijn en deze ligt inmiddels in de caravan ter decoratie. Er zijn zo ontzettend veel vlaggetjes of slingers te koop die de kamer echt veel extra’s kunnen geven. Lichtslinger, slinger met leuke figuurtjes, letterslingers, neutrale vlaggetjes, vlaggen in de kleur van de kamer. Vooral de stoffen vlaggenlijnen vind ik mega schattig. Prachtig voor aan de muur en het staat direct gezellig.

Posters

Ik wist het gelijk; er moest een poster boven de commode van Maddox komen. Bij Skyler hadden we een plankje en dat vonden we echt niet zo handig. Nu hebben we gekozen voor een poster voor de gezelligheid en het staat echt heel erg fleurig. We hebben van die latjes gekocht waar je posters tussen kunt klemmen. Zo heb je maar een schroefje (wij zelfs een punaise) in de muur en kun je de posters gemakkelijk vervangen. Een posterwand vind ik ook altijd tof, maar ik ben dat soort dingen wel al gauw zat en dat zou ik zonde vinden van de geschilderde muren. Voor nu dus deze optie.

Fijne stoel

De meningen over de stoel zijn verdeeld en ook ik ben er nog niet helemaal zeker van. Beide kinderen hadden tijdens de babyperiode een stoel in de kamer maar eerlijk gezegd werd het vooral een soort opslagplaats voor kleding en kleden. Ik vind het heel gezellig en snap het idee van de nachtelijke voedingen en het voorlezen, maar bij ons pakte dat niet zo uit. Voorlezen doen we in het bed en voeden gebeurde altijd bij ons in ons eigen bed. Toch wilde ik hem erbij zetten want er zijn zoveel leuke en toffe stoelen te koop, dat je daar echt wel een heel leuk hoekje mee kunt creëren.

Wandrekjes

Naast opbergmanden vind ik rekjes en planken ook helemaal de bom. Skyler heeft inmiddels een rekje met een heel toffe dierenposter en Maddox heeft een plank boven zijn bed met daarop wat leuke boeken, zijn naam in houten blokken en wat andere herinneringen. Ik weet niet, het maakt het geheel direct een stuk persoonlijker ofzo! Je kunt natuurlijk flink variëren; een posterwand, een rek vol met boeken, foto’s, herinneringen, speelgoed, noem het maar op. Ik zou hem dus alleen niet boven de commode plaatsen. Zodra een kind kan staan of zich op gaat trekken, stoot het snel zijn hoofd en wil het alles eraf pakken. Ik vond dat niet zo’n succes en zal dan eerder kiezen voor een andere plek. Misschien dat ik wel een heel leuke boekenrek wil hebben. De voorleesboeken liggen verstopt in de lade onder het bed en dat vind ik enorm zonde.

Vloerkleed

Een vloerkleed maakt direct iedere kamer af. Vind ik! Zowel in de woonkamer als in de badkamer en slaapkamers is het voor mijn gevoel de finishing touch. Toch hebben mijn jongens geen vloerkleed (meer) in de kamers liggen. Bij Maddox had ik uiteindelijk een tof dierenkleed maar daar ben ik drie keer flink over gestruikeld waardoor ik het opgeborgen heb. Bij Skyler vond ik het vooral enorm stoffig worden in de kamer en het kleed wat we toen hadden, paste niet goed meer bij de kamer. Hier wil ik dus nog wel even naar kijken als we de kamers onder handen nemen. Met een nieuwe kleur op de muur, een tof vloerkleed, een boekenrek en een opbergmand creëer je al direct een nieuwe, toffe, gezellige ruimte.

Ik ben wel benieuwd: wat is voor jou een absolute misthave in de kinderkamer, naast de gebruikelijke meubels?

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 Comments

 1. 17 januari 2020 / 08:09

  Onze kinderen hebben redelijk neutrale slaapkamers. De muren zijn nog wit en er zijn een aantal muursticker geplakt. Ik wil wel iets meer kleur toevoegen. Misschien zijn slingers een goed idee. Als mijn dochter straks wat ouder is en ze een groot bed heeft, wil ik haar zo’n klamboe als decoratie geven.

 2. Susan
  18 januari 2020 / 12:16

  Voor onze dochter hebben we een muur voor de helft in een paarse kleur geverfd. De rest is wit. Kleurrijke gordijnen (met roze, groen, paars, oranje) van plafond tot vloer. Gordijnen geven altijd veel warmte en maken een kamer echt af vind ik.
  Verder nog een kleurrijk vloerkleed bij haar bed. Neutrale meubels. Maar ook een groot poppenhuis, tekenbord en mand met boeken.

 3. 19 januari 2020 / 13:53

  ik doe niks meer aan de meiden hun kamer want die richten het nu zelf in maar dingen vernieuwen en of toevoegen blijft altijd leuk 😀

 4. Mieke
  20 januari 2020 / 00:52

  Wij zijn nu ook bezig met de kamers van de kinderen. Mijn zoontje (5jaar) heeft nog steeds een woezel en pip kamer. En dat wordt een John Deere kamer (zijn favoriete tractor merk) dus 1 muur word fel groen, met het logo van John Deere en mijn vriend wilt zelf een lamp maken. Daar houdt mijn inspiratie wel een beetje op. Mijn dochtertje slaapt nog steeds in de “babykamer” waar ook broerlief insliep, maar dan met meisjes accenten. En die kamer wil ik oud roze maken met gouden accenten..