(~215 B)
15 x leuke gezelschapsspellen voor kinderen

15 x leuke gezelschapsspellen voor kinderen

Skyler wordt bijna zes en we merken dat zijn interesses veranderen. Was ‘ie eerst nog urenlang aan het bouwen met Lego; is hij nu veel meer bezig met tekenen en spelletjes. Tijdens de zomervakantie speelden we al vaak Mens Erger Je Niet en inmiddels is ook Vier op ’n Rij favoriet. We hebben ook nog Wie Is Het en dat gaan we snel ook samen spelen. Ik hou wel van een spelletje op zijn tijd dus dat ik dit een heel leuke fase vind heeft geen uitleg meer nodig. Het heeft iets gezelligs, het zorgt voor meer qualitytime en ik vind het wel prettig dat er geen schermen aan te pas komen. Helemaal nu het herfst, en straks winter is, vind ik dit onwijs knus en gezellig. Wat ik nog wel lastig vind, is dat Skyler wat lastig tegen zijn verlies kan. Tijdens de vakantie kreeg hij echt een enorme driftbui na het verliezen (lol) en ondanks dat ‘ie er nu beter mee om kan gaan en regelmatig zegt ‘ik word echt niet boos!’, merken we wel dat het een grote teleurstelling is en dat ‘ie daar lang in blijft hangen. Gelukkig wordt dat beter naarmate er meer spelletjes worden gespeeld en het is tevens goed voor hem om te leren dat het allemaal wel meevalt. Zoals hij twee jaar geleden al tegen oma zei tijdens een potje Memory; ‘oma, het is maar een spelletje!’

Met het oog op de feestdagen, én het feit dat ik gewoon niet zo heel veel nieuw speelgoed in huis wil, ben ik gaan zoeken naar leuke bordspellen voor kinderen. Dat koop ik liever dan de zoveelste Transformer en ik vind het fijn dat we dit met zijn allen kunnen spelen. Ik word daar wel heel erg blij van en ik vind het dan ook tof dat we deze fase in gaan.

Kijk mee naar de selectie die ik heb gemaakt. De spellen zijn het meest geschikt voor vijf jaar en ouder. Voor jongere kinderen kun je beter kijken naar andere spelletjes dan bordspellen. Skyler is bijna zes en hij vindt dit net leuk worden. Heb je nog tips, laat het me dan alsjeblieft weten in de comments. Ik merk dat ik vooral heb gekeken naar de klassieke spelen, die doen het wat mij betreft toch altijd het beste!

Een van de Gorgelgabbertjes is ernstig ziek geworden en een Grootbekbrutelaar is hiervan op de hoogte. De Brutelaar graaft zich een weg naar de zieke Gorgel, maar dit laten jij en je vrienden niet zomaar gebeuren. Kruip in de huid van je favoriete Gorgel zoals de Grijze Gorgel, Gug of Bobba en baan je een weg door de donkere grond om je gabbertje te beschermen. Maar let op! De Brutelaar blokkeert het pad met zware stenen om jullie te slim af te zijn. Ben jij klaar voor dit ondergrondse avontuur?

De Gorgels kost 12,99.

Monopoly Junior is voor kids! Je leert op de leukste manier geld verdienen en winnen. Met dit snelle, spannende en gemakkelijk te leren spel voor spelers vanaf 5 jaar oud, laat je je kinderen kennismaken met een leven lang Monopoly speelplezier. Race over het bord, koop elk vakje waarop je eindigt, verdien geld en pak Kanskaarten. Als één speler geen geld meer heeft, tellen de anderen hoeveel geld zij hebben. De speler met het meeste geld is de winnaar! Met 4 ‘Junior pionnen’: de klassieke Monopoly pionnen voordat ze groot werden!

Monopoly Junior mocht natuurlijk niet ontbreken in de lijst. De prijs hiervan is 21,99.

Echt Hollands en oergezellig bordspel! Keezen is een combinatie van pesten en Mens Erger Je Niet. De spelkaart die je opgooit, bepaalt wat je met je pion mag doen. Zorg dat je je pionnen als eerste op de thuishonken hebt en probeer met pestkaarten te voorkomen dat je tegenspelers hetzelfde doel bereiken! Voor 2 tot 6 spelers vanaf 6 jaar.

Het Keezenspel kost 14,99.

Ik ben echt dól op Rummikub en het is er nu ook voor de kleintjes! Deze versie maakt het voor kinderen extra aantrekkelijk om op een speelse wijze met cijfers en cijferreeksen bezig te zijn. Een leuke en leerzamen ervaring! Maak mooie cijferreeksen met de gekleurde cijfers op je plankje. Wie legt de slimste combinaties? Ben jij degene die het eerst alle cijfers op tafel heeft liggen? Een spel dat inzicht, durf en tactiek combineert.

