Nieuwe favoriete spot: zwembad Aarweide

Nieuwe favoriete spot: zwembad Aarweide

‘Ga je mee naar de Aarweide met Maddox?’ De moeder van Quinn, Maddox’ vriendje, vroeg me dat afgelopen woensdagochtend. Ik had er nog nooit van gehoord maar de combinatie ‘zwembad’, ‘speeltoestellen’ en ‘waterspeelgoed’ slaan altijd wel aan bij Maddox en dus sprongen we woensdagochtend in de auto voor een ritje naar Nieuwveen. Twintig minuten later stapten we voor de deur uit en kon het zwemavontuur beginnen. Wat mij betreft is dit qua afstand prima; ik heb een auto tot mijn beschikking en met deze afstand kan ik nog eens een ochtend weg. Als ik om 12.00 uur Skyler weer moet ophalen van school wil ik niet nog een uur hoeven rijden. Anyway: we gingen dus naar Aarweide, een heel leuk en bekend buitenbad in de regio. Maar ja, ik kende het dus nog niet.

Bij de Aarweide vind je drie baden: een wedstrijdbad, een recreatiebad en een peuterbad. In het recreatiebad vind je nog een kleine glijbaan en een lange waterglijbaan waarbij je in een bassin terecht komt en het dus ook geschikt is voor de iets kleinere kinderen. Maar het ging me om het peuterbad en die vond ik geweldig. Het water was 30 tot 50 centimeter en door de kleurrijke watersproeiers en glijbanen is het heel aantrekkelijk voor de allerkleinsten. Daarnaast staan er bakken met waterspeelgoed zoals emmers, gieters, auto’s, etc. Mega leuk dat daar aan gedacht is.

Naast de zwembaden vind je veel gras waar je lekker kunt liggen met de kinderen. Er is mega veel ruimte. Daarnaast vind je twee springkussens (van die halve bollen op de grond) voor zowel de kleintjes als de groteren. Achterin is er ook nog een speeltuin. Voor dit alles betaal je 4.50 euro per persoon en kinderen tot een jaar zijn gratis. De mensen uit de buurt van Alpen aan de Rijn en omgeving zullen ongetwijfeld bekend zijn met deze heerlijke plek maar toen ik het op het schoolplein bij Skyler aan twee andere moeders vertelde wisten ze niet waar ik het over had. Aangezien ik het een goede, geschikte spot voor de kleinsten vind, wil ik het toch graag even met jullie delen.

Het gaat hier om een buitenbad dus ik ben eigenlijk een beetje te laat met dit vertellen omdat het volgende maand gaat sluiten, maar alsnog is het iets leuks om te onthouden voor als je volgend jaar op zoek bent naar een plek waar je wat uurtjes kunt spenderen. Er is ruimte om je kind te verschonen, er zijn prima omkleedhokken, kluisjes te huur en een kiosk waar je terecht kunt voor drinken, ijsjes, snoep en snacks. Voor de mensen uit de buurt: er zijn abonnementen te koop en er worden regelmatig leuke activiteiten georganiseerd.

Dit gaat zeker op mijn lijstje voor volgend seizoen want als ik dit eerder had geweten, was ik hier afgelopen zomervakantie zeker een paar keer beland met de jongens!

Aarweide
Schilkerweg 21
2441EX Nieuwveen

Share:

5 Reacties

 1. Jessica
  31 augustus 2019 / 07:57

  Wat een gezellige veilige plek je zit net in je tuin !!!
  Ik ben echt superfan van zo’n plekjes!
  Ik vertoef hier dan ook heel graag in openbare tuinen geeft een thuisgevoel ja ik vind het echt heel leuk!
  Jammer ik aan de andere kant zit 😉

 2. 31 augustus 2019 / 10:02

  wat een heerlijke plek!! wi j hebben hier ook zoiets van voor de kids maar ja die van mij zijn er nu te oud voor hihi

 3. Voctoria
  31 augustus 2019 / 12:58

  Ja heerlijk, wij wonen in Alphen kom hier ook geregeld!

 4. Kim
  31 augustus 2019 / 20:30

  Help je volgend jaar weer even herinneren? 😉

  • Shirley
   Auteur
   31 augustus 2019 / 22:22

   Uiteraard, heb zelfs al een opzet voor een artikel volgend jaar, haha 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.