Rummicub voor kinderen kost 19,95.

Zoals heel veel spellen is Stratego er ook voor kinderen. Een Junior uitvoering! Het ontwerp maakt het spel aantrekkelijk voor jongens én meisjes. De regels blijven hetzelfde. De ridder en de prinses strijden hand in hand om de vijandelijke vlag te veroveren. Geschikt voor 2 spelers van 4 tot 8 jaar. Ik heb hier zelf nooit zo veel mee gehad, maar misschien dat ik deze variant wel leuk vind, haha.

Stratego Junior kost nu, in de aanbieding, 14,99.

Dit vond ik zelf altijd een onwijs leuk spel toen ik jonger was. Doolhof! Telkens veranderen de gangen; het lijkt wel of het spookt. De schat lag net nog daar! Wie weet ondanks die betovering toch de geheimzinnige voorwerpen en schatten te vinden? Een geestig spel vol verrassingen.

Doolhof blijft echt jaren leuk voor iedere leeftijd. Voor een prijs van 29,95 is het verkrijgbaar bij Bol.

Een volgens mij iets minder tijdloos spel, maar deze mag niet ontbreken in de lijst met twee jongens in huis die dol zijn op Buurman & Buurman. In het spannende Buurman & Buurman dobbel- en bordspel ligt een hele stapel klussen op je te wachten. Goed dat Buurman & Buurman zo handig zijn. En jullie gaan ze helpen. Om een klus af te krijgen probeer je het juiste gereedschap bij elkaar te dobbelen. Je wint door 6 klusjes te doen óf door te kiezen voor grotere klussen, waardoor je snel aan 40 punten kunt komen. Klus jij sneller dan je medespelers? Dan roep je “A JE TO!”. Het is snel te leren, spannend tot aan het eind maar bovenal ontzettend leuk om te spelen, dus goed voor uren speelplezier.

Het Buurman & Buurman bordspel kost 17,99.

Voor kinderen uit groep 4 tot en met 8 is er een leuk spel van Squla verkrijgbaar. Een spannend vraag- en antwoordspel voor de hele familie. De vragen in de categorieën taal, rekenen, geschiedenis, natuur & techniek en aardrijkskunde zijn op het niveau van de spelers. Inclusief scoreboekje en leuke Squla-ogen als pionnen. De recensies zijn goed en veel mensen zeggen dat het op Triviant lijkt, maar dan op basisschool-niveau. Erg leuk, en gaat op ons lijstje voor volgend jaar.

Squla familiebordspel kost 21,19.

Tsjah, hoe kan Party & Co nu ontbreken in de lijst? Party & Co Junior, voor kinderen van 8 tot 13 jaar, bevat 560 opdrachten en vragen die speciaal geschreven zijn door een team van leraren en opvoeders. Voer samen met je team allemaal leuke opdrachten uit die je onderweg tegenkomt. Dus imiteer, teken en neurie je een weg naar de overwinning. Wie het eerst op het laatste vak komt, wint.

De prijs van Party & Co Junior is 14,99.

Mens erger Je Niet is al veelvuldig uit de kast gekomen, maar graag zou ik hem over een tijd willen vervangen voor dit exemplaar, helemaal voor in de caravan. Deze luxe versie van Mens Erger Je Niet! met dobbelautomaat voorkomt het wegrollen van de dobbelsteen en het ‘per ongeluk’ verschuiven van de houten pionnen. Beter, want de pionnen en de dobbelsteen zijn al regelmatig alle kanten op gegaan, haha. Thuis niet zo erg, maar op vakantie op bed bijvoorbeeld is dit wel iets fijner. Sowieso is dit spel een aanrader, welke versie je ook hebt.

Deze luxere variant van Mens Erger Je Niet kost 17,99.

Is er íemand die Wie Is Het geen leuk spel vindt? Ik vond het vroeger al de bom en kijk er naar uit om dit met Skyler te spelen. We hebben zelf de reiseditie (tip: bij Kruidvat verkopen ze momenteel veel spellen voor een fijne prijs), maar je hebt natuurlijk ook de gewone variant. Elke speler kiest een geheime figuur en probeert dan met behulp van ja- en nee-vragen uit te vinden wie de geheime figuur van de tegenstander is. Als je denkt dat je weet wie de tegenstander heeft gekozen, mag je raden. Maar pas op, want als je fout raadt, verlies je het spel! De spelers kunnen ook een aantal keren tegen elkaar spelen in een toernooi: de eerste speler die 5 keer wint is de Wie is het? kampioen.

Wie Is Het kost 14,99.

Dit spel kende ik niet maar trok direct mijn aandacht. Hoe ziet jouw Droomhuis eruit? Heb jij liever een grote slaapkamer met een zo’n prachtig hemelbed, of toch een ruime huiskamer met ruimte voor een piano? In Droomhuis kun jij nu je eigen droomhuis ontwerpen en realiseren. Gebruik je eigen creativiteit voor elk besluit, van het soort dak tot aan de stijl van je interieur. Maar verlies je buren niet uit het oog, want aan het eind van het spel is iedereen in jouw wijk jaloers op het mooiste huis!

Droomhuis kost 29,95 (normaal 40 euro maar nu in de aanbieding) en is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

Ganzenbord is altijd wel leuk, maar ik vind het soms wel iets te klassiek. Gelukkig leven we in een fantastische tijd waarin spellen vaak een nieuw jasje krijgen. Dat nostalgische is zeker leuk, maar de kinderen worden natuurlijk ook verleid door een fantastische uitstraling. Dit Disney Ganzenbord is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en ziet er waanzinnig uit.

Disney Ganzenbord kost 12,99.

Een Doolhof spel in een variant van Super Mario. Dat gaat Skyler zeker leuk vinden! Waar is Mario? De held heeft zich samen met zijn broer Luigi, Yoshi, Peach, Donkey Kong en nog veel meer figuren uit de Super Mario spellen verstopt in het betoverde labyrint. Als jullie de gangkaartjes in het labyrint handig en met een vooruitziende blik verschuiven, ontstaan nieuwe wegen die jullie naar de gezochte figuren leiden. Labyrint – het slimme schuifspel. Eenvoudig te spelen, maar altijd weer spannend!

De prijs van Super Mario Labyrint is 38,95.

Skyler is veel bezig met lezen en schrijven en daarom denk ik dat hij Scrabble wel heel erg leuk gaat vinden. De Junior variant is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 6 jaar. Op de ene zijde staat Woorden en Plaatjes, een eenvoudig spel waarbij het woord moet worden gelegd dat op het plaatje wordt afgebeeld. De andere zijde van het bord is een eenvoudig spel voor wat grotere kinderen, dat lijkt op het klassieke woordspel.

Scrabble Junior kost 25,95.

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

11 Reacties

 1. Jennie
  27 oktober 2019 / 08:24

  Leuk. Sommige spellen kende ik nog niet.
  Carcassone junior, skipbo junior en uno junior zijn ook hits hier!

 2. Linda
  27 oktober 2019 / 08:56

  Heerlijk die spelletjes. Fijn vooruitzicht 🙂 mijn kleine boomgaard is echt een tip voor 2 jarigen en ouder. Sowieso heeft haba super toffe spellen! Zeker als ze jonger dan 6 zijn. En smart games. Ook super tof!

  • Sanne
   27 oktober 2019 / 21:50

   Kleine boomgaard wilde ik ook tippen inderdaad!

 3. Karin
  27 oktober 2019 / 09:43

  Leuk! Wij zijn hier thuis ook gek op spellen. Doolhof en mens erger je niet heb je ook in de junior versie dan kan Maddox sneller mee spelen. Knappe koppen is ook erg leuk en leerzaam. In 2 variaties te krijgen, voor Maddox zijn leeftijd en Skyler zijn leeftijd.

 4. Hilde
  27 oktober 2019 / 09:46

  Ik zag dat ze bij Action ook diverse bordspellen verkochten, oa ook Keezen. Voor wat lagere prijzen, misschien een tip!

 5. Didi
  27 oktober 2019 / 10:17

  Bonanza en kakkerlakkenpoker zijn hier de laatste tijd een hit. King of Tokyo en Catan junior is ook leuk.

 6. Annemarie
  27 oktober 2019 / 10:59

  Er zijn ook spelletjes heel leuk voor het hele gezin, dochter 5,5 jaar speelt zelf en die van 2,5 jaar helpen wij met vragen. Uno is hierbij echt favoriet. Versie uno maakt hierin echt niet uit. En knibbel, knabbel, knuisje van jumbo junior.

  Rummikub spelen wij met de klassieke set. Halen alleen de nummers 11 en 12 eruit. Eind groep 3 kunnen ze tot 12 spelen.

  Regenwormen ook klassieke set of skip bo zijn ook leuk.

 7. Stephany
  27 oktober 2019 / 13:41

  Ken je de spellen van haba? Voor elke leeftijd wel wat en vallen hier erg in de smaak!

 8. 27 oktober 2019 / 14:02

  Leuk!! onze meiden hebben er nooit van gehouden maar komt denk ik door ons omdat wij er ook niet van hielden

 9. Angela
  27 oktober 2019 / 14:36

  Uno (junior) is hier echt favoriet!
  Ook een aanrader is Familie Poen.

 10. Linda
  27 oktober 2019 / 14:56

  Leuk om al die spellen te zien. Grappig die luxe versie van Mens erger je niet. Die had ik als kind ook en heb hem pas aan mijn vriendin gegeven, ga haar dit artikel doorsturen.

Secured By miniOrange